Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Vantul, duhul, suflarea - Andreea Rasuceanu

PRP: 34,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,46 lei
Diferență: 3,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734683406
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Prefata de Paul Cernat

„Tragedia unui frontierist, disparut in apele Dunarii, in incercarea disperata de a emigra in anii comunismului, a familiei lui, traumatizata de incertitudine si absenta, suferinta copiilor lipsiti de dragostea parentala, transmisa de la o generatie la alta, competitia dintre frati pentru afectiunea mamei sint doar citeva din temele celui de al doilea roman al Andreei Rasuceanu, Vintul, duhul, suflarea. Fictiunea si documentul se intilnesc intr-o istorie fabuloasa care coboara doua secole, pina in vremea boierilor antiunionisti, trece, cu pagini rascolitoare, prin foametea de dupa razboi si prin anii stalinismului, ajungind in stricta actualitate.

Romanul anului 2020, dupa parerea mea, Vintul, duhul, suflarea o plaseaza pe Andreea Rasuceanu alaturi de cele mai puternice voci ale prozei actuale.“ (Gabriela Adamesteanu)

„O prozatoare elevata, matura, ilustrativa pentru citeva tendinte ale prozei noastre mai recente, scrise de autori (si, indeosebi, autoare) debutanti la deplina maturitate: atractia retro si «orientalo-balcanica» a secolului 19; retrairea «virstelor dintii», intre un comunism fantomatic si un postcomunism debusolat; optiunea pentru «romanul de familie» in cheie (post)traumatica; mixajul de autenticism obsesional si realism magic, poematizant. Dincolo de aceste ingrediente, exista la Andreea Rasuceanu o seriozitate discreta a implicarii, un dramatism al cautarii de sine prin altii, motivat probabil biografic, un autenticism cu masti asadar, generator de atmosfera intensa, pe de o parte, creator de «lumi», istorii si geografii intime, pe de alta; un aliaj foarte special de M. Blecher si Gabriela Adamesteanu, intr-o formula proprie de «literatura spectrala»”. (Paul Cernat)

Andreea Rasuceanu este prozatoare si critic literar, autoarea mai multor volume bazate pe metoda geocriticii. Pentru prima ei carte, o versiune a tezei de doctorat, Cele doua Mintulese (Vremea, 2009), a fost nominalizata la premiile Romaniei literare, ale Uniunii Scriitorilor din Romania si la Marile Premii Prometheus. In 2013 a aparut, la Humanitas, Bucurestiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literara, carte nominalizata la premiile Uniunii Scriitorilor din Romania si la premiile revistei Observator cultural, pentru care a primit premiul Tinarul critic al anului 2013. In 2016 publica Bucurestiul literar. Sase lecturi posibile ale orasului (Humanitas). In 2019 a aparut Dictionar de locuri literare bucurestene (Humanitas, scris impreuna cu Corina Ciocarlie), pentru care a primit Premiul AgentiadeCarte. ro, sectiunea eseu, publicistica, memorialistica. A publicat proza scurta in reviste literare si in volume colective: Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism (Polirom, 2014), Bucurestiul meu (Humanitas, 2016), Orasul. Antologie de proza (Gestalt Books, 2016), Tot inainte! Amintiri din copilarie (Curtea Veche, 2016), Cartea intimplarilor (Humanitas, 2019) etc. A coordonat volumul colectiv 16 prozatori de azi. lit (Humanitas, 2018). In 2018 a publicat romanul O forma de viata necunoscuta (Humanitas), nominalizat la toate premiile literare din Romania, pentru care a primit premiul Scriitorul lunii ianuarie, decernat de Uniunea Scriitorilor din Romania, si Premiul pentru proza al revistei Ateneu si care a fost selectionat la Festivalul Primului Roman de la Chambéry (Franta). Fragmente din roman au fost traduse in engleza, franceza, turca si spaniola. S-a spus despre O forma de viata necunoscuta ca e una dintre cele mai importante si mai provocatoare carti publicate in ultimii ani. Vintul, duhul, suflarea este al doilea roman din trilogia ce are ca punct de legatura un sat situat in apropierea Dunarii, C.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2585 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.