Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la Generatia Facebook - Vasile Sebastian Dancu

PRP: 33,71 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,34 lei
Diferență: 3,37 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 3 Dec. 2024
ISBN: 9786069259306
Anul publicării: 2015
Pagini: 324
Categoria: Sociologie

DESCRIERE

Volum distins cu Trofeul pentru cea mai ravnita carte a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca (22-26 aprilie 2015)
 
Jocul democratic de azi este respins pentru ca a fost blocat de catre partidele politice, monopolizat de instrumente media si de actori economici care vor ramanerea in logica sociala si economica a devenirii sistemului social si politic clasic. Cetatenii sunt apatici, pesimisti, blocati in neincredere si instrainare, iar din aceasta stare nu-i putea scoate decat o logica a seductiei cu care functioneaza retelele de socializare si mass-media. Retelele de socializare permit fabricarea unor noi identitati si nasterea unor grupuri neconstrangatoare, deoarece poti sa-ti alegi prietenii, ii poti decupla oricand, te poti baza pe sentimentele lor afisate prin emoticoane sau alte simboluri de stare. Cetateanul are nevoie de un refugiu intr-o „curajoasa lume noua”, cum ar spune Huxley.
Nu este o criza politica, deoarece o criza politica se sfarseste mai usor, odata cu alegeri noi, cu oameni sau idei noi. Este o criza de sistem, creata de nevoia de a refonda sistemul politic dupa alte exigente: transparenta prin mediatizare continua, fragmentare si respect al eterogenitatii si diversitatii.
Politica ar trebui sa invete o gestionare a sistemului social fara dominare si fara a crea alienare sau izolare pentru cei care se simt nereprezentati.
Flashmob-ul si streetbooming-ul creeaza in junglele oraselor noi moduri de a fi impreuna.
* * *
Sumar:
Triburile politice ● Politica mutanta, antreprenoriatul politic si partidul franciza ● Neotribalismul politic ● Criza politica ● Ritualuri politice ● Moartea propagandei ● Autismul politic ● Generatia Facebook si politica subterana ● Razboiul economiei cu politica ● Miopia politica ● Sfarsitul utopiei politice ● Maladiile stangii ● Sectarismul politic ● Politica inutila ● Politica fara mesaj ● Dulcea alunecare spre sclavie ● Dictatura emotiilor ● Despre femei in politica ● Complexul lui Oedip ● Baia de multime ● Spalatoria politica ● Iesirea din tacere ● Colonizare mentala, dominatie si clientelism ● Desertul politic ● Sindromul Pinocchio ● Politica fara inima ● Politically incorrect ● Spatiul emotional al politicii ● Moartea propagandei ● Politica ucide speranta ● Patologia excesului ● Politica indiferentei ● Fara utopie si fara speranta ● Energia visului in politica ● Ideologii lovite cu toporul ● Societatea invadata de politica ● Era corciturilor ideologice ● Imposibila intoarcere la ideologie ● Politica paralizata de frica ● Politica psihedelica ● Sublimele neputinte ale presedintelui ● Facebookistan
* * *
Vasile Sebastian Dancu
(25. 11. 1961, Nasaud, jud. Bistrita-Nasaud) este sociolog, prof. univ. dr. la Universitatea din Bucuresti. A fost viceprim-ministru, Ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in Guvernul Romaniei (17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017); fondator al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES, Institut pe care l-a condus in calitate de Presedinte in perioada 2009-2015; senator PSD Cluj, Parlamentul Romaniei, membru al Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa (2004-2008); observator si deputat in Parlamentul European, membru al Comisiei pentru dezvoltare regionala (2005-2007) si Ministru al Informatiilor Publice in Guvernul Romaniei (2000-2003). A publicat volumele: „Audienta radio in Romania”, 1998; „Societatea civila si administratia locala”, 1999; „Comunicarea simbolica. Arhitectura discursului publicitar”, eseu sociologic, 1999; „Comunicarea in managementul institutional”, 1999; „Tara telespectatorilor fericiti. Contraideologii”, eseuri, 2000; „Politica inutila”, eseuri, 2007; „Comunicarea simbolica. Arhitectura discursului publicitar”, reeditare, eseu sociologic, 2009; „Tara telespectatorilor fericiti. Contraideologii”, reeditare, eseuri, 2010; „Patrie de unica folosinta. Eseuri de critica sociologica”, 2010; „Mitologii, fantasme si idolatrie (meditatii si flashmob-uri)”, eseuri, 2011; „Povestile, viata si moartea (50 de texte pentru 50 de ani)”, eseuri, 2013; „O Romanie interioara”, eseuri, 2013; „Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la Generatia Facebook”, eseuri, 2015. Este coautor al volumelor „Cartea blogurilor politice”, 2010; „Protecting Minorities in the Future Europe – Between Political Interest and International Law”, 2002; „Sociologie”, 1996; „Methodology for Developing a Local Policy for Poverty Alleviation”, International Training Center ONU, 1999 si a tradus volumul Claude Javeau – „Conversatie Durkheim-Weber asupra libertatii si determinismului. Un dialog Filosofic”, 1993. A colaborat la periodicele: „Studia”, „Transilvania Review”, „Tribuna”, „Dilema Veche”, „22”, „Cultura”, „Steaua” etc. In 2012 a fondat saptamanalul regional Transilvania Reporter, iar in 2013 revista de cultura si gandire strategica SINTEZA. Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A primit urmatoarele premii si distinctii: Profesor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca (2015); Crucea de Merit in rang de cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania din partea Presedintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck (2015); Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (2014); Insigna de Aur – cea mai inalta distinctie a Forumului Democrat al Germanilor din Romania (2005); Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler acordat de Presedintia Romaniei (2002).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2640 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.