Tratat de Parodontologie - Horia Traian Dumitriu
Alertă stoc
DESCRIERE
Parodontologia beneficiaza de cunostinte din domeniile disciplinelor preclinice fundamentale: anatomia si fiziologia, microbiologia, imunologia, histologia si alte discipline. In aceeasi masura, medicul stomatolog trebuie sa cunoasca si sa aplice in practica elementele de baza, dar si particularitati ale medicinii interne si practicilor fundamentale ale chirurugiei aplicate specific la terirtoriul gingivoparondontal. Medicul stomatolog devine astfel un bun clinician, dar si un practicant al chirurgiei gingivale si a parodontiului profund, implicit al chirurgiei osului alveolar.
Autorii acestui tratat au beneficiat de experienta teoretica si aplicativa acumulata intr-o lunga perioada de timp, de o practica specifica privind clinica si tratamentul imbolnavirii gingivoparodontale, de elaborarea a numeroase editii ale manualului de parodontologie, dar si de contributia unor colaboratori cu inalt prestigiu profesional in domeniul parodontologiei.
Avem convingerea ca prin dinamica firesca a evolutiei cunostintelor, parodontologia va evolua in continuare pe un drum ascendent si multumim tuturor celor care prin sugestii si opinii rezultate din experienta prsonalane vor ajuta sa mentinem acest deziderat la un inalt nivel.
Lucrarea de faţă constituie primul Tratat de parodontologie din literatura de specialitate din România şi este rezultatul unei activităţi profesionale şi ştiinţifice desfăşurate de-a lungul a peste patru decenii de autorul principal şi coordonator prof. dr. Horia Traian Dumitriu, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. Lucrarea este elaborată şi dublată de experimente şi cercetări personale, în concordanţă cu datele recunoscute de literatura de specialitate română şi străină. Tratatul este prefaţat de prof. dr. Moshe Goldstein, fost preşedinte al Federaţiei Europene de Parodontologie.
Deseori, în cazul apariţiei unei astfel de lucrări, se obişnuieşte folosirea locuţiunii prin care i se atribuie rolul de a „umple un gol“ în literatura de specialitate. în cazul de faţă, tratatul de parodontologie urmează după apariţia succesivă a cinci ediţii ale manualului de parodontologie, începând din anul 1997 până în 2009. Acestea au prezentat cunoştinţele din domeniu cu îmbunătăţiri şi completări succesive din perioada respectivă şi au figurat în bibliografia pentru examene şi concursuri, inclusiv de rezidenţiat în parodontologie. Tratatul este structurat în douăsprezece capitole care debutează cu „Date istorice privind boala parodontală“ în care este relevat aportul unor mari personalităţi din România la promovarea cunoştinţelor privind îmbolnăvirile gingivo-parodontale, începând cu Victor Babeş şi continuând cu prof. dr. Gheorghe Bilaşcu, dr. Ion Aleman, prof. dr. Victor Severineanu, prof. dr. Nicolae Gănuţă şi mulţi alţii.I. Date istorice prinvind boala parodontala
II. Terminologie si glosar
III. Morfofiziologia parodontiului marginal
IV. Epidemiologia bolii parodontale
V. Etiopatogenia parodontopatiilor marginale cronice
VI. Examinarea bolnavului parodontopat
VII. Diagnosticul imbolnavirilor gingivo-patodontale
VIII. Clasificarea bolilor parodontiului marginal
IX. Forme clinice - simptomatologie
X. Evolutie, prognostic si complicatii
XI. Tratamentul gingivitelor si parodontopatiilor marginale
XII. Orientari terapeutice principale si scheme de tratament
Prof. dr. Horia Traian Dumitru Membru al Academiei de Stiinte Medicale
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 26,00 lei
- 17,00 lei
- 26,00 lei
Promoţii
-- 74,66 leiPRP: 82,95 lei (-9,99%)
- 40,50 leiPRP: 54,00 lei (-25%)
- 20,40 leiPRP: 24,00 lei (-15%)
RECENZII