Tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial. Colectia savoir-vivre - Oliver Kuhn
PRP: 43,25 lei (-4,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 41,09 lei
Diferență: 2,16 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Oliver Kuhn
ISBN: 9786069322727
Editura: BAROQUE BOOKS AND ARTS
Anul publicării: 2014
Ediția: 2
Pagini: 320
Format: 135 x 210 mm
Categoria: Sfaturi Practice
DESCRIERE
Oliver Kuhn, in copilarie si adolescenta, era mereu ultimul ales in echipele de fotbal. Cu doua maini stangi si aproape lipsit de orientare, nu putea supravietui decat intr-un oras mare.
A urmat Deutsche Journalistenschule din München, a lucrat multi ani ca reporter, a devenit autor de bestselleruri si inca e tanar.
O ENCICLOPEDIE PENTRU BARBATUL MODERN SI VESNIC GRABIT,
PE CARE O VOR CUMPARA TOATE FEMEILE GENIALE...
Eleganta, filozofie, literatura si arta, cele mai alese vinuri si haute cuisine, astronomie, fotbal, sex, seductie si geografie, bune maniere, design si autoaparare, religie, bricolaj si prim ajutor, escroci celebri si superspioni. Si sa nu uitam de Big Will! Aveti dreptate, el este, Shakespeare! Totul pentru a trece cu brio incercarile vietii: cum sa te porti in inalta societate, cum sa ai un discurs stralucit, dar si cum sa faci conversatie, cum sa stralucesti la restaurant, cum sa castigi la poker, dar si cum sa abordezi legile fizicii si tezaurul lexical al secolului XX, cum sa fii o gazda desavarsita si cum sa iesi din situatii imposibile. Cele mai bune ceasuri din lume, cele mai fine stofe, cele mai elegante tinute si cele mai rafinate accesorii, pentru cele mai pretentioase ocazii, dar si pentru viata de zi cu zi. Cum se inchid butonii la manseta, cu o singura mana, si cum se deschide sutienul, tot cu o singura mana. Pe scurt, tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial si fiul sau.
LA RESTAURANT
- In mod exceptional, barbatul e cel care intra primul. El ii deschide drumul femeii.
- In restaurantele bune esti condus la masa de seful de sala.
- „Pot sa va iau paltonul?“ Doamna hotaraste singura si comunica, prin gesturi, daca vrea doar sa fie ajutata sa se dezbrace sau daca vrea ca paltonul sa-i fie dus la garderoba.
- Domnul se asaza la masa astfel incat doamna sa aiba cea mai buna perspectiva asupra restaurantului.
- Pana soseste mancarea, barbatul trebuie sa comande cel putin o sticla cu apa.
- Paharele de vin se tin de picior si se ciocnesc discret. Si apoi se bea prima inghititura, impreuna.
- Nu se spune„pofta buna“. Gazda arunca o privire binevoitoare asupra mesei si invitatilor pentru a declara pranzul deschis.
- Gesturile gazdei trebuie sa fie urmarite cu atentie.
- Doar dupa ce gazda si-a pus servetul in poala vi-l puteti pune si dumneavoastra. (Niciodata nu va puneti servetul la gat!)
- Cand turnati vin, gatul sticlei nu trebuie sa atinga marginea paharului.
- Nu va sprijiniti cu incheieturile mainilor si nici cu coatele de marginea mesei.
- Daca nu va place mancarea, faceti precum Karl Lagerfeld: taiati bucati si plimbati-le prin farfurie de colo-colo.
- Cum se scot oasele de peste din gura? Regula e simpla: ies exact cum au intrat. Puneti oasele pe furculita si lasati-le pe marginea farfuriei. Samburii de masline se strecoara in mana si apoi se pun pe un servetel.
- Dineul se incheie cand regina se ridica de la masa. E bine sa stiti asta, in caz ca ajungeti la palat.
PRONUMELE DE POLITETE SI TUTUIALA
In jurul varstei de douazeci de ani, este recomandata inceperea folosirii pronumelor de politete, atat intre persoanele din aceeasi generatie, cat si in adresarea catre generatiile mai varstnice sau catre persoane superioare in ierarhie. Propunerea de adresare la per tu trebuie sa vina intotdeauna din partea persoanelor mai varstnice, a celor superioare pe scara ierarhica sau din partea doamnelor.
PE STRADA
Pe strada, un gentleman se va plasa spre marginea trotuarului, pentru a proteja astfel doamna pe care o insoteste de orice potential pericol, spre exemplu, traficul rutier. Si va merge intotdeauna inaintea unei doamne, ca un adevarat protector, atunci cand se afla in zone necunoscute. Indiferent daca este femeie sau barbat, o gazda merge intotdeauna inaintea invitatilor.
CUVINTELE SECOLULUI XX
antibiotic, apartheid, aselenizare, autodeterminare, autostrada, automatizare, avion, beat, beton, bikini, bolsevism, camping, carte de credit, cocktail Molotov, catastrofa climatica, computer, Cortina de Fier, criza energiei, democratizare, demonstratie, demoscopie, deportare, design, doping, droguri, ecologie, economie planificata, economie sociala de piata, emancipare, eutanasie, fascism, fermoar, film, fundamentalism, führer, genetica, globalizare, guma de mestecat, holocaust, homosexualitate, inflatie, informatie, jeans, lagar de concentrare, lumea a treia, lupta pentru pace, mafie, manipulare, mass-media, munca la negru, perestroika, pilula anticonceptionala, pix, pop, publicitate, radar, radio, revolutia din octombrie, razboi aerian, razboi mondial, razboi rece, rock’n’roll, salubrizare, satelit, sida, sport, stres, submarin, tanc, televiziune, teoria relativitatii, terorism, timp liber, uniune a popoarelor, vitamine, zgarie-nori.
LATINA SECOLULUI XX
Pecunia non olet– Banii nu au miros.
Errare humanum est– Sa gresesti e omeneste.
De nihilo nihil– Din nimic, nimic (nu) rasare.
Suum cuique– Fiecare primeste ceea ce merita.
Mens sana in corpore sano– Minte sanatoasa in corp sanatos.
Sine ira et studio– Fara ura si partinire.
Panem et circenses– Paine si circ.
Carpe diem– Traieste clipa.
Docendo discimus– Invatand pe altii, invatam.
Cui bono?– La ce bun?
MIC LEXICON PENTRU AMATORII DE VIN SELECTIVE
Barrique
Butoiul standard de 225 litri. Vinul invechit in butoaie de stejar are o aroma de lemn. La vinurile rosii, aceasta aroma se exprima printr-un miros de cirese, iar la cele albe prin note de piersica-vanilie.
Beaujolais
Vin rosu tanar, proaspat, imbuteliat la scurta vreme dupa fermentatie si pus in circulatie cateva luni mai tarziu. Prima zi de vanzare e, traditional, a treia joi a lunii noiembrie. Temperatura de consum recomandata: 10–12oC.
Blanc des blacns
Alb din albe; asa sunt numite vinurile si vinurile spumante obtinute exclusiv din struguri albi. Sampania Blanc de blanc este obtinuta doar din struguri Chardonnay.
Cru Classé
In zona Bordeaux. Cele 5 castele 1er Grand Cru classe sunt: Mouton Rothschild, Lafite-Rothschild, Latour, Margaux si Haut Brion.
DOC(G)
Denominazione di origine controllata (denumire de origine controlata) cu sau fara garantie.
Eiswein
Vin provenit din struguri (aproape) inghetati, zdrobiti ca atare. Vinul astfel obtinut contine un nivel ridicat de zaharuri. E unul dintre cele mai scumpe vinuri, deoarece viticultorul isi asuma mari riscuri.
Finesse
Potrivire in combinatia de gusturi si arome.
Grand cru
Vinuri produse exclusiv din struguri care provin din podgorii selectionate. Pentru regiunea Bourgogne e cel mai inalt calificativ. In Bordeaux, e cel mai de jos cru. Iar in Bordeaux, denumirea de Grand Cru a fost stabilita printr-un clasament facut la 1855, impartit in 5 transe, unde au fost selectionate 88 de castele. Pana azi, clasamentul a suferit doar doua modificari.
Oechsle
Greutatea mustului; scala pentru masurarea cantitatii de zahar din struguri (in Franta: Baumé).
Roze
Vin de culoare rosu-deschis, obtinut din struguri inchisi la culoare, prin zdrobire rapida astfel incat culoarea din coaja boabelor de struguri sa patrunda cat mai putin in vin.
Sampanie
Eticheta„Sampanie“ nu are voie sa se regaseasca decat pe vinurile care provin din regiunea Champagne. Procedeul de fermentatie in sticla e de la sine inteles.
Tanin
Substanta care se gaseste in coaja si in samburii strugurilor, responsabila de culoarea, caracterul si gustul vinului. Taninurile, care se regasesc mai mult in vinurile rosii decat in cele albe, dar care pot intra in vin si din cauza pastrarii in butoaie de stejar, sunt si un conservant, o substanta esentiala pentru obtinerea unui vin care sa poata rezista depozitarii indelungate.
Tinto
Denumire spaniola pentru vinul rosu.
Vieilles vignes
Vite vechi, foarte bune, dar cu randament scazut. Puterea vitei e folosita pentru concentratia strugurilor, nu pentru extinderea plantei.
traducere: Matei Martin
ilustratia copertei: Irina Dobrescu
A urmat Deutsche Journalistenschule din München, a lucrat multi ani ca reporter, a devenit autor de bestselleruri si inca e tanar.
O ENCICLOPEDIE PENTRU BARBATUL MODERN SI VESNIC GRABIT,
PE CARE O VOR CUMPARA TOATE FEMEILE GENIALE...
Eleganta, filozofie, literatura si arta, cele mai alese vinuri si haute cuisine, astronomie, fotbal, sex, seductie si geografie, bune maniere, design si autoaparare, religie, bricolaj si prim ajutor, escroci celebri si superspioni. Si sa nu uitam de Big Will! Aveti dreptate, el este, Shakespeare! Totul pentru a trece cu brio incercarile vietii: cum sa te porti in inalta societate, cum sa ai un discurs stralucit, dar si cum sa faci conversatie, cum sa stralucesti la restaurant, cum sa castigi la poker, dar si cum sa abordezi legile fizicii si tezaurul lexical al secolului XX, cum sa fii o gazda desavarsita si cum sa iesi din situatii imposibile. Cele mai bune ceasuri din lume, cele mai fine stofe, cele mai elegante tinute si cele mai rafinate accesorii, pentru cele mai pretentioase ocazii, dar si pentru viata de zi cu zi. Cum se inchid butonii la manseta, cu o singura mana, si cum se deschide sutienul, tot cu o singura mana. Pe scurt, tot ceea ce trebuie sa stie barbatul genial si fiul sau.
LA RESTAURANT
- In mod exceptional, barbatul e cel care intra primul. El ii deschide drumul femeii.
- In restaurantele bune esti condus la masa de seful de sala.
- „Pot sa va iau paltonul?“ Doamna hotaraste singura si comunica, prin gesturi, daca vrea doar sa fie ajutata sa se dezbrace sau daca vrea ca paltonul sa-i fie dus la garderoba.
- Domnul se asaza la masa astfel incat doamna sa aiba cea mai buna perspectiva asupra restaurantului.
- Pana soseste mancarea, barbatul trebuie sa comande cel putin o sticla cu apa.
- Paharele de vin se tin de picior si se ciocnesc discret. Si apoi se bea prima inghititura, impreuna.
- Nu se spune„pofta buna“. Gazda arunca o privire binevoitoare asupra mesei si invitatilor pentru a declara pranzul deschis.
- Gesturile gazdei trebuie sa fie urmarite cu atentie.
- Doar dupa ce gazda si-a pus servetul in poala vi-l puteti pune si dumneavoastra. (Niciodata nu va puneti servetul la gat!)
- Cand turnati vin, gatul sticlei nu trebuie sa atinga marginea paharului.
- Nu va sprijiniti cu incheieturile mainilor si nici cu coatele de marginea mesei.
- Daca nu va place mancarea, faceti precum Karl Lagerfeld: taiati bucati si plimbati-le prin farfurie de colo-colo.
- Cum se scot oasele de peste din gura? Regula e simpla: ies exact cum au intrat. Puneti oasele pe furculita si lasati-le pe marginea farfuriei. Samburii de masline se strecoara in mana si apoi se pun pe un servetel.
- Dineul se incheie cand regina se ridica de la masa. E bine sa stiti asta, in caz ca ajungeti la palat.
PRONUMELE DE POLITETE SI TUTUIALA
In jurul varstei de douazeci de ani, este recomandata inceperea folosirii pronumelor de politete, atat intre persoanele din aceeasi generatie, cat si in adresarea catre generatiile mai varstnice sau catre persoane superioare in ierarhie. Propunerea de adresare la per tu trebuie sa vina intotdeauna din partea persoanelor mai varstnice, a celor superioare pe scara ierarhica sau din partea doamnelor.
PE STRADA
Pe strada, un gentleman se va plasa spre marginea trotuarului, pentru a proteja astfel doamna pe care o insoteste de orice potential pericol, spre exemplu, traficul rutier. Si va merge intotdeauna inaintea unei doamne, ca un adevarat protector, atunci cand se afla in zone necunoscute. Indiferent daca este femeie sau barbat, o gazda merge intotdeauna inaintea invitatilor.
CUVINTELE SECOLULUI XX
antibiotic, apartheid, aselenizare, autodeterminare, autostrada, automatizare, avion, beat, beton, bikini, bolsevism, camping, carte de credit, cocktail Molotov, catastrofa climatica, computer, Cortina de Fier, criza energiei, democratizare, demonstratie, demoscopie, deportare, design, doping, droguri, ecologie, economie planificata, economie sociala de piata, emancipare, eutanasie, fascism, fermoar, film, fundamentalism, führer, genetica, globalizare, guma de mestecat, holocaust, homosexualitate, inflatie, informatie, jeans, lagar de concentrare, lumea a treia, lupta pentru pace, mafie, manipulare, mass-media, munca la negru, perestroika, pilula anticonceptionala, pix, pop, publicitate, radar, radio, revolutia din octombrie, razboi aerian, razboi mondial, razboi rece, rock’n’roll, salubrizare, satelit, sida, sport, stres, submarin, tanc, televiziune, teoria relativitatii, terorism, timp liber, uniune a popoarelor, vitamine, zgarie-nori.
LATINA SECOLULUI XX
Pecunia non olet– Banii nu au miros.
Errare humanum est– Sa gresesti e omeneste.
De nihilo nihil– Din nimic, nimic (nu) rasare.
Suum cuique– Fiecare primeste ceea ce merita.
Mens sana in corpore sano– Minte sanatoasa in corp sanatos.
Sine ira et studio– Fara ura si partinire.
Panem et circenses– Paine si circ.
Carpe diem– Traieste clipa.
Docendo discimus– Invatand pe altii, invatam.
Cui bono?– La ce bun?
MIC LEXICON PENTRU AMATORII DE VIN SELECTIVE
Barrique
Butoiul standard de 225 litri. Vinul invechit in butoaie de stejar are o aroma de lemn. La vinurile rosii, aceasta aroma se exprima printr-un miros de cirese, iar la cele albe prin note de piersica-vanilie.
Beaujolais
Vin rosu tanar, proaspat, imbuteliat la scurta vreme dupa fermentatie si pus in circulatie cateva luni mai tarziu. Prima zi de vanzare e, traditional, a treia joi a lunii noiembrie. Temperatura de consum recomandata: 10–12oC.
Blanc des blacns
Alb din albe; asa sunt numite vinurile si vinurile spumante obtinute exclusiv din struguri albi. Sampania Blanc de blanc este obtinuta doar din struguri Chardonnay.
Cru Classé
In zona Bordeaux. Cele 5 castele 1er Grand Cru classe sunt: Mouton Rothschild, Lafite-Rothschild, Latour, Margaux si Haut Brion.
DOC(G)
Denominazione di origine controllata (denumire de origine controlata) cu sau fara garantie.
Eiswein
Vin provenit din struguri (aproape) inghetati, zdrobiti ca atare. Vinul astfel obtinut contine un nivel ridicat de zaharuri. E unul dintre cele mai scumpe vinuri, deoarece viticultorul isi asuma mari riscuri.
Finesse
Potrivire in combinatia de gusturi si arome.
Grand cru
Vinuri produse exclusiv din struguri care provin din podgorii selectionate. Pentru regiunea Bourgogne e cel mai inalt calificativ. In Bordeaux, e cel mai de jos cru. Iar in Bordeaux, denumirea de Grand Cru a fost stabilita printr-un clasament facut la 1855, impartit in 5 transe, unde au fost selectionate 88 de castele. Pana azi, clasamentul a suferit doar doua modificari.
Oechsle
Greutatea mustului; scala pentru masurarea cantitatii de zahar din struguri (in Franta: Baumé).
Roze
Vin de culoare rosu-deschis, obtinut din struguri inchisi la culoare, prin zdrobire rapida astfel incat culoarea din coaja boabelor de struguri sa patrunda cat mai putin in vin.
Sampanie
Eticheta„Sampanie“ nu are voie sa se regaseasca decat pe vinurile care provin din regiunea Champagne. Procedeul de fermentatie in sticla e de la sine inteles.
Tanin
Substanta care se gaseste in coaja si in samburii strugurilor, responsabila de culoarea, caracterul si gustul vinului. Taninurile, care se regasesc mai mult in vinurile rosii decat in cele albe, dar care pot intra in vin si din cauza pastrarii in butoaie de stejar, sunt si un conservant, o substanta esentiala pentru obtinerea unui vin care sa poata rezista depozitarii indelungate.
Tinto
Denumire spaniola pentru vinul rosu.
Vieilles vignes
Vite vechi, foarte bune, dar cu randament scazut. Puterea vitei e folosita pentru concentratia strugurilor, nu pentru extinderea plantei.
traducere: Matei Martin
ilustratia copertei: Irina Dobrescu
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 43,00 lei
- 41,00 lei
- 28,50 leiPRP: 30,00 lei (-5%)
Promoţii
-- 33,58 leiPRP: 39,50 lei (-14,99%)
- 28,50 leiPRP: 30,00 lei (-5%)
- 15,16 leiPRP: 15,96 lei (-5,01%)
RECENZII