Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Tehnologia Mirabilis. De la artefacte la tehnosofie - Virgil Moldovan

PRP: 40,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 34,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061713356
Anul publicării: 2018
Pagini: 384
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

„Utilizarea de catre om a diverselor Tehnologii a inceput odata cu conversia resurselor naturale, prin indemanarea sa, utilizand unelte simple. Toate acestea apar in momentul in care omul reuseste sa-si foloseasca, in mod constient, mana, realizand primele sale unelte, de exemplu, o bucata de silex, un bat de lemn etc. (gasite, de fapt, in natura/mediul inconjurator), cu ajutorul carora a putut sa-si amplifice posibiltatile proprii, pentru activitati/tehnologii ca cea de culegator, vanator, apoi agricultor, constructor etc., impuse de necesitatile vietii si ale speciei. Prima sageata reprezenta posibilitati tehnologice de obtinere a hranei, dar si de aparare, chiar de lupta. Mersul in pozitie verticala, prin noua pozitie a capului, i-a marit mult campul vizual, fapt favorabil preocuparilor specifice stadiului sau de dezvoltare. Omul a devenit tehnolog, calitate care in mod constient l-a separat, favorabil, de regnul animal sau vegetal. Locuinta, viata in grup, agricultura etc., au determinat aparitia treptata a unor tehnologii specifice, ameliorate continuu. Tehnologiile realizate de omenire au fost si sunt utilizate sa satisfaca anumite cerinte, (Requirements) ale acesteia. De regula, aceste cerinte se considera functionale, existand si altele nefunctionale, care apar ca o consecinta a unor constrangeri, de exemplu impuse de o anumita legislatie, respectiv privind asigurarea fiabilitatii etc. In general, asemenea preocupare este numita Inginerie a cerintelor.
     Aspectele, enumerate sumar, care vizeaza activitatile tehnologice ale omului, la inceputuri, raportate la situatia actuala a tehnologiilor, par simple, nesofisticate, dar au constituit, la vremea respectiva, elemente esentiale pentru omenire, pentru existenta, siguranta si perpetuarea speciei. Mediul sau, denumit Tehnologic de catre sociologul francez J. Ellul, a fost populat treptat, de creatiile sale, adica produsele denumite si de noi, in continuare, Artefacte Tehnologice (A. T.), realizate prin aplicarea constienta a diverselor tehnologii.”
 
Autorul

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.