Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Somnul de frumusete al civilizatiei. Cartea prizonierilor de razboi - Angela Furtuna

PRP: 55,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 46,75 lei
Diferență: 8,25 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 4 Feb. 2025
ISBN: 9786061724291
Anul publicării: 2024
Pagini: 182
Format: 130x200
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Cu Somnul de frumusete al civilizatiei. Cartea prizonierilor de razboi poezia romaneasca reclama castigul unei alte modalitati de expresie a poeziei sociale, diferite de ceea ce se impamantenise la noi prin Adrian Paunescu si Grigore Vieru. Exista in aceasta poezie pe care o propune Angela Furtuna acel strigat autentic, neimpus de vreo ideologie, de vreun curent de gandire, al clarvazatorului, al vizionarului – in intelesul de voyance al lui Arthur Rimbaud, nu in cel al voyeurismului poeziei de dupa Andy Warhol – constient de tacerea lumii adormite, dar convins de puterea libertatii de exprimare spre judecata istoriei. Si mai exista o constiinta limpede a varstelor creatiei umanitatii, care inseamna, deopotriva, ca in vremurile darii de seama prin jurnalul de calatorie transformat in jurnal de razboi al cronicarului unor vremuri improprii, „exista o narativitate clasica a torturii/ si tocmai de aceea ea nu poate fi/ deslusita corect in cheie post-moderna”. (Adrian Lesenciuc)

Angela FURTUNA (n. 19 iunie 1957, Suceava), scriitoare, eseista, publicist, jurnalist cultural si cercetator, creatoarea curentului-manifest literar sub numele de post-hipnotism, adiacent fenomenelor similare din epoca post-1989, alaturi de delirionismul Ruxandrei Cesereanu si himerismul lui Vasile Baghiu. Membra a PEN Club Romania & International, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. Director de proiecte publice de autor (marca Angela Furtuna), pe domenii de memorie literara, pedagogia memoriei, etica neuitarii si de dialog intercultural, lansari si prezentari de carte, emisiuni culturale, consecvent derulate intre anii 2005-2020 (anual, Zilele Monica Lovinescu, Premiul National Monica Lovinescu si Virgil Ierunca, Memoria Gulagului si a Holocaustului, Festivalurile Primavara Poetilor – Le Printemps des Poetes in Bucovina).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.3023 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.