Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Serie de autor Dan Puric, compusa din 8 carti

Preț: 180,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 7775
Anul publicării: 2021
Pagini: 1492
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Seria autorului Dan Puric este altacuita din opt titluri:

- Sa Fii Roman!
- Cine suntem?
- Acesti romani fantastici
- Fii Demn!
- Omul liber
- Dulci
- Despre omul frumos
- Suflet Romanesc

 

 

Descriere - Sa Fii Roman! 

 

"SA FII ROMAN inseamna sa iti iubesti credinta stramoseasca in care te-ai nascut, martirii si eroii neamului tau, sa iti iubesti traditia, cultura si oamenii mari pe care i-a dat acest pamant, cat mai ales sa iti iubesti neconditionat in ciuda tuturor evidentelor tara de astazi ca sa ai puterea sa o ridici " (DAN PURIC).

"Sau tara aceasta sa fie in adevar romaneasca, sau nici nu merita sa fie!" - Mihai Eminescu

 

Nr. de pagini: 175
Anul aparitiei: 2016

 

 

Descriere - Dan Puric, Cine suntem?

 

Titlul este dat de un capitol din carte al carui continut il reflecta pe cel al unei serii de conferinte cu acelasi nume sustinute la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Iasi si Constanta, conferinte care s-au bucurat de un real succes in randul publicului.

"Oricine isi iubeste tara si neamul, valorile lor identitare si perene, are, citind aceasta carte, ocazia unei intalniri simpatetice, mirabila si stimulativa pentru solidarizarea cu ele." (prof. Univ. Dr. Gheorghe Ceausu)

"Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului - si aceea distorsionata - inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii" - spune Dan Puric in cartea sa.

Cuprins:

Matur poteca spre biserica
Dragostea, mai presus de arta
Sensul vietii, al mortii si al suferintei
Zodia supravietuirii
Demnitatea crestina
Cauza si efect
Cele trei priviri
Zece leprosi
Cine suntem
Lumina de om si de neam romanesc

 

Data aparitiei: Ianuarie 2008
Numar pagini: 176
Format: 130x200

 

 

Descriere - Acesti romani fantastici

 

O piesa scrisa de Dan Puric

"- La ce va ganditi atunci cand inotati?" A fost intrebat un celebru campion mondial de inot.

"- Sa nu ma inec!"

Tot asa am scris si eu piesa Acesti romani fantastici! Sa nu ma inec! Sa nu ma inec in valurile cinic-indiferente ale lumii de azi. Nimeni si nimic nu ne mai permite "luxul istoric" de a mai sta nepasatori pe mal.

In fond, profetul adevarat n-a fost filosoful german, ci acel mare martir crestin marturisitor, profesorul Alexandru Mironescu, care, odata iesit din temnitele iadului comunist, a spus, cu aceea claritate a sufletului pe care o au numai patimitorii intru Hristos, ca: "Nu se poate inota stand pe mal si hamletizand la nesfarsit asupra inotului." Si atunci, cu ferma luciditate, dar si cu paradoxala bucurie, m-am aruncat cu tot sufletul in talazurile necrutatoare ale furtunii ce ne inconjoara din toate partile astazi, in nadejdea crestina ca, intr-un tarziu, am sa razbesc si, pentru o clipa, am sa duc la un liman sufletesc acel petec de puritate romaneasca ce ne-a mai ramas.

Si, cine stie, poate mai tarziu, si dumneavoastra, simpli spectatori de azi, veti deveni vajnici inotatori de maine, care, cu indrazneala, vor strabate Marea Deznadejdii, ducand cu sine pe tarmul eternei Romanii adevarul ei neintinat.

 

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 128
Format: 13x20

 

 

Descriere - Fii Demn!

 

Compania Dan Puric si Dan Puric prezinta in premiera si cea mai noua carte a sa,,, Fii demn", care are pe coperta fotografia mamei sale. "Dupa libertate si democratie, cel mai important lucru este identitatea si libertatea, a spus astazi Majestatea sa, Regele Mihai. Demnitatea nu inseamna tafnosenie, mandrie, stupiditate, ci inseamna ochii acestia, care seamna cu ochii Reginei Maria, cu ochii mamelor dumneavoastra''.

"Frumusetea nu este numai apanajul Casei Regale, este misiunea mea, spunea Majestatea sa Regina Maria. Ori femeie de la noi imbracata asa este o regina. Regalitatea poporului roman sta in femeile din aceasta tara care intretin normalitatea si frumusetea", a spus regizorul.

Dan Puric crede ca poporul roman se poate transforma, poate evolua urmand exemplu de frumuseste si demnitate pe care ni l-au dat familiile regale de-a lungul istoriei.

"Frumusetea nu a disparut, regalitatea femeii nu a disparut - frumusetea este contaminanta. Regalitatea este un model. In 10-15 ani tara asta va arata altfel", a spus Dan Puric.

"Constiinta martirica este este profund salvatoare. Ne salveaza de la inecul istoric. Ea este un paradox izbavitor ce anuleaza in chip firesc instinctul de conservare atunci cind este vorba de apararea chipului lui Dumnezeu. Iese astfel in mod nebanuit din lantul cauzal al naturii, aducindu-ne o natura superioara. Contrazice flagrant ratiunea omeneasca, ascultind de o alta ratiune, de cea a lui Dumnezeu", a spus Dan Puric.

Cuprins:

CAPITOLUL I

Amintiri ( sau de ce sunt eu asa cum sunt)

1. Mama
2. Mamaica
3. Amintiri
4.,, Dincolo de aparente''
5. Acum
6. Moartea vanatorului
7. Gastele

CAPITOLUL II

( sau mici povestiri ajutatoare pentru regasirea de sine)

1. Barba ( eseu despre libertate - sau cum era sa ma pierd pe mine insumi)
2. Biblioteca ( o simpla adresa in Romania sau cum era sa ma pierd in propria- mi tara)
3. Turismul salvator ( sau unica solutie de a iesi din criza)
4. Simtul valorii
5. Vrabiuta
6. Pana de curent
7. Puiul ( despre iesirea in lume a sufletului romanesc)

CAPITOLUL III

( sau despre roua demnitatii noastre - martirii)

1. Adevaru pacatosului
2. Setea
3. Sfantul din inima
4. Monahul
5. Cainele din Montargis
6. Stupul

CAPITOLUL IV

(sau alte povesti si eseuri pregatitoare pentru a ne reobisnui cu actul marturisirii crestine)

1. Frica cea buna
2. Curajul marturisirii
3. Mica frantuzoaica
4. Solutia romaneasca pentru dialog la nivel inalt
5. Ganidorul
6. Domnul Profesor
7. Despre anatomia inimii triste la romani ( sau infarctul sufletesc)
8. Privirea salbaticilor - privirea ambasadorilor
9. Nesansa Romaniei
10. Memoria pomenire
11. Razboiul continui
12. Instinctul jertfelnic si sufletul frumos
13. Un suflet frumos
14. Un film incomplet
15. Apropierea de martiri

CAPITOLUL V

Mierla Alba

1. Niste martiei
2. Luceafarul martir
3. Inviere

CAPITOLUL VI

Romania Sufleteasca

1. Romania Sufleteasca
2. Vis

 

Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 208

 

 

Descriere - Omul liber

 

Este o carte care trateaza ideea de libertate in Romania si in lumea contemporana, din unghiul intamplarilor de viata, din perspective meditatie inexprimata in eseuri, cat si prin atitudinea civica, manifestata public acum si aici, in zilele noastre.

Sa fim liberi cu fata spre Dumnezeul care ne-a daruit LIBERTATEA si nu cu fata spre cei care L-au crucificat!

Liberi, cu fata spre Cel ce S-a rastignit pentru libertatea noastra si nu spre cei ce L-au rastignit, intru inrobirea noastra!

Si-atunci vom simti aerul curat si sfant al adevaratei libertati! Atunci vom simti lumina minunii de a fi om! Atunci si cuvantul ROMAN se va odihni in sfarsit in inimile noastre...

 

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 240
Format: 13x20

 

 

Descriere - Dulci

 

Noi, cainii maidanezi, avem reflexele mult mai alerte decat cei de rasa. Ma refer mai ales la reflexele de supravietuire. Lucrul acesta este deja banalitate, dar tin sa-I mentionez aici deoarece printre aceste reflexe se afla la loc de- cinste si spiritul de observatie. Iar aici intra-n calcul lucruri care nu sunt banale deloc. Ce poate sa fie la baza acestei neprevazute calitati cu care natura ne-a impodobit pesemne in ultimul moment, intr-un gest de mila suprema fata de viata noastra atat de cumplit nedreptatita? Oare sa punem la 'socoteala ceea ce niciodata nu se poate calcula, si anume: cutremurarea fiintei atunci cand simti ca esti parasit, spaima de neinchipuit atunci cand realizezi ca ai fost aruncat intr-o lume total ostila, frica de anu muri de foame sau ucis si, mai ales, cumplita singuratate.

Da, cred ca acestea sunt lucrurile cele mai devastatoare, singuratatea si lipsa de iubire. Ce poate fi mai trist decat un pasaport dat catre nicaieri de prietenul tau, omul! Ce poate fi mai tragic decat sa fii exilat in aceasta lume pe o insula a unei dureri fara' de glas de catre cel ce s-a voit a fi stapanul tau si pe care tu l-ai fi aparat cu propria-ti viata? Dar astazi nu se mai vrea si, ceea ce este si mai trist, nu se mai poate sa se vorbeasca despre aceasta din urma calitate a noastra. Da/sa o spunem pe sleau, "not cainii, ne dam viata pentru cel care ne iubeste!". Ei, da, cat de patetic suna acest adevar pe care multi astazi s-ar grabi sa-I defineasca ca desuet! In fond oamenii, bietii de ei,' traiesc o alta epoca sufleteasca. Iar ceea ce am spus adineauri nu le mai apartine. Va fi notata ca simpla marturisire a unui caine maidanez.

Dar gata cu aceasta lunga paranteza totusi atat de necesara. Prefatez aceasta carte deosebit de interesanta, daca stau sa ma gandesc ca autoarea este la debut. Este vorba de inca tanara labradorita Dulci, pe care am avut bucuria s-o intalnesc in parc. Cand am auzit insa ca aceasta carte a fost scrisa si apoi editata de un "puric", va rog sa ma credeti pe cuvant ca am avut un moment de reala panica, ba chiar de neliniste sufleteasca. Dar se pare ca avem de-a face cu un caz atipic. Din cate mi-a relatat domnisoara Dulci, individul respectiv este un puric specializat in oameni, nicidecum in caini. Caz rar, trebuie sa recunosc, si pana la ora asta de mine total necunoscut. Adica nu mi-a fost dat sa cunosc asemenea specie. Ceea ce schimba problema intr-un mod fundamental. "Spune-mi pe cine ciupesti, ca sati spun cine esti!".

Asa suna un proverb de-al nostru. Ca maidanez, nefiind inscris in nicio Asociatie Chinologica, neavand niciun pedigree ci, din contra, fiind in permanenta urmarit si condamnat la moarte de un grup de parlamentari - eu nefacand nici un rau -, am toate datele sa n-am ifose de rasa, sa fiu obiectiv si, mai. ales, sa am un spirit marcat de o libertate pe care ceilalti nu o au. Cartea m-a impresionat deoarece deschide o alta perspectiva asupra lumii. Si uitati unde este eroarea principala! Oamenii privesc lumea dar, sarmanii de ei, nu-si dau seama ca la randullor sunt priviti de ea. Noi suntem "alta privire"! Dulci aduce in paginile sale tocmai aceasta "alta privire" cu un simt acut al detaliului neobservat de oameni, cu o forta de analiza neobisnuita, rezultat pesemne al unui miros exceptional al vietii, o forta de adulmecare a nuantelor neobservabile de simtul comun si cu o autenticitate si puritate sufleteasca paradoxale, tinand cont ca este un caine de rasa..

Spun asta fara sa 'vreau sa generalizez, dar observand ca multi caini de rasa au tendinta sa fie prea siguri pe ei ca sa mai poata percepe lumea. Sa nu fiu gresit inteles. Apreciez rasa ca pe un lucru minunat, ca pe un efort de rafinare. Dar nu apreciez ingamfare a, indiferent la ce specie se manifesta. De fapt, Dulci, cu bunul ei simt si cu binecunoscuta-i masura de a observa lucrurile intr-un mod cu totul si cu totul obiectiv, mi-a spus un lucru de mare capacitate de surprindere a vietii intr-o zi in parc, cand alergam amandoi dupa o minge: "Draga Astor, omul se simte atat de bine cu ceea ce stie incat nu mai are timp sa se cutremure de ceea ce nu stie!".  Este interesant de vazut cum din aceasta carte se creioneaza nu atat stapanul lui Dulci, un om de altfel anonim, dar cu inima, ci stapanul stapanului lui Dulci si al multor oameni de factura lui. Se creioneaza incet, pe nesimtite, marea cusca fara de iesire in care a fost bagat bietul om inaintea noastra..

Apar in carte nu atata hingherii care fug cu' latul dupa noi, ci hingherii de constiinta care-i prind pe oameni, vanatorii de suflete. Tranchilizantele trase in  maidanezi sunt petermen scurt, dar cele care intra-in oameni 'sunt devastatoare. Nimeni nu si-a mai revenit din somnul indus de aceste fioroase droguri. Apoi este interesant ca inaintea noastra toata omenirea a fost trecuta pe boabe. Si, de aici, comportamentul uniform. In acest context dramatic, Dulci are meritul sa fie o voce printre atatia altii care doar latra. Cineva spunea ca poporul care are simtul primejdiei are geniu! Atunci inchipuiti-va ca noi, maidanezii, am fost nascuti ca sa traim pana la sfarsitul vietii in primejdie. De aici paradoxul supravietuirii ca rod al unei alte perceptii si al unei alte gandiri. Domnisoara Dulci judeca prin prisma ei personala, cateodata - as spune - prea personala; dar intotdeauna binevenita, fara insa a inlatura judecatile de valoare ale omului de langa ea, in cazul acesta personajul numit "tati".

Tocmai aceasta minunata impletire, as putea zice, creeaza o punte invizibila pe care amandoi, omul si cainele sau, o traverseaza nevazuti de nimeni peste lumea urata si uratita de azi, izbavindu-se,. in final, reciproc si daruindu-ne noua, muritorilor de rand, calea catre o lume neintinata.' Dar in termenii mei de caine al strazii, cred ca cel mai bine se potriveste ce i-am spus intr-o zi lui Dulci, dupa ce i-am citit jurnalul: "Tu cand scrii, parca ninge!".

(Astor - caine maidanez, de paza in magazia de langa Terasa Parcului)

 

Nr. de pagini: 184
Anul aparitiei: 2015

 

 

Descriere - Despre omul frumos

 

Poate ca acesti oameni frumosi suntem noi si am uitat. Suntem reeducati astfel incat sa ne blestemam conditia de romani, sa purtam cu umilinta aceasta

haina pe care Dumnezeu a dat-o fiecarui neam prin care este un popor aparte. Omul frumos se afla printre noi, el doar trebuie sesizat, recunoscut.

Numai ca nu mai avem aceasta capacitate de a recunoaste frumosul din noi. Intalnirea este o marturisire despre felul cum poti sa fii surprins intr-un

imperiu al uratului de ghiocelul frumosului.

"Dupa atat amar de bascalie si deznadejde, de autoflagelare, a sosit ceasul sa spuna cineva, patrunzator si adecvat, ca nu este chiar o nenorocire sa fii roman.

Dimpotriva. Dan Puric are o alcatuire orfica - aceasta fiind opusul retoricii. Flautul sau fermecat vine din adancurile natiei si are afinitati organice cu interogatiile

pe care si le-au pus in acelasi sens intelectualii interbelici. Numai ca nu foloseste semnul intrebarii in interventiile sale publice. Spre deosebire de intelectualii

nostri, Dan Puric aduce cu sine afirmatia, lasand dubiile si aporiile pe seama belferilor. Leaga natia de Dumneze cat se poate de strans si nu vede in romani indivizi,

ci persoane (...). Dan Puric n-a aparut intamplator acum. Cu o vorba a lui Iorga: vremea l-a scos in cale." (Dan Ciachir)

Dan Puric urmeaza, si ne indruma sa ascultam, in spatiile pline de finete ale acestui volum, mai ales, pulsul amintirilor de nesters ale inimii, pentru a descoperi cararile vietii invesnicite ale Omului Frumos.

Nelipsita de incizii atitudinale, Despre Omul Frumos, nu este atat o carte de idei, cat mai degraba una a atmosferei radioase, a adierii de vant subtire, purtator de buna mireasma.

"A te re-imprieteni cu conditia de a fi roman necesita actul primordial de a te re-imprieteni cu tine insuti. Niciodata ca acum omul n-a fost mai despartit de sine. Mai neatent cu sinele sau si, paradoxal, atat de atent cu ego-ul sau. Intre un narcisism biologic si o deprimare sufleteasca este asezata cusca in care se zbate omul de azi. (...)

Prin aceasta re-imprietenire cu propriul tau neam, tu te vei gandi altfel pe tine insuti si vei gandi si altfel despre tine; se va-ntampla in felul acesta o restaurare

ontologica si, de ce nu, o vindecare." Dan Puric

 

 

Descriere - Suflet Romanesc

 

Dan Puric, Suflet Romanesc - Dedic aceasta carte poporului roman si amintirii tatalui meu.

Sufletul romanesc nu se declina intre degenerarea evadatului din ghetoul comunist care fura acum in Occident si omul politic de azi care a distrus Romania mai mult decat orice dusman, ci intre cel care si-a dat viata pentru acest pamant si tacerea romanului de azi care are memoria acestui lucru si nu cedeaza. - Dan Puric

"Exista in sufletul acestui neam, o timiditate in fata lumii.

Si cum lumea de astazi e aroganta, obraznica si ingamfata, ai sentimentul ca in intimitatea lui, sufletului romanesc ii e rusine sa participle la ea. Dar asta nu dintr-o resenmnare, ci dintr-un fel de "zare interioara” care spune ca vesnicia nu poate fi atinsa de istorie.” - Dan Puric

Cuprins:

Agrafa 
Am aflat cine sunt 
Lesinul 
Nebunul 
Vis venetian 
Simple neputinte contemporane 
Nasul 
Interviul 
Doua solutii diferite 
Tumeul  
O intamplare romaneasca 
Insula UITARII 
Seceta
Cei doi pestisori 
Alice
Ursica 
Pasarea trufasa 
Domnul Marin 
Orasul inima 
Urma  
Noapte una copn 
Omul care m-a vazut 
Dreptatea vulpii 
O mica introducere 
Cele doua Romanii si Vrabiuta 
Omul-mac 
Suflet romanesc
Un popor aparte 
"Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" 
Basmul 
Corabierul 
Miorita 
Intalnirea  
Sensul nasterii 
Acest destin paradoxal 
Propunere 
Replica 
Marsul tacut al poporului roman 
Tata 
O neclintire salvatoare 
Invingatorii 
Doamna Popescu 
Pasaportul spre libertate 
Pilotul 
Uite un om 
Vanatoarea 
Excursia 
Consultul 
Doctorul 
Doamna Vasiliu 
America 
Final 
Iarba

 

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 207

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2524 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.