Serie compusa din 6 carti de autor Gabriel Garcia Marquez
DESCRIERE
Seria autorului Gabriel Garcia Marquez este alcatuita din sase titluri:
- Douasprezece povestiri calatoare - Gabriel Garcia Marquez
- Dragostea in vremea holerei. Editie cartonata
- Funeraliile Mamei Mari
- Generalul in labirintul sau
- Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet
- N-am venit sa tin un discurs
Descriere - Douasprezece povestiri calatoare - Gabriel Garcia Marquez
Efortul de a scrie o povestire este la fel de intens ca la inceperea unui roman.
Caci in primul paragraf al unui roman trebuie definit totul: structura, ton, ritm, lungime si uneori chiar si caracterul vreunui personaj.
Restul este placerea de a scrie, cea mai intima si solitara care se poate imagina, si daca nu-ti petreci restul vietii corectindu-ti cartea e fiindca aceeasi rigoare de fier de care e nevoie ca s-o incepi se impune si ca s-o termini.
Povestirea, in schimb, nu are nici inceput, nici sfarsit: se leaga sau nu se leaga.
Nr. de pagini: 192
Descriere - Dragostea in vremea holerei. Editie cartonata
In tinerete, Florentino Ariza si Fermina Daza traisera o pasionanta poveste de dragoste.
Numai ca viata iti rezerva uneori surprize... La inceput, cand Florentino afla ca Fermina se va casatori cu un doctor bogat, simte ca viata lui s-a sfarsit. Desi isi gaseste echilibrul, bucurandu-se de succes in afaceri si nu numai... (cele 622 de relatii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina ramane la fel de puternica.
Asa ca, dupa 50 de ani, 9 luni si 4 zile de despartire, Florentino isi reinnoieste declaratia de dragoste in fata femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, sansa unui nou inceput?
"Dragostea in vremea holerei", una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala, a fost ecranizata in 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind facuta de scenaristul Ron Harwood, castigator al premiului Oscar si al Globului de Aur.
Nr. de pagini: 480
Anul aparitiei: 2014
Descriere - Funeraliile Mamei Mari
Vreme de multi ani, Mama Mare garantase pacea sociala si concordia politica in imperiul sau, in virtutea celor trei cufere cu buletine electorale false care faceau parte din patrimoniul ei secret. Slujitorii barbati, protejatii ei si dijmasii, majori sau minori, exercitau nu doar propriul drept de sufragiu, ci si pe cel al alegatorilor morti de un secol. Ea reprezenta predominarea puterii traditionale asupra autoritatii trecatoare, suprematia de clasa asupra plebei, transcendenta intelepciunii divine asupra improvizatiei muritoare. In vremuri pasnice, vointa ei hegemonica infiinta si desfiinta slujbe banoase si sinecuri si veghea la bunastarea asociatilor chiar daca, pentru asta, trebuia sa recurga la viclesuguri sau la frauda electorala. In vremuri furtunoase, Mama Mare a contribuit in secret sa-si inarmeze partizanii si le-a ajutat in public pe victimele acestora. Zelul acela patriotic o acredita pentru cele mai inalte onoruri.
Numar pagini: 160
Anul aparitiei: 2014
Descriere - Generalul in labirintul sau
Gabriel García Márquez pune in scena ultimele luni de viata ale generalului Simón Bolívar si calatoria acestuia pe fluviul Magdalena pana la Cartagena, de unde urma sa porneasca in exil.
Alaturi de realitatea istorica bine cunoscuta, Márquez dezvolta firul vietii omului Bolívar, care in ultima lui calatorie rememoreaza intreaga sa aventura prin America de Sud. Renuntand la dictatura pe care o impusese din pricina presiunilor si a urii populatiei, generalul este puternic umanizat datorita sortii sale. La numai douazeci de ani isi pierduse sotia, eveniment dramatic care a generat, in mare masura, perioada de timp petrecuta in America de Sud. Marea putere sta in forta iubirii, spunea el. Nu s-a recasatorit niciodata. Vaduvit de visurile unei Americi unificate, Bolívar a parasit puterea in deplina dizgratie, bolnav si urat de oamenii pe care i-a eliberat si carora a vrut sa le ofere o soarta mai buna.
Trairile, ambitiile, gandurile, amintirile si suferintele Generalului se converg in drumul sau catre trecerea in nefiinta, iar omul va vedea atunci labirintul pe care acestea l-au creat in jurul sau.
Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2014
Descriere - Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet
"In Incredibila si trista poveste a candidei Eréndira si a bunicii sale fara suflet, la fel ca in Un veac de singuratate, imaginile par a izvori la fel de firesc ca florile silvestre intr-un camp manos, dupa ploaie. Aceasta capacitate uimitoare a lui García Márquez de a crea imagini (pe care, dupa spusele lui, a deprins-o de la bunica), nu se nutreste dintr-o fantezie gratuita si dezordonata, ci din toate manifestarile si caracteristicile care configureaza culturile din zona Marii Caraibilor (printre acestea clima, geografia, organizarea sociala, economia, miturile, simbolurile, legendele, credintele si superstitiile), precum si din traditia literara occidentala. S-ar putea spune ca aceasta povestire este plamadita prin hibridarea stilurilor si motivelor amerindiene si occidentale, intr-un fel de pastisa intentionat ireverentioasa care, cu toate acestea, nu pune in umbra imensa seriozitate a temei sale principale: exploatarea si nefericirea celor oropsiti si abuzul de putere." Elsa Cajiao Cuéllar
Numar pagini: 160
Anul aparitiei: 2014
Descriere - N-am venit sa tin un discurs
Aparut la editura Mondadori, specializata in publicarea operelor scriitorului, volumul " N-am venit sa tin un discurs" reuneste 22 de texte, majoritatea inedite, dar si unele ratacite sau uitate, destinate a fi citite in public, pe care autorul - astazi in varsta de 83 de ani - le-a scris de-a lungul prodigioasei sale vieti: primul, care da si titlul culegerii, este cel tinut la 17 ani, la absolvirea liceului, in prezenta colegilor de clasa, iar ultimul, din 2007, a fost citit in fata Academiei Regale a Spaniei si a academiilor hispanoamericane corespunzatoare, precum si a Regilor Spaniei.
Este impresionant evantaiul tematic al acestor texte, care alcatuiesc o sugestiva sinteza a obsesiilor literare ale celui care a scris romanul "Un veac de singuratate", dar si a sustinutelor lui preocupari in calitate de cetatean al Americii Latine si al lumii, de la problematica densa legata de Columbia natala, la cea privind viitorul tineretului si procesul de educatie in America Latina, sau la proliferarea nucleara si dezastrele ecologice pe plan mondial. De un interes major este, de buna seama, discursul la primirea Premiului Nobel, in 1982, intitulat "Singuratatea Americii Latine", considerat o capodopera a genului.
"Citind aceste discursuri" - marturiseste Gabriel García Márquez - "redescopar cum m-am schimbat si am evoluat ca scriitor." Prin talmacirea acestei valoroase carti in limba romana, publicul cititor are fericita ocazia sa faca o incursiune, dintr-un alt unghi si sub o alta lumina, in fascinantul univers al creatorului "realismului magic", neindoios unul dintre geniile in viata ale literaturii mondiale.
Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2011
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 23,99 lei
- 46,55 leiPRP: 49,00 lei (-5%)
- 21,73 leiPRP: 24,15 lei (-10,02%)
Promoţii
-- 46,55 leiPRP: 49,00 lei (-5%)
- 21,73 leiPRP: 24,15 lei (-10,02%)
- 24,94 leiPRP: 26,25 lei (-4,99%)
RECENZII