Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Semantica relatiei in limba romana - Mircea Minica

PRP: 40,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 34,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061713653
Anul publicării: 2018
Pagini: 244

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Am pornit in elaborarea acestei lucrari de la intentia de a analiza posibilitatea existentei unei teorii generale a relatiei care sa includa printre faptele ei nu numai relatiile gramaticale, ci si pe cele indeobste considerate lexicale. Intuitia de la care am pornit a fost cea exprimata intr‑o observatie a profesorului D. D. Drasoveanu din lucrarea Teze si antiteze in sintaxa limbii romane, observatie in care gramaticianul clujean, titular al cursului de sintaxa a limbii romane de la Facultatea de Litere a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, isi exprima parerea ca limba dispune atat de procedee gramaticale, cat si de procedee lexicale pentru a exprima variile relatii dintre obiecte care apar in vorbire. Astfel, pentru Drasoveanu, relatia de posesie poate fi exprimata atat gramatical, prin flectivul de genitiv, intr‑o structura precum solzii pestilor, de exemplu, cat si lexical, prin intermediul verbului a apartine, in constructii precum solzii apartin pestilor. Gramaticianul clujean exclude, insa, din sfera faptelor gramaticale cea de a doua situatie, argumentand ca, in acest caz, relatia de posesie, fiind exprimata lexical, ea nu face obiectul studiului structurii gramaticale a limbii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Librarie online - Carte universitara

Created in 0.3286 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.