Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Sectantii. Editia a III-a, de buzunar - Vasile Ernu

PRP: 34,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,46 lei
Diferență: 3,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734683055
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: 3
Pagini: 376
Format: 106x180
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Sectantii a fost distins cu Premiul „Matei Brancoveanu” pentru Literatura in 2015.

Din Mica trilogie a marginalilor mai fac parte volumele Banditii (Premiul Observator cultural pentru Eseistica/Publicistica, 2017) si Izgonitii (Premiul AgentiadeCarte. ro, editia 2020, la sectiunea Eseu/Publicistica/Memorialistica).

In Bugeac exista o comunitate religioasa care reuseste sa supravietuiasca de patru generatii, cu toate ca a trebuit sa treaca prin tot atitea regimuri diferite: imperiul tarist, Romania Mare, URSS si Republica Moldova. Comunitatea a fost fondata la sfirsitul secolului al XIX-lea de un negustor din Transilvania, ajuns undeva intre Chilia, Ismail, Cetatea Alba si Odessa. Sub influenta rusilor rascolnici si molocani, a colonistilor germani protestanti si a evreilor mesianici, tinarul transilvanean simte o chemare ce il indeparteaza de religia ortodoxa si il arunca intr-o aventura incredibila. Este vorba despre o secta cu idealuri inalte si un stil de viata de o puritate nemaiintilnita. Statul, Leviatanul secolului XX, majoritatea pravoslavnica si, mai ales, „lumea aceasta” laica au fost mereu adversari de temut, dar si o provocare pentru comunitate, care face eforturi sa le salveze si sa le aduca pe calea cea buna. Cum a rezistat micul grup in fata fortelor cumplite ce il amenintau? Cum a facut fata marilor ispite ale secolului XX? Vasile Ernu spune povestea fascinanta a acestei comunitati – o poveste care continua si azi.

 

Vasile Ernu s-a nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iasi, 1996) si al unui master de filosofie (Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy & Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta + societate. A activat in cadrul fundatiilor Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a avut rubrici de opinie in Romania libera, HotNews, Timpul, Adevarul, CriticAtac si Libertatea, precum si rubrici permanente in revistele Noua literatura, Suplimentul de cultura si Observator cultural. A debutat cu volumul Nascut in URSS (2006, 2007, 2010, 2013 Polirom), tradus in rusa, bulgara, spaniola, italiana, maghiara, poloneza, georgiana si japoneza. Cartea a fost nominalizata la Premiul de debut al revistei Cuvintul, Premiul pentru roman si memorialistica al revistei Observator cultural si Premiul Opera Prima al Fundatiei Anonimul si a fost distinsa cu Premiul pentru debut al Romaniei literare si cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (2009, Polirom; nominalizata la Premiul pentru eseu al revistei Observator cultural si distinsa cu Premiul Tiuk!; tradusa in Italia); Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (impreuna cu Bogdan-Alexandru Stanescu, 2010, Polirom); Intelighentia rusa azi (2012, Cartier); Sint un om de stinga (2013, Cartier); Mica trilogie a marginalilor. Sectantii (2015, 2017, Polirom; distinsa cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015); Intelighentia basarabeana azi. Interviuri, discutii, polemici despre Basarabia de ieri si de azi (2016, Cartier); Mica trilogie a marginalilor. Banditii (2016, 2017, Polirom; distinsa cu Premiul pentru eseistica/publicistica al revistei Observator cultural, 2017); Jurnal la sfirsitul lumii, I (2019, Cartier); Razboiul pisicilor (2019, Cartier; cu ilustratii de Veronica Neacsu). A coordonat: Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu (impreuna cu Costi Rogozanu, Ciprian Siulea si Ovidiu Tichindeleanu, 2008, Cartier); Ucraina live. Criza din Ucraina: de la Maidan la razboi civil (impreuna cu Florin Poenaru, 2014, Tact); Republica Moldova la 25 de ani. O incercare de bilant (impreuna cu Petru Negura si Vitalie Sprinceana, 2016, Cartier). 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.