Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Romania postsocialista. Munca, trupul si cultura clasei muncitoare - David A. Kideckel

PRP: 9,62 lei (-9,98%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 8,66 lei
Diferență: 0,96 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734617395
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 272
Format: 160x235 mm.
Categoria: Stiinte

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Traducere de Serban Vaetisi
 
Regresul suferit de o parte a societatii romanesti dupa caderea regimului comunist poate fi explicat prin disparitia structurii societale specifice epocii. O asemenea explicatie nu tine insa cont de dimensiunea umana: schimbarile aparute in postsocialism au consecinte ce depasesc statisticile sau teoriile sociologice. Pornind de la doua studii de caz asupra minerilor din Valea Jiului si a muncitorilor din Fagaras, volumul prezinta declinul acestor grupuri sociale dupa 1989: daca altadata minerii si muncitorii reprezentau elita fortei de munca romanesti si se bucurau de numeroase privilegii, astazi abia daca sint mentionati in lucrarile privind transformarile postsocialiste. Sprijinit pe marturiile unor fosti mineri si muncitori, pe care le plaseaza in contextul general al muncii, relatiilor politice, vietii domestice si comunitare, studiul lui David Kiedeckel ne ofera un tablou al decaderii acestor categorii tot mai afectate de precaritatea locurilor de munca, degradarea sanatatii si lipsa de securitate sociala. 
 
Cuprins: Cum au devenit muncitorii „ceilalti”. Discursul instrainarii - Suferintele muncii in postsocialism. Teama, distantare si povesti la locul de munca - Semnificatii politice ale corpului in postsocialism - Case de piatra sau case de paie? Comunitatile muncitorilor in postsocialism - Straini in propriul corp. Muncitorii si relatiile de gen in postsocialism - Dusmanul intrupat. Stres, boala si capacitate de actiune.
 

David A. Kideckel, profesor de antropologie culturala si aplicata la Central Connecticut State University din New Britain, Connecticut, doctor al University of Massachusetts, Amherst (1979), specializat in economie politica comparata. A scris indeosebi despre schimbarile sociale regionale si locale care au avut loc in Europa Centrala si de Est in epoca socialista si dupa. Cercetarile sale actuale vizeaza o antropologie comparativa a activitatii politice, urmarind variatiile de stiluri, cauze si efecte ale protestelor politice in Europa de Est si Asia de Sud. David A. Kideckel a fost presedinte al Society for the Anthropology of Europe, a tinut conferinte si a predat in Romania, precum si in alte tari din Europa Centrala si de Est, si a servit drept consultant pentru o serie de organizatii internationale implicate in urmarirea dezvoltarii si transformarilor din Europa Centrala si de Est. De acelasi autor, la Editura Polirom a mai aparut Colectivism si singuratate in satele romanesti (2006).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3457 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.