Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Reproducerea asistata. Aspecte inconstiente - Editie coordonata de Mali Mann

PRP: 29,00 lei (-26%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,46 lei
Diferență: 7,54 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9786067195255
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 200
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Tot mai multe cupluri apeleaza astazi la tehnici de reproducere artificiala. Ritmul stresant al vietii si decizia amanata de a avea copii conduc la diminuarea sanselor de fecundare naturala. Psihologia si psihanaliza ne-au demonstrat insa ca intre minte si corp exista influente reciproce, astfel ca unele situatii de viata insuficient intelese pot lasa urme adanci la nivel mental si somatic. Ce se intampla in psihicul protagonistilor in tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieti? Cum afecteaza trairile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare sa-i cunoasca pe donorii care au contribuit la conceperea sa? Printre subiectele abordate in prezenta carte se numara: trauma psihica a infertilitatii, compulsia de a recurge, in mod repetat si fara succes, la reproducerea asistata, anxietatea legata de maternitate, vietile copiilor proveniti din fecundare artificiala. O noutate pe piata romaneasca de profil, cartea se adreseaza publicului larg, dar si medicilor si psihologilor.

In perioada de inceput a terapiei, Paula declarase ca isi doreste sa fie mama. Cand devenise tot mai clar ca relatia ei cu Frank era din ce in ce mai serioasa, a inceput sa simta o oarecare ezitare. Va ramane Frank alaturi de ea? Va continua ea sa il iubeasca sau va deveni cineva ca mama ei, care n-ar fi putut aprecia "darul" iubirii lui Frank? De vreme ce parerea comuna a femeilor din familia ei era ca un copil ruineaza relatia dintre parinti, se va intampla acest lucru si in cazul relatiei ei cu Frank? (...) Sase luni mai tarziu, Paula era pregatita sa inceapa sa caute o donoare. 
Terese Schulman, autoare inclusa in prezentul volum colectiv

Aceasta carte contine elemente de sociologie (de ce femeile amana decizia de a concepe), insighturi psihanalitice (privind relatia mamei cu propria-i mama, precum si fantasmele copilului referitoare la parintele necunoscut), dar se refera uneori si la efectul traumatic pe care esecul conceperii il are asupra viitoarei evolutii a cuplului. 
Axel Hoffer, psihanalist si profesor de psihiatrie la Harvard Medical School
 
 
Mali Mann este profesor clinician in Departamentul de Psihiatrie si Stiinte Comportamentale al Universitatii Stanford si formator si supervizor la Centrul de Psihanaliza din San Francisco.
 
CUPRINS
Despre autor si colaboratori 
Introducere 
Impactul psihanalitic al tehnologieireproducerii asistate 
Partea I: Perspective Clinice
Capitolul 1 
Intelegerea psihanalitica a incercarilor repetate de fertilizare in-vitro a esecurilor si a compulsiei la repetitie 
Capitolul 2
Complexe familiale si cercuri oedipiene: mame, tati, copii, donori si mame-surogat 
Capitolul 3
Tratamentul psihanalitic al anxietatii legate de maternitate si de folosirea tehnologiei reproducerii asistate 
Capitolul 4
Donoare de ovule si donori de sperma: formarea identitatii parentale 
Capitolul 5
Infertilitate, trauma si tehnologia reproducerii asistate: perspective psihanalitice 
Partea a II-a: Concluzii 
Capitolul 6 Reproducerea asistata asa cum este aceasta explorata in Copiii sunt bine-mersi
 
Traducere de Violeta Birzescu
 
Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2697 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.