Purifica-ti neintarziat organismul savurand o hrana perfect naturala, sanatoasa si delicioasa - Florian Adel Gheorghita
PRP: 31,50 lei (-6,98%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,30 lei
Diferență: 2,20 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 3 Dec. 2024
Autor: Adel Gheorghita
ISBN: 9786069357491
Editura: GANESHA
Anul publicării: 2015
Pagini: 264
Format: 145x210
Categoria: Alimentatie si nutritie
DESCRIERE
Introducere
Echilibrul dintre om si natura este astazi foarte mult perturbat.
Sunt deja evidente toate daunele provocate mediului de un progres tehnologic dominat de setea de profi t si lipsit de judecata: marile si oceanele poluate, padurile distruse, gaurile in stratul de ozon, ploile acide etc. Cercetarile stiintifi ce au demonstrat legatura stransa dintre alimentatia actuala (cu multe preparate chimizate si artifi ciale) si bolile specifi ce acestei epoci: cancer, infarct, arterioscleroza, diabet, obezitate etc. Atat agricultura moderna cat si industria alimentara sunt responsabile de generarea si mentinerea acestei stari de fapt. Numai cei intelepti reusesc astazi sa se sustraga curentului seducator si nefast al hranirii la intamplare, dezordonate, total nesanatoase, cu o hrana gata preparata sau semi-preparata, din supermarket sau de la fast-food, in majoritatea cazurilor burdusita cu aditivii cei otravitori, conceputi pentru inrobirea cumparatorului, si nu pentru fericirea lui. Chiar si cei care pretind ca isi prepara singuri hrana, alegandu-si cu grija alimentele, mananca adesea intr-un mod exagerat si dezordonat: mese prea bogate, exces de grasimi, de prajituri, de dulciuri, de mezeluri, de alcool…
Sunt deja evidente toate daunele provocate mediului de un progres tehnologic dominat de setea de profi t si lipsit de judecata: marile si oceanele poluate, padurile distruse, gaurile in stratul de ozon, ploile acide etc. Cercetarile stiintifi ce au demonstrat legatura stransa dintre alimentatia actuala (cu multe preparate chimizate si artifi ciale) si bolile specifi ce acestei epoci: cancer, infarct, arterioscleroza, diabet, obezitate etc. Atat agricultura moderna cat si industria alimentara sunt responsabile de generarea si mentinerea acestei stari de fapt. Numai cei intelepti reusesc astazi sa se sustraga curentului seducator si nefast al hranirii la intamplare, dezordonate, total nesanatoase, cu o hrana gata preparata sau semi-preparata, din supermarket sau de la fast-food, in majoritatea cazurilor burdusita cu aditivii cei otravitori, conceputi pentru inrobirea cumparatorului, si nu pentru fericirea lui. Chiar si cei care pretind ca isi prepara singuri hrana, alegandu-si cu grija alimentele, mananca adesea intr-un mod exagerat si dezordonat: mese prea bogate, exces de grasimi, de prajituri, de dulciuri, de mezeluri, de alcool…
Dar trupul nostru ne indeamna la ratiune. Lipsa de vigoare la trezire, kilograme fara rost acumulate de-a lungul anilor, oboseala persistenta, par de o nuanta terna, piele obosita…aceste semne ar trebui sa ne dea de gandit. Gratie metodelor simple si binecunoscute din vremuri imemoriale, este posibil pentru noi sa eliminam aceste toxine care ne impurifica organismul. Anumite metode sunt spectaculoase. Postul poate sa ajute la drenarea organismului, fiind o metoda sigura si eficienta de purificare. Este foarte recomandata o zi de post numai cu apa, timp de 24 de ore, o data pe saptamana. Se recomanda postul chiar si in cazul in care exista unele afectiuni, cu exceptia persoanelor in varsta, a celor aflate in convalescenta, a celor anemice, sau care au cu mult sub greutatea corporala normala, a copiilor afl ati in crestere. Dar exista si solutii mai putin radicale, si eficace in acelasi timp.
Un regim simplu
Un regim alimentar potrivit va favoriza aceasta curatare interna indispensabila si va va permite sa savurati un meniu usor de digerat si delicios. Simplu si cat mai natural posibil, pe baza de legume si de fructe proaspete, acest meniu va stimula activitatea rinichilor si a ficatului, principalele organe depurative ale trupului nostru. Veti fi entuziasmati totodata sa descoperiti noi alimente, precum algele si cerealele germinate, care sunt in acelasi timp delicioase si benefi ce pentru sanatatea voastra.
Un regim alimentar potrivit va favoriza aceasta curatare interna indispensabila si va va permite sa savurati un meniu usor de digerat si delicios. Simplu si cat mai natural posibil, pe baza de legume si de fructe proaspete, acest meniu va stimula activitatea rinichilor si a ficatului, principalele organe depurative ale trupului nostru. Veti fi entuziasmati totodata sa descoperiti noi alimente, precum algele si cerealele germinate, care sunt in acelasi timp delicioase si benefi ce pentru sanatatea voastra.
Cateva sfaturi esentiale
Fructele si legumele proaspete constituie baza unei alimentatii cu virtuti detoxifiante si revitalizante de maxima eficienta. Invatati sa le alegeti corect si dati prioritate fructelor si legumelor de sezon. Ele au un gust mai bun si contin mai multe elemente nutritive. Fructele ne ofera o gama atat de variata de posibilitati de alegere, incat le putem consuma in fi ecare zi fara sa ne plictisim de ele niciodata! Intregi, in salate sau sub forma de suc proaspat stors, de preferinta cultivate in regiunea in care traiti, de calitate bio si culese la maturitate… Pentru a va proteja bugetul, este bine sa va informati − cu siguranta exista in apropierea voastra producatori care propun vanzarea directa.
Pentru a beneficia cat mai mult de vitamine, minerale si oligoelemente, achizitionati fructe si legume in forma lor „bruta” − morcovii si napii cu tot cu frunze, de exemplu. Salatele ambalate, ca de altfel tot ceea ce este deja preparat, trebuie sa fi e cu grija… evitate. Alimentele industriale pline de aditivi, din faina si zahar rafi nat, de cele mai multe ori mult prea impure, blocheaza functionarea corecta a organismului si ingreuneaza trupul. Pe scurt, mancati simplu si natural cat mai des posibil!
Fructele si legumele proaspete constituie baza unei alimentatii cu virtuti detoxifiante si revitalizante de maxima eficienta. Invatati sa le alegeti corect si dati prioritate fructelor si legumelor de sezon. Ele au un gust mai bun si contin mai multe elemente nutritive. Fructele ne ofera o gama atat de variata de posibilitati de alegere, incat le putem consuma in fi ecare zi fara sa ne plictisim de ele niciodata! Intregi, in salate sau sub forma de suc proaspat stors, de preferinta cultivate in regiunea in care traiti, de calitate bio si culese la maturitate… Pentru a va proteja bugetul, este bine sa va informati − cu siguranta exista in apropierea voastra producatori care propun vanzarea directa.
Pentru a beneficia cat mai mult de vitamine, minerale si oligoelemente, achizitionati fructe si legume in forma lor „bruta” − morcovii si napii cu tot cu frunze, de exemplu. Salatele ambalate, ca de altfel tot ceea ce este deja preparat, trebuie sa fi e cu grija… evitate. Alimentele industriale pline de aditivi, din faina si zahar rafi nat, de cele mai multe ori mult prea impure, blocheaza functionarea corecta a organismului si ingreuneaza trupul. Pe scurt, mancati simplu si natural cat mai des posibil!
Ajutati-va prin obiceiurile cotidiene
Totul incepe la trezire: nimic mai indicat in acest moment decat sa beti un pahar mare cu apa calduta, in care ati adaugat sucul de la o lamaie! Apoi, pe parcursul zilei, serviti cel putin o masa pe zi pe baza de salate si de cruditati. Vitaminele se pastreaza cel mai bine atunci cand preparam legumele crude si le servim imediat dupa preparare. O alta modalitate este calirea blanda la aburi ori in oala de tuci, sau la cuptor, pentru soteuri; astfel se elibereaza toate aromele si parfumurile delicioase ale legumelor, conservandu-se calitatile lor nutritive, putand alcatui cu ele platouri savuroase si satioase.
Totul incepe la trezire: nimic mai indicat in acest moment decat sa beti un pahar mare cu apa calduta, in care ati adaugat sucul de la o lamaie! Apoi, pe parcursul zilei, serviti cel putin o masa pe zi pe baza de salate si de cruditati. Vitaminele se pastreaza cel mai bine atunci cand preparam legumele crude si le servim imediat dupa preparare. O alta modalitate este calirea blanda la aburi ori in oala de tuci, sau la cuptor, pentru soteuri; astfel se elibereaza toate aromele si parfumurile delicioase ale legumelor, conservandu-se calitatile lor nutritive, putand alcatui cu ele platouri savuroase si satioase.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 13,00 lei
- 55,00 lei
- 55,44 leiPRP: 63,00 lei (-12%)
Promoţii
-- 55,44 leiPRP: 63,00 lei (-12%)
- 45,60 leiPRP: 57,00 lei (-20%)
- 31,20 leiPRP: 39,00 lei (-20%)
RECENZII