Pe valuri de iubire
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Psihoterapia anxietatii. Abordari cognitiv-comportamentale - Irina Holdevici

PRP: 24,09 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,68 lei
Diferență: 2,41 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065912700
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 403
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Lucrarea „Psihoterapia anxietatii. Abordari cognitiv‑comportamentale” isi propune sa prezinte cititorului, in detaliu, un numar de tehnici psihoterapeutice, de orientare comportamentala si cognitiv‑ comportamentala, tehnici care si‑au dovedit eficienta in psihoterapie. Acestea sunt menite sa contribuie la reducerea anxietatii si la optimizarea comportamentului, fiind centrate pe diminuarea unor simptome psihice si psihosomatice, a consecintelor nedorite ale anxietatii si pe rezolvarea problemelor de viata.
Unele din tehnicile prezentate pe parcursul acestei lucrari sunt utilizate in cabinetele de consiliere psihologica si psihoterapie, iar altele, mai simple, pot fi utilizate chiar de persoanele care sufera de tulburari anxioase nu prea grave, in absenta unui terapeut calificat.
In prima parte a lucrarii sunt prezentate principiile psihoterapiei cognitive si cognitiv‑ comportamentale, precum si evolutia tehnicilor ce se inscriu in acest domeniu. O atentie speciala este acordata metodelor cognitive de evaluare si autoevaluare a tulburarilor anxioase si a fricilor umane. In partea a doua a lucrarii sunt descrise metode comportamentale si cognitiv‑comportamentale de terapie a tulburarilor caracterizate prin anxietate generalizata si atacuri de panica, precum si a tulburarilor fobice si obsesiv‑compulsive. Sunt analizate in detaliu si aspectele psihologice ale fobiei sociale.
O parte insemnata a lucrarii este dedicata anxietatii legate de problemele sexuale si de relatiile interpersonale.
Particularitatile si caracteristicile societatii in care traim, nesiguranta resimtita permanent determina ca din ce in ce mai multi indivizi sa se confrunte cu acest fenomen: anxietatea. Prezenta lucrare se inscrie in acest context. Ea isi propune sa ofere un motiv de reflectie in legatura cu demersul psihoterapiei moderne si faciliteaza intelegerea aparitiei tulburarilor care au la baza anxietatea.
Autoarea, prof. univ. dr. Irina Holdevici, cu peste 25 de ani de experienta ca psihoterapeut si psiholog specializat in optimizarea performantelor umane, recunoscuta in tara si strainatate, a publicat numeroase volume, studii si articole in domeniul psihoterapiei cognitiv‑comportamentale.
Volumul de fata se remarca prin ansamblul de cunostinte stiintifice transmis, invitand cititorul sa se intrebe in legatura cu modul in care tehnicile de psihoterapie rezolva numeroase probleme de viata cu care se confrunta oamenii sau in legatura cu dificultatile pe care le intampina si de care trebuie sa tina seama terapia.
Aceasta reflectie se sprijina, in mod obligatoriu, pe o informare bogata referitoare la cercetarile din domeniul psihoterapiei anxietatii. In aceasta privinta, lucrarea este cuprinzatoare, exemplele sunt foarte clare, fiind analizate sistematic si articulate cu grija din perspectiva adoptata in lucrare. Mai mult decat atat, unele tehnici prezentate pot fi utilizate de catre persoanele cu probleme usoare care doresc sa se autoperfectioneze, sa devina mai sanatoase si mai eficiente, prin aceasta tehnicile respective dobandind caracterul unor metode de autoreglare a comportamentului.
Lucrarea se prezinta ca o lectura agreabila, care imbina rigoarea si stilul academic cu aplicatiile practice si studiile de caz, tratate personal de autoare sau preluate din literatura de specialitate din tara si strainatate.
Cartea se adreseaza deopotriva medicilor si psihologilor interesati de problemele psihoterapiei, studentilor la medicina si psihologie, dar si publicului larg, tuturor celor ce doresc sa se initieze in domeniul psihoterapiei comportamentale si cognitive, preocupati de cunoasterea si aplicarea unor metode de reglare si autoreglare psihica, de problematica tulburarilor anxioase si insusirea tehnicilor de contracarare a acesteia.
 
Prof. univ. dr. Mihai Golu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2038 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.