Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Psihosociologie aplicata. Publicitatea - Septimiu Chelcea

PRP: 59,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 53,96 lei
Diferență: 5,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734659722
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 560
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Volumul le ofera studentilor si specialistilor in stiintele socioumaniste si in stiintele comunicarii numeroase idei si analize ce aprofundeaza cunoasterea privind relatiile interpersonale in societate si influenta sociala prin mass-media si publicitate: de la trucuri menite sa atraga atentia potentialilor consumatori, pina la aspectele psihosociologice esentiale in conceperea reclamelor, precum cultura locala, sexul, virsta, religia si clasa sociala, sau situatiile in care sint adecvate anumite tipuri de mesaje publicitare.
 
Cunostintele de psihosociologie sint obligatorii pentru toti cei ce activeaza in industria publicitatii si in special pentru redactorii de reclame. Perspectiva psihosociologica ajuta la depasirea viziunii simpliste a comunicarii liniare si a plasarii consumatorilor intr-un vid social, ca si cum acestia ar actiona independent de contextul care influenteaza receptarea mesajului publicitar. Fie ca sint texte in presa scrisa, spoturi pentru radio sau televiziune ori afisaj stradal, reclamele trebuie sa tina cont de specificul publicului caruia i se adreseaza.

Din cuprins:
• Functiile publicitatii
• Societate, cultura si publicitate
• Comunicarea– fundament al publicitatii
• Premisele psihosociologice ale publicitatii
• Simturile– ferestre spre interior si spre exterior
• Perceptie, societate, cultura
• Iluziile si potentialul lor publicitar
• Atitudinile si schimbarea lor
• Creativitatea– cheia succesului in publicitate
• Umorul in publicitate– acceptarea vs respingerea lui
 
Septimiu Chelcea (n. 1940) este profesor onorific la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti. A predat pina in anul universitar 2014-2015 cursurile de Psihologie Sociala, Sociologia Opiniei Publice si Psihosociologia Publicitatii. A absolvit in 1967 Facultatea de Filosofie (Sectia Psihologie) din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 1974 a primit titlul stiintific de doctor in filosofie, specialitatea sociologie. Academia Romana i-a decernat Premiul „P. S. Aurelian” (1980). In 2004 i s-a acordat Premiul „Opera Omnia” pentru intreaga activitate de cercetare stiintifica. Face parte din consiliul stiintific al revistei Psihologia Sociala si din colegiul director al revistei Sociologie Romaneasca, al carei director a fost in perioada 2002-2005. A publicat numeroase articole, studii si monografii (ca unic autor, in colaborare sau coordonator), dintre care mentionam: Chestionarul in investigatia sociologica (1975), Experimentul in psihosociologie (1982), Personalitate si societate in tranzitie (1994), Cum sa redactam o lucrare de licenta, o teza de doctorat, un articol stiintific in domeniul stiintelor socioumane (2000, editia a IV-a revazuta si adaugita, 2007), Metodologia cercetarii sociologice. Metode cantitative si calitative (2001, editia a III-a revazuta si adaugita, 2007), Opinia publica: gindesc masele despre ce si cum vor elitele? (2002), Enciclopedie de psihosociologie (coord., 2003), Comunicarea nonverbala in spatiul public (coord., 2004), Comunicarea nonverbala: gesturile si postura (in colab., 2005), Psihosociologie: Teorie si aplicatii (coord., 2006), Opinia publica. Strategii de persuasiune si manipulare (2006). De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut volumele Un secol de cercetari psihosociologice. 1897-1997 (2002), Psihosociologie. Teorii, cercetari, aplicatii (2008, editia a II-a revazuta si adaugita) si Psihosociologia publicitatii. Despre reclamele vizuale (2012).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2726 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.