Procedura reorganizarii judiciare. O perspectiva economica - Cristina S. Stroie

Vreau mai multe informații!
DESCRIERE
Iesirea din circuitul economic a companiilor insolvente reprezinta o conditie sine qua non a unui sistem economic eficient. Companiilor trebuie sa li se creeze conditii optime de iesire din circuitul economic, astfel incat ecosistemul sa poata realoca resursele unor initiative viabile.
Asemanator unor poeti visatori, datornicii sfideaza „moartea”, fiind „ajutati” de Codul insolventei, chiar daca, in anumite cazuri, falimentul este cea mai oportuna optiune. In egala masura, si reciproca este valabila, creditorii putand forta „moartea” unui debitor care, altfel, ar fi putut supravietui. Din aceasta perspectiva, concluziile impun o atentie deosebita pentru potentialele probleme de filtrare care pot aparea in analiza capacitatii de reorganizare a companiilor. Predictia succesului sau esecului procedurilor de reorganizare capata o foarte mare importanta, asemanator cadrului normativ, pentru a garanta redresarea economica si competitivitatea intreprinderilor care sunt supuse acestor proceduri.
Cuprinsul lucrarii
Cartea este structurata in cinci capitole, fiecare acoperind o etapa sau o perspectiva esentiala in intelegerea reorganizarii judiciare. Primul capitol fundamenteaza pozitionarea procedurilor de reorganizare in cadrul sistemului de insolventa si sintetizeaza stadiul actual al cercetarii. Al doilea capitol ofera un studiu comparativ al diferitelor proceduri de reorganizare din mai multe jurisdictii, pentru a evidentia bunele practici si caracteristicile comune. Capitolul al treilea si al patrulea se axeaza pe analize empirice si studii exploratorii privind profilul de risc si sanatatea financiar-manageriala a companiilor, sugerand modele de predictie si factori-cheie de succes.
Puncte forte
Lucrarea Procedura reorganizarii judiciare – o perspectiva economica reprezinta o contributie valoroasa si inovatoare in literatura romaneasca specifica procedurilor de insolventa, abordand un domeniu de mare actualitate si complexitate. Aceasta carte depaseste granitele traditionale ale analizei derulate in cadrul procedurilor de insolventa, propunand o viziune integrata care imbina rigoarea juridica cu fundamentele stiintei economice. Autorul reuseste sa deconstruiasca mecanismele reorganizarii judiciare prin prisma impactului economic, oferind cititorilor nu doar o intelegere teoretica aprofundata, ci si instrumente practice de evaluare si implementare a procedurilor de reorganizare.
Public tinta
Autorul, cu o bogata experienta profesionala la intersectia dintre drept si economie, aduce in paginile acestei carti nu doar cunostinte teoretice temeinice, ci si observatii valoroase desprinse din practica insolventei si din activitatea de consultanta in domeniul reorganizarii intreprinderilor. Aceasta dimensiune practica confera lucrarii o relevanta deosebita pentru toti profesionistii implicati in procedurile de insolventa, de la practicieni si avocati, la judecatori sindici, economisti si manageri.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 80,10 leiPRP: 89,00 lei (-10%)
- 67,50 leiPRP: 75,00 lei (-10%)
- 359,10 leiPRP: 399,00 lei (-10%)
Promoţii
-- 80,10 leiPRP: 89,00 lei (-10%)
- 67,50 leiPRP: 75,00 lei (-10%)
- 359,10 leiPRP: 399,00 lei (-10%)
RECENZII