Poate supravietui capitalismul? Distrugerea creatoare si viitorul economiei globale - Joseph A. Schumpeter
PRP: 52,98 lei (-20,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,38 lei
Diferență: 10,60 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Luni, 2 Dec. 2024
Autor: Joseph A. Schumpeter
ISBN: 9789731931654
Editura: Publica
Anul publicării: 2011
Pagini: 192
Format: 14,5 x 20,5 cm
Categoria: Stiinte Economice
DESCRIERE
Volumul Poate supravietui capitalismul?, considerat de multi economisti ca fiind cea mai reusita analiza scrisa vreodata pe tema capitalismului, prezinta teoria lui Joseph A. Schumpeter cu privire la „distrugerea creatoare”. Potrivit acesteia, in economiile capitaliste, noile inovatii erodeaza pozitia firmelor vechi oferind, in acelasi timp, cai noi si nebanuite de crestere economica. Astazi, efectele unor astfel de progrese cum ar fi MP3-urile – care inlocuiesc CD-urile, care la randul lor au inlocuit casetele si discurile de vinil – au dovedit ca ideile lui sunt corecte. Argumentand in mod profetic faptul ca in societatile capitaliste „izbucnesc” in mod recurent fenomene distructive care fac praf averile, acest mare economist a dezvaluit peisajul economic vast, deseori haotic al capitalismului mondial. Publicat pentru prima data in clasica sa carte Capitalism, Socialism and Democracy, volumul de fata reprezinta un ghid extrem de valoros al economiei globale.
Cum depasim criza financiara si cum incepem din nou sa progresam? Raspunsul sta in redescoperirea esentei capitalismului antreprenorial. Asa cum a observat joseph schumpeter, cel mai insemnat economist al secolului xx, cresterea dinamica necesita o inovare si o volatilitate constante. Acesta este capitalismul – si functioneaza. Aceasta este calea spre progres. Steve Forbes, FORBES
Traim astazi, dupa cum se spune, in Era lui Schumpeter... Schumpeter a fost un profet puternic, iar in acest volum ne ofera intuitii uimitoare asupra tuturor aspectelor socio-economice, de la aparitia Wal-Mart-ului pana la nemultumirile care insotesc prosperitatea. Este cel mai bine cunoscut pentru sintagma sa evocatoare: „distrugerea creatoare”. Schumpeter vedea in capitalism sistemul care da nastere progresului material – standarde de viata mai ridicate, mai mult confort personal – prin intermediul inovatiilor tehnologice si al activitatii antreprenoriale. „Intreprinzatorul”, un barbat de mare viziune si energie (in zilele lui erau putine femei in afaceri), reprezinta, potrivit teoriei schumpeteriene, forta motrice a schimbarii economice. Intr-adevar, ideea capitalismului dinamic sustinuta de Schumpeter pare a fi confirmata peste tot. Robert J. Samuelson, Newsweek
Joseph A. Schumpeter (1883-1950) a trait la Viena si a devenit renumit ca economist pe plan international la varsta de 30 de ani.
A fost primul ministru de finante al Republicii Austriece, a castigat si a pierdut o avere in calitate de bancher in domeniul investitional si a revenit in domeniul academic in anul 1925.
A predat la Universitatea din Bonn pana in 1932, cand a emigrat in Statele Unite pentru a scapa de regimul nazist. In America, Schumpeter a predat pentru tot restul vietii sale la Universitatea Harvard.
Aici, desi nu s-a bucurat in randurile studentilor de popularitatea unui Keynes, a format si influentat economisti ca Hyman P. Minsky, Robert Solow (castigator al Premiului Nobel pentru Economie), Nicholas Georgescu-Roegen si Paul Sweezy. Capitalism, Socialism and Democracy (1942) si History of Economic Analysis (publicata postum in 1954) sunt lucrarile sale cele mai cunoscute.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 52,50 leiPRP: 70,00 lei (-25%)
- 29,70 leiPRP: 33,00 lei (-10%)
- 38,18 leiPRP: 46,00 lei (-17%)
Promoţii
-- 52,50 leiPRP: 70,00 lei (-25%)
- 29,70 leiPRP: 33,00 lei (-10%)
- 38,18 leiPRP: 46,00 lei (-17%)
RECENZII