Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Perspectiva negociabila - Eseuri si comentarii despre practici artistice actuale - Horea Avram

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786064904423
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 274
Format: 130x200
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Perspectiva negociabila e despre pluralitate si diversitate ca marci specifice ale practicilor artistice actuale si despre multiplele moduri de a vorbi despre toate acestea. Despre o lume artistica flexibila, mereu in miscare, locala si globala deopotriva. Un camp cu multiple nuclee si centre de interes. Si posibile perspective, desigur. Preocuparile artistilor discutati aici sunt dovada acestei diversitati, temele si referintele acoperind de la problematizarea vizualului si a vizualitatii, la moduri de implicare corporala, de la recursul la simbolic, la discursul politic, de la chestionarea temelor ”clasice” precum peisajul sau avangardele, la utilizarea tehnologiei, atat ca mod de conceptualizare si de productie, ca in cazul lucrarilor de arta new media, cat si ca intermediar sau sursa, cu trimiteri la cinema, internet si mass-media, in alte cazuri.

Mai mult, insasi cadrarea teoretica si argumentele mobilizate aici construite pe mai multe ”puncte de fuga”, lanseaza posibile piste de reflectie, eseurile fiind astfel, la randul lor, un teren mereu deschis interpelarilor, schimburilor si schimbarilor sau, altfel spus, negocierilor.

Horea Avram este istoric de arta, teoretician media si curator independent. Doctor in istoria artei si studiile comunicarii la McGill University, Montreal. Cerceteaza si scrie despre arta si cultura vizuala (mai ales) in relatie cu noile tehnologii. A publicat printre altele in Encyclopedia of Aesthetics (Oxford University Press, 2014) si Theorizing Visual Studies: Writing Through the Discipline (New York: Routledge, 2013). Este coordonatorul volumului Moving Images, Mobile Bodies. The Poetics and Practice of Corporeality in Visual and Performing Arts (Cambridge Scholars Publishing, 2018). Cercetator bursier la New Europe College, Institutul pentru studii avansate, 2017-2018. Presedintele Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta – AICA Romania (din 2019), Presedintele Consiliului Administratiei Fondului Cultural National – AFCN (din 2020), membru al International Society for Intermedial Studies – ISIS (din 2013) si membru UAP – Uniunea Artistilor Plastici din Romania (din 1997). Curator independent din 1996. A fost curator pentru Romania la Bienala de la Venetia in 1999. Este cadru universitar la Departamentul de Cinematografie si Media, Facultatea de Teatru si Film, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2326 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.