Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pe fereastra (paperback) - Julian Barnes

thumbthumb
PRP: 32,66 lei (-10,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,39 lei
Diferență: 3,27 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065797932
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 304
Format: 120 x 220 mm

DESCRIERE

     „Romanele ne spun cele mai multe adevaruri despre viata: ce este, cum o traim, la ce-ar putea sa ne foloseasca, in ce fel sa ne bucuram de ea si s-o pretuim, cum o ia pe cai gresite si cum o pierdem.“

     Inainte de a fi scriitor, Julian Barnes a fost, este si va fi cititor. Unul curios, plin de viata, ironic si patrunzator precum scriitorul de succes care a devenit. Demonstratie de eruditie, Pe fereastra ne dezvaluie altfel rafinamentul lui Julian Barnes.
 
     In cele saptesprezece eseuri (si o povestire) din acest volum, autorul ne vorbeste despre scriitorii englezi, francezi si americani care l-au marcat de-a lungul vietii. Reflectand la stilul alunecos al lui Penelope Fitzgerald, la sinceritatea brutala a lui Hemingway, la traducerile celebrului roman Madame Bovary sau la disperarea lui Michel Houellebecq, Julian Barnes se intreaba ce anume este fictiunea si ce efect are ea asupra vietii noastre.
 
     Traducator: Radu Paraschivescu
 
     Despre autor:
 
    Julian Barnes s-a nascut in Leicester, Anglia, in 1946. A studiat la City of London School intre 1957 si 1964, apoi la Magdalen College, Oxford, absolvind (cu onoruri) in 1968 sectia de limbi moderne. Dupa incheierea studiilor, a lucrat ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary timp de trei ani. Din 1977, a devenit redactor literar si a semnat recenzii in New Statesmen si New Review. Intre 1979 si 1986 a realizat cronici de televiziune, mai intai pentru New Statesmen si apoi pentru Observer.
 
    Opera lui Julian Barnes numara peste cincisprezece volume de proza si eseuri, cariera sa literara fiind incununata de numeroase premii si distinctii: Somerset Maugham Award pentru Metroland (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Médicis pentru Papagalul lui Flaubert (1986), E. M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Femina pentru Trois (1992). A fost de trei ori finalist la Booker Prize: in 1984 pentru Papagalul lui Flaubert, in 1998 pentru Anglia, Anglia si in 2005 pentru Arthur & George. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995 a fost numit Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres. De asemenea, in 1993 Fundatia FVS i‑a acordat Shakespeare Prize, iar in 2004 a fost recompensat cu Premiul Statului Austriac pentru Literatura Europeana. In prezent locuieste la Londra.
 
    Fragment:
 
    Cu cativa ani inainte sa moara, i-am fost partener de discutie lui Penelope Fitzgerald la Universitatea din York. O cunosteam superficial, o admiram enorm. 
 
    Era timida si cam imprastiata, de parca ultimul lucru pe care si l-ar fi dorit ar fi fost sa fie perceputa drept ceea ce era de fapt: cea mai buna romanciera engleza in viata.
 
    Prin urmare se comporta ca si cum ar fi fost o bunica inofensiva, care facea dulceata si nu prea stia cum merg treburile in lumea asta. Nu-i venea foarte greu sa se prefaca, fiindca nu numai ca era bunica, dar in acelasi timp se ocupa - una dintre micile dezvaluiri din volumul ei de scrisori - cu facut dulceata.
 
    Insa travestirea nu era convingatoare, fiindca - i se intampla destul de des, oarecum impotriva propriei vointe, ca inteligenta ei rara si  hazul ei instinctiv sa iasa la iveala.
 
    La cafea, am rugat-o sa -mi dea un autograf pe  doua dintre romanele care-mi placusera cel mai mult din tot ce scrisese: Inceput de primavara ( The Beginning of Spring) si Floarea albastra ( The Blue Flower).
 
    A  cotrobait indelung intr-o ditamai geanta de plastic- rosu-inchis, cu motive florale, din cate tin minte - in care-si tinea lucrurile de care avea nevoie peste zi.
 
    In cele din urma, a dat de-un pix si, dupa ce-a stat mult timp pe ganduri, a scris - asa cum pare, asa cum trageam nadejde - un mesaj personal, incurajator, pentru un romancier mai tanar, pe fiecare pagina de titlu.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2831 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.