Pachet Gateste romaneste cu Chef Florin Dumitrescu
DESCRIERE
Pachet Gateste romaneste cu Chef Florin Dumitrescu
Pachet Gateste romaneste cu Chef Florin Dumitrescu
Gateste cu mine Florin Dumitrescu (Retete de acasa)
Cele doua carti semnate chef Florin Dumitrescu sunt aparitii mult asteptate in peisajul editorial, de catre iubitorii artei culinare si admiratorii emisiunilor Master Chef si Chef la Cutite. O carte chef Florin Dumitrescu inseamna pagini scrise cu farmec si pasiune pentru arta culinara.
Florin Dumitrescu este unul din cei mai talentati bucatari, in varsta de 33 de ani.
Florin Dumitrescu și-a inceput cariera in bucatarie din adolescenta, fiind pasionat de gatit si atras de domeniul culinar. Ajutat de parinti, a ales sa lucreze la un restaurant din Bucuresti, pentru a capata experienta. Dar si banii i-au insotit rezultatele. Munca si dedicarea pentru gatit l-au facut sa invete multe de la alti maestri si sa se perfectioneze.
In anul 2007, a hotarat sa plece in Italia, unde a cunoscut cele mai provocatoare experiente, a lucrat alaturi de mari profesionisti, cantitati uriase de mancare cu specific italian. Ambitia si talentul i-au adus incet incet o reputatie si un stil de gatit din ce in ce mai performant. Dupa trei ani, Florin Dumitrescu revine in tara, devenind chef bucatar la unul din cele mai renumite restaurante din Capitala.
In 2012, talentatul Florin Dumitrescu a debutat la PRO TV in lumea televiziunii.
În anul 2012, Florin și-a făcut debutul în televiziune, la Pro Tv, la emisiunea de mare succes Masterchef, alaturi de colegii Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu.
În anul 2016, a facut parte din juriul celei mai grozave emisiuni culinare - Chefi la cutite – difuzata la Antena 1.
Cele doua carti Florin Dumitrescu le gasesti in oferta librariei online Delfin.
’’Gateste cu mine’’ este o carte chef Dumitrescu, lansata in anul 2016 iar cartea Florin Dumitrescu ’’Romaneste. Punct si de la capat’’, a vazut lumina tiparului in anul 2019. Florin Dumitrescu a scris o carte care impresioneaza prin autenticitate, sinceritatea gandurilor asternute pe hartie si stilul prietenos si cald.
Iata ce spune chef Florin Dumitrescu in carte
De aceasta data nu sunt in postura de jurat, mentor sau autoritate in domeniul culinar. Azi, aici, sunt doar un gurmand, iar dragostea mea pentru mancare este mai presus de pasiunea de a gati. Pentru ca, inainte de a fi bucatar, am fost copil, fiu si nepot, iar amintirile, trairile, gusturile cu care am intrat in contact in acea perioada m-au format ca adult.
Inainte de a fi bucatar sunt prieten, iubit, coleg, iar relatiile interumane m-au facut sa inteleg cat de importanti sunt cei din jur in evolutia noastra personala si profesionala. Inainte de a fi bucatar sunt sot si tata, iar azi stiu ca mancarea pe care o gatesc pentru cei dragi este mai buna decat orice experienta culinara la vreun restaurant cu pretentii, pentru ca e gatita cu multa iubire.
In primul an de ucenicie in bucatarie trebuia sa ajut pe toata lumea. Nu aveam neaparat o sectie de care sa ma ocup, eram baiatul bun la toate. Dadeam cu matura, stergeam faianta, curatam legumele, curatam solzii de peste, duceam gunoiul, alegeam legumele urate de cele frumoase... Faceam treaba pe care orice ucenic trebuie sa o faca intr-o bucatarie.
Era o singura treaba pe care, insa, nu imi placea sa o fac... sa curat pestele afumat de oase. imi venea sa imi iau talpasita si visele grandioase de bucatar in devenire si sa fug. Se punea presiune foarte mare pe mine, de catre seful bucatar, de bucatarul de linie, ba chiar si de femeia de la vase care, cand trecea pe langa mine, imi spunea: "vezi ca ai scapat un os".
Ieseam mereu transpirat din "batalia" mea cu pestele afumat. Cand il curatam de oasele mici trebuia sa pastrez intacta carnea sfaramicioasa si asta nu era usor deloc! Dar, asa este inceputul oricui, in orice meserie.
Pana cand ajungi sa iti dai seama ca treaba ta este foarte importanta pentru bunul mers al lucrurilor trece mult timp.
Daca imi scapa vreun os mic in vascheta cu peste curatat deveneam, brusc, "persona non-grata" in bucatarie. La vremea aceea nu intelegeam de ce era atat de important sa curat atat de bine pestele ala! De parca oamenii, acasa, cand mananca peste afumat, nu sunt in stare sa se descurce singuri cu oasele.
Mai tarziu am inteles ca fiecare restaurant are stilul si specificul lui si ca restaurantul unde lucram era unul cu pretentii si plin de clienti obisnuiti cu o anumita calitate. Stefan, bucatarul sef si mentorul meu, avea o vorba, care m-a ghidat dupa aceea in meseria mea, si anume: "cand gatesti, trebuie sa te pui in locul clientului si, daca iti este greu sa mananci ceva ce ai gatit sau il mesteci cu dificultate, nu iti faci meseria cum trebuie".
Bine, nu este cuvant cu cuvant ce mi-a spus el, dar cam asta am inteles eu. Treaba mea cu pestele afumat era foarte importanta, fiind un proces meticulos, care necesita multa atentie, o treaba pe care bucatarii de linie nu ar fi avut timp sa o faca, iar clientii nostri nu trebuiau sa depuna niciun efort atata timp cat luau masa in restaurantul nostru. Totul trebuia sa fie ca la carte.
Obisnuiesc sa mai fac acasa, din cand in cand, salata cu peste afumat. Este o salata pe care imi place sa o mananc vara sau primavara. Si daca acum cativa ani detestam mirosul de peste afumat, azi il ador!
Nu este intocmai reteta de restaurant, dar principiul este acelasi. Se curata pestele afumat de oase si de piele si se pastreaza cat mai intacta carnea. O sa vedeti cat este de greu sa faceti asta pentru prima salata, pentru care veti avea nevoie de cativa pestisori, dar cu timpul, va intrati in mana.
Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. De această dată nu sunt în postura de jurat, mentor sau autoritate în domeniul culinar. Azi, aici, sunt doar un gurmand, iar dragostea mea pentru mâncare este mai presus de pasiunea de a găti.
Am scris o carte despre mine, despre poveștile și amintirile mele legate de preparatele pe care azi le gătesc acasă, cele care mi-au format gustul și cele care acum formează gustul copiilor mei. Pentru că, înainte de toate, sunt un om, cu amintiri și visuri, iar veselia fetelor mele când facem o pâine împreună sau zâmbetul soției mele când pregătesc desertul care îi poartă numele nu se compară cu nimic.
Nu este o carte de bucate tipică. Nu este o înșiruire de rețete. Este mai degrabă o carte despre poveștile importante din viața mea, legate de diferite rețete și preparate. De la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut, la rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înțeleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire.
Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor…”
CUPRINS:
La cumparaturi
Copilarie
Supa de legume cu taitei de casa 15
Spaghete carbonara 18
Tocana de pipote de pui 22
Sos de usturoi 27
Adolescenta
Mic dejun englezesc 31
Creveti cu usturoi, ardei iute si rosii cherry 34
Salata cu peste afumat 38
Piure de cartofi 42
Gnocchi cu caramel si nuci 47
Maturitate
Omleta perfecta de dimineata 51
Paine cu untura frecata 55
Salata de spanac, busuioc si leurda 58
Tabouleh 63
Salata verde cu crutoane, branza de capra, rosii uscate 66
Salata de creveti cu ridichi si sfecla marinata 71
Avocado, mango, crudo si parmezan 75
Melci Bourguignonne
Midii in sos de vin si ierburi proaspete 82
Burger de creveti 86
Peste la aburi cu ierburi aromate 91
Ceviche de somon 94
Somon pe plita cu condimente 99
Supa de pui 102
Supa Vichychoisse pentru copii 106
Ciorba de burta v. 2. 0 111
Spaghete cu usturoi, ardei iute si ulei de masline 114
Tagliatelle cu creveti si dovlecei 118
Risotto cu sofran 122
Piept de pui grill 127
Paté de ficat de vitel si dulceata de fenicul 130
Ficat de vita cu sos de ceapa 134
Placinta de berbecut 138
Skirt de vita 143
Obraz de vita la cuptor 146
Antricot de vita cu cartofi prajiti si sos de ceapa 150
Beef Wellington (pentru copii) 154
Coaste de porc lipicioase 158
Legume caramelizate 163
Piure de legume (pentru copii) 166
Pomme du Sima 170
Creme brulée 174
Tarta cu catina 179
Index
Anul aparitiei: 2016
Format: 19 x 25. 5
Nr. pagini: 182
Gateste romaneste cu Florin Dumitrescu si vei avea supriza unui volum plin de idei culinare, o carte scrisa cu daruire, cu pasiune, cu pofta de viata. Amintiri si momente frumoase, piedici si reusite, clipe de neuitat – toate le gasesti in aceasta carte de Florin Dumitrescu.
Romaneste. Punct si de la capat - Florin Dumitrescu
Renumit pentru pasiunea sa pentru aromele locale, chef Florin Dumitrescu prezinta in noua sa carte o colectie surprinzatoare de peste 60 de retete romanesti culese din toata tara si adaptate la vremurile moderne, conform viziunii sale. Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat impreuna cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numara balmosul, specific bucatariilor din Bucovina, storceagul, descoperit in gospodariile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit in Tara Motilor in cautarea retetelor autentic romanesti.
Cartea este impartita in patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale si Deserturi – care se bucura de aprecierea unor importanti chefi care semneaza cate un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vatafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke. Totodata, prefata primei carti despre bucataria romaneasca moderna este semnata de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondiala de fine dining si detinator a 3 stele Michelin.
"Romania noastra e plina de gust, iar aceasta carte este despre cum vad, cum simt, cum gandesc si cum imi doresc sa fie bucataria romaneasca azi. Daca vrei sa vezi aceleasi retete cu mancare romaneasca din toate cartile de bucate de pana acum, gatite la fel, gandite la fel, atunci vei avea o surpriza. Daca esti pasionat de bucatarie, iti place sa gatesti si cu sufletul si cu sarea, atunci cartea aceasta te poate ajuta sa-ti gasesti curajul de a gati si gandi putin altfel bucataria romaneasca.
Scopul meu nu este sa distrug tot ce este vechi si sa inlocuiesc cu ceva nou, nici sa reneg trecutul culinar al acestui popor. Scopul meu este sa sustin noul suflu in bucataria romaneasca, sa o prezint intr-o noua lumina, sa inspir generatia tanara de bucatari sa nu mai fuga de restaurantele romanesti, ci sa imbratiseze gusturile de demult si sa le aduca intr-o prezentare si tehnica noua. Bucataria romaneasca are multe de spus. Si cred ca noi toti, atat noul val de bucatari tineri, care deja aduc schimbari in peisajul culinar romanesc, cat si orice om care gateste cu bucurie acasa, putem sa pastram gustul autentic al preparatelor noastre si sa prezentam lumii bucataria romaneasca intr-o forma noua. A sosit timpul ca gastronomia mondiala sa priveasca si spre noi..."
"Mancarea romaneasca are suflet, are gust, are varietate si traditie. Am adunat 60 de retete traditionale romanesti de prin toata tara, am pastrat gustul lor clasic si le-am readus intr-o forma noua, adaptata vremurilor noastre, care sa poata fi reprodusa atat acasa, cat si in restaurante. In aceasta carte va prezint o parte a viziunii mele asupra bucatariei romanesti - cea moderna, imbracata in costum, cu papion si tacamuri de argint pe masa..."
Pentru momente tale de relaxare alege o carte chef dumitrescu, iar lumea fascinanta a artei culinare, povestile de viata si retetele pline de farmec te vor incanta prin creativitate si un adevarat talent, nu doar de bucatar ci si de narator.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 67,50 leiPRP: 90,00 lei (-25%)
- 17,85 leiPRP: 21,00 lei (-15%)
- 117,00 leiPRP: 150,00 lei (-22%)
Promoţii
-- 67,50 leiPRP: 90,00 lei (-25%)
- 17,85 leiPRP: 21,00 lei (-15%)
- 117,00 leiPRP: 150,00 lei (-22%)
RECENZII