Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pachet format din 3 titluri Povestea vietii mele, Regina Maria si Marea Unire, Puterea amintirii - Simona Antonescu, Alexia Udriste

PRP: 133,99 lei (-22%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 104,51 lei
Diferență: 29,48 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 7986
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 1040
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Povestea vietii mele vol. 1+2

Cu ocazia Centenarului Romaniei Mari, Editura For You iti ofera o carte de exceptie, o fresca subiectiva a epocii in care s-a realizat Marea Unire: Povestea vietii mele. Autobiografia Reginei Maria a Romaniei prilejuieste o privire asupra vietii din culisele unor vremuri framantate. Perspectiva autoarei este una privilegiata, a unei printese straine care, casatorita prea devreme prin jocul marilor familii regale, se trezeste captiva intr-un rol si intr-o tara pentru care nu fusese pregatita.
 
Volumul 1
 
Nascuta dintr-o Mare Ducesa a Rusiei, Maria Alexandrovna, si din Alfred, Duce de Edinburgh, fiu al ilustrei Regine Victoria a Marii Britanii, Maria/Marie are parte de o copilarie feerica si de o adolescenta neumbrita de griji, fara nicio legatura cu lumea realitatilor sociale, politice si economice ale timpului. Aceasta perioada din viata sa formeaza miezul primului volum al cartii de fata.
 
Volumul 2
 
In anii premergatori Marii Uniri din 1918, Principesa Maria ajunsese o femeie frumoasa si plina de viata, despre ale carei farmec si dezinvoltura se vorbea in multe tari.
 
Amintirile asternute in paginile volumului de fata ne redau o personalitate ce oscileaza dureros intre a-si face datoria fata de tara de adoptie, inclusiv prin a-i oferi „mostenitori”, si impulsurile specifice tineretii, de a trai frumosul in toate manifestarile sale. Aflam, astfel, despre oameni si locuri, despre jocuri politice si viata de familie de la Curtile regale din Europa, precum si despre anevoioasa adaptare a viitoarei regine la stranietatea vietii din Romania.
 
Personalitatile creionate in aceste pagini nu sunt redate ca „personaje”, ci ca fiinte umane, cu greseli si slabiciuni. Ele sunt zugravite intr-un stil fermecator si puternic evocator, oferindu-i astfel cititorului dimensiuni mai aproape de realitate ale unor personalitati ce au capatat in timp proportii mitice.



Regina Maria. Puterea amintirii

Regina Maria continua sa fie o fascinatie pentru noi. Ne incanta cu adevarat metamorfoza unei principese pe jumatate englezoaica, pe jumatate rusoaica intr-o regina mai romanca decat romanii, iubindu-i pe acestia si iubindu-le tara pana la a se confunda cu ei si cu ea.
    Despre Maria s-a scris mult. Cel mai mult a scris ea insasi. Si a facut-o cu mare talent. Pentru ca intre atatea daruri cu care a inzestrat-o Dumnezeu l-a avut si pe acela al asternerii cuvintelor pe hartie. Dar despre ea au scris si cei chemati prin meseria lor s-o faca. Au scris istoricii.  Pe unul dintre ei, pe cunoscutul istoric Ion Bulei, il publicam si noi cu aceasta carte care ne propune o bucurie a lecturii, un stil, un fel propriu de a fi. Ne propune o regina Maria care vine din nou printre noi invitandu-ne sa-i reascultam „povestea vietii mele” repovestita.
    Ion Bulei – Cercetator (1971-1990), profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti (din 1993), diplomat (atasat cultural la Roma, 1990‑1993, director al Institutului Cultural Roman de la Venetia, 1997‑2003), director ISPRI al Academiei Romane (2003‑2011), autor a 19 carti si a peste 200 de studii si articole.

     
    Fragment:
 
        “La 24 iulie, cand regimentul lui pleaca pe front, Maria ii scrie lui Carol sa nu-l lase sa plece fara el: „Mai degraba sa mori de un glont dusman si sa zaci in bunul pamant romanesc, decat sa dezertezi intr-un asemenea moment, dispretuit de intreaga tara, ceea ce va apasa greu pentru tot restul vietii tale". La 25 iulie, face un nou apel. Cu Bratianu discuta la 26 iulie sa-l sechestreze pe Carol, ca sa n-o mai vada pe Zizi. Carol raspunde la scrisoarea reginei, care ii cerea sa mearga pe front, ca se va duce numai daca este lasat sa se insoare. Conditie neacceptata. Suveranii pleaca pe front. Maria ajunge la Oradea mare, apoi la Tisa si dincolo de ea, la Tisza Bo, dupa care la Tisza Bura, la regimentul ei. La 1 august, prinde din urma si regimentul lui Carol, la Tisza si dincolo de Tisza. Ofera soldatilor tigari si ciocolata. Il intalneste si pe Bratianu; „bine dispus, el poate fi o companie foarte placuta". La 2 august, trenul ei se intalneste cu acela al lui Carol, care cele din urma fusese convins de Boyle sa plece pe front. Dar cu ce pret? Maria o afla odata revenita la Bucuresti: Carol scrisese tatalui sau si tuturor sefilor de partide ca abdica. Seful Partidului Socialist face publica scrisoarea. Si, astfel, ea e stiuta de toata lumea. La sfarsitul lui august 1919, povestea lui Carol apare in presa franceza. In fotografie, se bucura Maria, Zizi apare ca un drac, „dupa cum si este". Maria are intrevederi cu multi dintre cei apropiati. Si se dezlantuie contra lui Zizi si a lui Carol: „Nu poti concepe ca propriul fiu sa te trateze ca un dusman". Carol, scria Maria, voia acea femeie si folosea toate mijloacele pentru a-si impune dorinta. Si cum „ea este vulgara, comuna, fara de lege", si mijloacele cu care lupta sunt la fel. El e unealta ei, face ceea ce ii ordona ea, nu mai are prieteni, in jurul lui nu mai e decat „o banda de oameni cu suflet negru".

 

Regina Maria si Marea Unire

A sosit si ziua cea mare, 1 decembrie 1918, Ziua Marii Uniri. Gemenii Calin si Ilinca sunt purtati pe aripile timpului cu destinatia Iasi si cu misiunea de a afla alte doua nume din Manuscrisul Gemenilor. Cufarul magic ii trimite intr-un spital de campanie, unde o intalnesc pe mica Principesa Ileana. Mica printesa o convinge pe mama ei, insasi Regina Maria, sa-i invite pe copii la resedinta lor. Insa, pentru a-si duce la bun sfarsit misiunea, gemenii trebuie sa se desparta: Ilinca ramane in Iasi, iar Calin ajunge in Transilvania, pe Campul lui Horea, acolo unde se va infaptui Unirea. Dar oare, despartiti fiind, se pot intoarce acasa sau au nevoie de ajutor? Si, mai ales, cine va intra in cufar ca sa-i salveze?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2574 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.