Omul care si-a confundat jobul cu viata - Naomi Shragai
DESCRIERE
Vi s-a intamplat vreodata sa va simtiti la serviciu paralizati de sentimente deosebit de puternice? Reactionati exagerat la critici? In relatia cu colegii sau cu seful, va comportati uneori ca un copil si nu ca un adult? Sunteti o persoana muncitoare si incununata de succese si, cu toate acestea, in ciuda evidentelor, va indoiti de propriile competente? Astfel de situatii ne intuneca deseori bucuria de a reusi, sunt piedici in calea progresului in cariera si submineaza dezvoltarea. Fara sa ne dam seama, explica Naomi Shragai, in fiecare zi de lucru repunem scena la serviciu conflictele, dinamicile si relatiile din trecut, aducand in prezentul profesional trecutul personal, tiparele pe care le-am invatat in familiile in care am crescut. Autoarea aduce in discutie diferite dificultati ce apar in relatiile profesionale – de la sindromul impostorului si frica de conflict la perfectionism si anxietate – pe care le ilustreaza cu un bogat material clinic, reusind sa transforme modul in care ne intelegem pe noi insine si viata noastra profesionala.
Naomi Shragai este psihoterapeut cu peste 30 de ani de experienta in terapia sistemica de familie. Ca jurnalist scrie despre aspectele psihologice ale vietii profesionale in The Times, The Guardian si Financial Times. In prezent este interesata sa ajute indivizii si companiile sa depaseasca obstacolele psihologice ce determina probleme legate de munca.
Locul de munca este un creuzet psihologic cu o paleta larga de emotii ascunse, gata sa se manifeste, pentru ca fiecare vine la serviciu cu propria-i viata interioara. Cum toata lumea se comporta, intr-o mai mica sau mai mare masura, conform cu ceea ce a trait in familie in prima parte a vietii, nu este de mirare ca relatiile sunt incarcate cu tot felul de implicatii, si ca emotiile se intensifica. Daca mai adaugam aici si stresul indus de competitie, nesiguranta din diversele culturi organizationale si surmenajul de la locul de munca, e lucru de mirare ca totusi se poate munci eficient si ca exista afaceri de succes, in ciuda acestor comportamente si tipuri de gandire dominate de irational.
Naomi Shragai
Spre sfarsitul adolescentei David a descoperit ca, daca ii ajuta pe ceilalti sa se simta bine in pielea lor, poate scapa de izolarea si de respingerea prin care trecuse atata timp. A venit cu aceste strategii si in viata profesionala, folosindu-le ca pe o protectie fata de riscul de respingere, care in imaginatia lui se putea ivi oricand. Astfel, in timp ce a evoluat la serviciu facandu-i pe ceilalti sa se simta bine, el isi ingropa, inconstient, tot mai adanc sentimentele traumatice din trecut. Dar dupa promovare, conflictul lui interior s-a intensificat. I-am explicat ca in timp ce o parte a sa recunostea ca isi submineaza abilitatile de lider, cealalta parte se temea sa renunte la strategia care l-a ajutat sa aiba reusite si care l-a protejat de emotiile coplesitoare din copilarie.
Naomi Shragai
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 44,99 leiPRP: 59,99 lei (-25%)
- 32,00 leiPRP: 40,00 lei (-20%)
- 44,99 leiPRP: 49,99 lei (-10%)
RECENZII