O padure ascunsa. 156 de portrete ale unor scriitori uitati - Eric Dussert
DESCRIERE
„Ciomageli, dueluri, conflicte si fatarnicii; succes monden si lovituri de genii; rateuri, sinucideri, datorii; viata literara ofera spectacole stranii. Dupa chipul vietii insasi, e un Barnum, perpetuat din generatie in generatie, despre a carui vana gesticulatie „sezonul premiilor” ne ofera doar o vaga senzatie. Si, ca oricarei alte activitati umane, vietii culturale merita sa-i fie cercetate zorzoanele, maniile si smecheriile. Iar din acest punct de vedere, literatura ofera un superb camp de excavare, de indata ce-si pierde prospetimea initiala. Cioburi sunt vechile scrieri; pulberea, amintirea evanescenta a unor existente calcinate in focurile stravechilor ambitii. Glorii de bronz prabusite zac sub glazurile crapate ale creatorilor ce le-au urmat.”
— O alta istorie literara (Steganografii) dedicata Autorului Nerecunoscut in vol. „O padure ascunsa" de Eric Dussert, traducere din limba franceza de Valentin Protopopescu, Editura Alchimica, 2023 Presa franceza despre O padure ascunsa:
Pierre Jourde in Le Nouvel Observateur: „Descoperim personaje incredibile, lucrari de o originalitate izbitoare.”
Canard enchainé: „Ca intr-un joc. Un joc derutant. Intram in aceasta padure legati la ochi si, incetul cu incetul, ne eliberam vederea pentru a descoperi o multime de copaci, unul mai curios ca altul.”
Antoine Perraud in France Culture: „Intr-o padure ascunsa Eric Dussert, editor, critic si scriitor reuneste toate portretele pe care, in calitate de colaborator „istoric” al Le Matricule des Anges, le-a publicat acolo in ultimii douazeci de ani.”
Eric Naulleau in Paris Première: „O eruditie stupefianta.”
Jean-Claude Perrier in Livres Hebdo: „Eric Dussert este unul dintre acei nebuni literari din care nu sunt niciodata destui, un demn emulator al lui Pascal Fia, referinta in domeniu, pe care il celebreaza si prin „scriitorii sai uitati”. Un cotrobaitor erudit, ce-si petrece timpul scotocind la marginile literaturii, pentru a dezgropa vreo pepita, vreun grimoriu gasit la o librarie la mana a doua. Un atlet complet al cartii, coordonator al digitizarii la BNF, redactor la Alambic (unde a publicat in special un notoriu eseu de Jourde), pamfletar si antolog si, de asemenea, editorialist la reviste, inclusiv Le Matricule des Anges, unde face furori inca de 1993.”
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 66,30 leiPRP: 78,00 lei (-15%)
- 59,50 leiPRP: 70,00 lei (-15%)
- 37,40 leiPRP: 44,00 lei (-15%)
Promoţii
-- 66,30 leiPRP: 78,00 lei (-15%)
- 59,50 leiPRP: 70,00 lei (-15%)
- 37,40 leiPRP: 44,00 lei (-15%)
RECENZII