Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

O croaziera de la Viena la Constantinopol. Calatori, spatii, imagini, 1830–1860 - Constantin Ardeleanu

PRP: 39,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,10 lei
Diferență: 3,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735071530
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 304
Format: 130x200
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

O calatorie fascinanta in zorii modernizarii Principatelor Dunarene

„Receptionate diferit, cu entuziasm sau curiozitate de categoriile mai mobile ale societatii si cu indiferenta sau teama de oamenii simpli, minunile mecanice sau tehnologiile diabolice ce miscau lumea au transformat rapid si vietile locuitorilor din Principatele Moldova si Tara Romaneasca… Noile vehicule transformau totul in jur: spatiu si timp, civilizatie material si relatii sociale, mediu de afaceri si mediu inconjurator. Lumea se schimba vazand cu ochii.

Venise epoca aburului si, aflati intr-o conjunctura istorica favorabila, romanii s-au racordat rapid la noile descoperiri tehnice si, prin ele, la timpurile si spatiile moderne… Revolutia in transporturi sosea in Tara Romaneasca si Moldova cu primele piroscafe austriece care au inceput sa opreasca in porturile Dunarii romanesti din aprilie 1834.“ — CONSTANTIN ARDELEANU

CONSTANTIN ARDELEANU (n. 1976) este profesor de istorie moderna la Universitatea „Dunarea de Jos“ din Galati si long-term fellow la New Europe College, Bucuresti. Temele sale de cercetare privesc istoria socioeconomica a sud-estului Europei, cu interes special pentru regiunea Dunarii si a Marii Negre. Preocupat de reprezentarea spatiului romanesc in descrieri de calatorie, a tradus si editat, singur sau in colaborare, relatari ale catorva autori straini care au vizitat spatiul romanesc in secolele XIX–XX. Acestea se regasesc in diverse volume din seria Calatori straini despre Tarile Romane in secolul al XIX-lea (Editura Academiei Romane, 2004–2020) sau au fost publicate distinct: Maude Rea Parkinson, Douazeci de ani in Romania (Humanitas, 2014); Ethel Greening Pantazzi, Romania in lumini si umbre (Humanitas, 2015); Patrick O’Brien, Jurnalul unei calatorii in Principatele Dunarene in toamna si iarna anului 1853 (Humanitas, 2016). Cateva dintre monografiile sale analizeaza conectarea sud-estului Europei la economia mondiala, modernizarea porturilor dunarene si pontice, dezvoltarea infrastructurii regionale de transport sau organizatii si relatii internationale in epocile moderna si contemporana. Cel mai recent volum publicat este The European Commission of the Danube, 1856–1948: An Experiment in International Administration (Brill, 2020).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.