Pe valuri de iubire
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Nomad prin lumina. Poeme. Antologie de autor - Rodica Dragomir

PRP: 24,08 lei (-10,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,67 lei
Diferență: 2,41 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068699080
Anul publicării: 2015
Pagini: 292

DESCRIERE

… periplul prin imaginarul poetei releva o generoasa metaforizare de factura reflexiv confesiva. Constanta meditativa e edificata pe o perceptie senina a existentei. Eul liric percepe cu nealterata, proaspata tinerete spirituala intreaga corola mundana, viata… Rodica Dragomir cultiva o poezie luminiscenta, prin potentarea impresiilor, insotita de o rostogolire de vitalism, frenezie bine strunita, tip de interiorizare/spiritualizare, proiectata uneori pe dimensiuni cosmice, pana la plonjarea in transcendenta.”
Valentin Chifor
„Poezia doamnei Rodica Dragomir este una de factura meditativa. Nu insa in tonalitati melancolice si nici atat in rezonanta lamentoului. E o poezie robusta, dramatica in fibra sa intima, poeta coborand in sine pentru a revela freaticele sale indoieli si temeri.”
Constantin Cublesan
„Cu fiecare nou volum, discursul liric al Rodicai Dragomir este tot mai personal, vocea sa tot mai distincta, confirmand un talent efervescent bine temperat si «un suflu poetic» de cursa lunga. Unitar ideatic, de o lentoare persuasiva pe alocuri, demersul poetic al autoarei poate oferi pe viitor, daca nu rasturnari radicale, cu siguranta mari surprize.”
Ioan-Pavel Azap
„Intr-o rostire solemna, voit inalta si in forma (textuala) repetata – discurs care se impartaseste din reverberari ale sonurilor rilkeene si blagiene – autoarea intelege sa scrie poezie ca si cum ar oficia dupa canonul de aleasa mostenire al marilor poeti ai metafizicului.”
Ioan Moldovan
„Lirismul si muzicalitatea sunt trasaturi dominante ale unei poezii de atmosfera, descriptie sensibila a unui univers clocotitor ce-si dezvaluie generos misterele in fata unui ochi poetic ce inregistreaza, ca un seismograf, miscarile subtile ale unui teluric in continua propensiune catre celest.”
Adela Naghiu
* * *
Rodica Dragomir s-a nascut la 22 martie 1940, in Satu Nou de Jos, Maramures, intr-o familie de invatatori, fiind, pe linie materna, stranepoata a poetilor Dan si Emil Botta. Este licentiata a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Filologie, sectia romana pura. A functionat ca profesor de limba si literatura romana, in invatamantul liceal, 34 de ani, din care 29 la un singur liceu din Baia Mare. A fost profesor cu gradul didactic I si, in anul 2006, i se acorda de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii „Diploma de excelenta” pentru intreaga activitate in slujba scolii.
Dupa anul 2000, se dedica activitatii literare. Devine membra a Asociatiei Scriitorilor din Baia Mare, de la infiintarea ei in 2002, si a Cenaclului „Ion Burnar”. Din anul 2011 este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Cluj.
A publicat urmatoarele volume de poezie: Noapte si zi, 2001, Ed. Minulescu, Baia Mare, La portile timpului, 2003, Ed. Risoprint, Cluj-Napoca, Lumea copilariei, 2005, Ed. Maria Montessori, Baia Mare, Calcaiul lui Ahile, 2006, Ed. Risoprint, Cluj-Napoca, Ore fara memorie, 2008, Ed. Risoprint, Cluj-Napoca, Pastorind melci, 2010, Ed. Eurotip, Baia Mare, … cu Pavel, pe drumul Damascului, 2013, Ed. Eikon, Cluj-Napoca.
A obtinut urmatoarele premii: Premiul III – Ad Visum in 2006, la concursul national de Haiku, Viseu de Sus; Premiul „Cartea anului” 2005 – sectiunea literatura pentru copii, cu volumul Lumea copilariei, Baia Mare; Premiul „Cartea anului” 2008 pentru poezie, cu volumul Ore fara memorie, Baia Mare; Premiul „Cartea anului” 2013 pentru poezie, cu volumul … cu Pavel, pe drumul Damascului, Baia Mare.
A colaborat la mai multe publicatii literare ca: Romania literara, Nord Literar, Miscarea literara, Singur, Vatra veche, Caiete Silvane, Agero – Stuttgart, Alternante – München, Pro Unione etc.
Este prezenta in volume si antologii ca: Scriitori ai Transilvaniei – Dictionar critic ilustrat de Irina Petras, Editat de Filiala USR Cluj, 2014; Promenada scriitorilor – Almanah ilustrat de Irina Petras, Filiala USR Cluj, 2012; O altfel de istorie a literaturii romane contemporane, vol. 2, Ed. Singur, 2013; O antologie a poeziei maramuresene, de Nicolae Scheianu, Ed. Ethnologica, 2010, precum si in alte volume colective si in unele carti de critica literara ca: Alte pagini de critica literara de Augustin Cozmuta, Ed. Risoprint, 2014; Lecturi sublimate de Ion M. Mihai, Ed. Dacia, 2005.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2602 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.