Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Neimpacat. Antologie personala, 1991–2013 - Michel Houellebecq

PRP: 34,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,60 lei
Diferență: 3,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067791259
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: 1
Pagini: 192
Format: 14,5x20,5 cm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Traducere si postfata de Daniel Nicolescu
 
Neimpacat (Non réconcilié, 2014) confirma importanta acordata de autor poeziei, reunind 132 de poeme alese de Michel Houellebecq din cele patru volume pe care le-a publicat intre 1991 si 2013. Fara a respecta cronologia, punand impreuna poeme din epoci foarte diferite, aceasta antologie in cinci parti propune un nou parcurs de lectura si constituie o opera in sine. [...] Pentru Michel Houellebecq poezia este, indubitabil, o problema de viata si de moarte, un exercitiu de supravietuire, o arma de lupta.“ (Agathe Novak-Lechevalier, din prefata editiei Gallimard a volumului de fata)
 
„Poezia urbana houellebecquiana poate fi considerata, care da seama despre un sir neintrerupt de infrangeri si rani. In aceeasi masura insa, ea ii ofera omului postmodern oglinda suferintelor sale si face astfel critica idealurilor indoielnice ale acestuia.“ (Julia Pröll)

„Michel Houellebecq este un Baudelaire al supermarketurilor.“ (Dominique Noguez)
 
„Poezia este mijlocul cel mai natural de a traduce intuitia pura a unei clipe. Exista cu adevarat un sambure de intuitie pura, care poate fi transpus in imagini sau in cuvinte. Cata vreme ramai inlauntrul poeziei, ramai de asemenea inlauntrul adevarului.“ (Michel Houellebecq)
 
MICHEL HOUELLEBECQ, pe numele sau real Michel Thomas, s-a nascut in insula Réunion, la 26 februarie 1956 sau 1958 (dupa afirmatia autorului). Dupa absolvirea Institutului National de Agronomie Paris-Grignon, se inscrie la sectia Cinematografie a Scolii Nationale Superioare Louis Lumière, abandonand-o inainte de a-si lua diploma. Poet, eseist, romancier si regizor, el este, incepand din anii '90, unul dintre cei mai cunoscuti si tradusi autori francezi contemporani. Cariera literara si-o incepe publicand versuri, iar cea de-a treia sa culegere de poeme atrage atentia criticii: La Poursuite du bonheur (In cautarea fericirii) primeste in 1991 Premiul Tristan Tzara. Ca romancier cunoaste un succes fulminant dupa ce publica in 1994 Extinderea domeniului luptei (L’Extension du domaine de la lutte) si, mai ales, „scandalosul“ Particulele elementare (Les Particules élémentaires, 1998), castigator al Premiului Novembre si, in 2002, prin traducerea engleza, al Premiului International IMPAC Dublin. Fiecare noua aparitie romanesca a autorului – Platforma, (Plateforme, 2001), Posibilitatea unei insule (La possibilité d’une ile, 2005), pentru care primeste Premiul Interallié – trezeste polemici inversunate, iar numarul admiratorilor sai nu este egalat decat de cel al detractorilor. In 2010, Harta si teritoriul (La Carte et le territoire), probabil cel mai putin controversat roman semnat de Houellebecq, e incununat cu Premiul Goncourt. Inainte de aparitia pe piata (prevazuta pentru 7 ianuarie 2015, data care, printr-o coincidenta tragica, a fost ziua atentatului din redactia Charlie Hebdo), romanul Supunere (Soumission) a fost piratat si citit de mii de internauti cu frenezia cu care sunt devorate inainte de publicare bestsellerurile internationale. Imediat dupa ce a vazut lumina tiparului, romanul lui Houellebecq s-a situat in fruntea topurilor de vanzare simultan in Franta, Germania si Italia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2903 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.