Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Miron Constantinescu. O biografie - Stefan Bosomitu

PRP: 59,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 53,10 lei
Diferență: 5,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735047283
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: 1
Pagini: 480
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

„Sociolog marxist, figura centrala a nomenclaturii rosii in primul deceniu ce a urmat instaurarii Republicii Populare Romane, Miron Constantinescu (1917–1974) este un personaj important al epopeii comunismului romanesc. Cu toate ca nu a avut anvergura politica a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a Anei Pauker sau a lui Nicolae Ceausescu, Miron Constantinescu ramane un personaj care apare, cu incapatanare parca, in multe momente-cheie care au marcat isto-ria partidului comunist. Asadar, istoria vietii sale merita a fi spusa. Insa, astazi, biografia a depasit de mult abordarea clasica. Scopul biografiei nu mai este doar acela de a relata o viata, de a se reduce la o enumerare cronologica a evenimentelor de zi cu zi. Astazi se insista si se gloseaza in jurul contextelor, oricare ar fi ele: istoric, social, cultural, politic sau geografic. Practic, biograful nu mai este interesat doar de cursul unei vieti, ci de modul in care aceasta existenta relationeaza cu diferitele contexte in care evolueaza. Mai mult, scopul biografiei nu este persoana in complexitatea ei si nici societatea in complexitatea ei, ci punctul sau punctele in care cele doua interactioneaza. In acele puncte sau situatii, individul si contextul se lamuresc reciproc." (Stefan BOSOMITU)

„Miron Constantinescu nu a stiut, nu a putut si poate ca nici nu a vrut sa devina un Milovan Djilas al Romaniei. Nu era facut din acea plamada din care se nasc ereticii. A fost un activist devotat care, in circumstantele date de loc si de timp, a incercat, in era hrusciovista, o liberalizare interna. A esuat, s-a repliat, a cedat. Avem in cartea lui Stefan Bosomitu un tezaur de informatii, atent, circumspect si pertinent analizate, pe baza caruia putem intelege cum un intelectual sofisticat a putut participa la orgiile propagandistice ale eternului stalinism romanesc." (Vladimir TISMANEANU)
 
STEFAN BOSOMITU (n. 1982) este cercetator la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc din 2007. In 2011 a obtinut titlul de doctor in istorie la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iasi cu teza Miron Constantinescu – destinul unui intelectual angajat. A fost bursier Socrates–Erasmus la Université d’Angers, Franta (2004–2005), si fellow New Europe College (2011–2012). A facut stagii de documentare la Angers (2010) si la Paris (2012), a participat la diverse conferinte nationale si internationale de specialitate (la Vilnius, Budapesta, Praga, Nantes, New York, Berlin), a publicat numeroase studii si articole stiintifice in periodice de profil. Lucrari coordonate: Spectrele lui Dej. Incursiuni in biografia si regimul unui dictator (impreuna cu Mihai Burcea; Polirom, 2012), Intre transformare si adaptare. Avataruri ale cotidianului in regimul comunist din Romania (impreuna cu Luciana Jinga; Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, vol. VIII, Polirom, 2013).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3652 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.