Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Memorii din biblioteca ideala - Bogdan Suceava

PRP: 25,96 lei (-10,02%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,36 lei
Diferență: 2,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734634422
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 224
Format: 120x185 mm.

DESCRIERE

„Daca visul matematicienilor pursinge e sa demonstreze teoreme care sa le poarte numele, visul meu a fost sa inteleg pina la ultima consecinta nu doar anumite idei matematice, ci si de unde provin aceste idei, filiatia lor istorica, evolutia lor in timp”, scrie Bogdan Suceava. Episoade dintr-o istorie individuala – cea a unei formari care a stat sub dublul semn al matematicii si literaturii – se impletesc astfel cu istoria cercetarii unei importante notiuni matematice: curbura, de la prima aparitie a ideii, in scrierile lui Nicole Oresme, si pina la cele mai recente cercetari.
 
Eseurile ce compun Memoriile din biblioteca ideala spun povestea unor intilniri prilejuite de matematica: intilniri intermediate de carti cu ideile unor oameni de stiinta disparuti (Huygens, Newton, Meusnier, Euler, Sophie Germain, printre altii), dar si intilniri directe cu persoane ce au marcat evolutia autorului. Figuri emblematice ale dezvoltarii studiului matematicii la Universitatea Bucuresti (Gh. Titeica, Dan Barbilian, Nicolae Teodorescu) completeaza tabloul.
 
Solomon MARCUS: „Cartea matematicianului si scriitorului Bogdan Suceava, Memorii din biblioteca ideala, este semnul unor vremuri noi, in care viata unui om de stiinta, cu toate emotiile si surprizele ce ii sint rezervate de aventura cercetarii, poate prezenta un interes la fel de mare ca cel provocat de mii de ani de literatura, prin povestile care dau seama despre marile pasiuni ale relatiilor dintre un barbat si o femeie. Bogdan Suceava traieste cu pasiune problemele cercetarii matematice si, punind in miscare talentul sau literar, a reusit sa scrie o carte pe care foarte rar o poate scrie un matematician. El reuseste sa convinga pe cititor ca a fi matematician este o activitate la fel de umana si de captivanta ca aceea de a creste un copil sau de a iubi o femeie. Cititi-l pe Bogdan Suceava chiar daca nu sinteti matematician, sau poate tocmai de aceea. Sa mai spunem ca Cédric Villani, un matematician francez care tocmai primise cel mai mare premiu in matematica, Medalia Fields, a publicat recent o carte in care transforma in literatura aventura sa stiintifica. Cartea lui Bogdan Suceava este interesanta si pentru ca arunca o lumina noua asupra personalitatii lui Ion Barbu - Dan Barbilian. Cititi-l deci pe Bogdan Suceava!”
 
Bogdan Suceava s-a nascut pe 27 septembrie 1969 la Curtea de Arges. Studii in matematica la Universitatea din Bucuresti si la Michigan State University. In prezent, profesor in Departamentul de Matematica de la California State University, Fullerton, SUA. Autor al volumelor de proza: Teama de amurg (1990); Sub semnul Orionului (1992); Imperiul generalilor tirzii si alte istorii (2002, 2003); Bunicul s-a intors la franceza, istorii (2003, 2008); Venea din timpul diez (2004, 2010, 2014); Miruna, o poveste (2007, 2008, 2017); Distante, demoni, aventuri (2007); Vincent nemuritorul (2008); Noaptea cind cineva a murit pentru tine (2010); Memorii din biblioteca ideala (2013); Scrisori de la Polul Est (2015); Republica (2016); Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute (2017). Distinctii literare: Premiul I Nemira, in 1993, pentru nuvela Imperiul generalilor tirzii; Premiul CopyRo, in 2002, pentru volumul Imperiul generalilor tirzii si alte istorii; Premiul pentru Proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti pentru Miruna, o poveste; Premiul I al Retelei literare pentru Noaptea cind cineva a murit pentru tine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2666 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.