Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Maurice si Maralyn. O balena, un naufragiu si o poveste de dragoste - Sophie Elmhirst

PRP: 49,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 44,10 lei
Diferență: 4,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Luni, 14 Apr. 2025
ISBN: 9786303033242
Anul publicării: 2025
Pagini: 268
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Maurice si Maralyn: O balena, un naufragiu si o poveste de dragoste / Maurice and Maralyn: A Whale, A Shipwreck, A Love Story de Sophie Elmhirst este una dintre acele putine carti care te captiveaza inca de la inceput, te subjuga, te  face sa suferi, pentru ca la final sa te rasplateasca cu o splendida senzatie de catharsis, de fericire, de... „da domnule, viata asta e minunata si trebuie traita pana la capat in ciuda tuturor oprelistilor.”

 

Lucrarea a fost ovationata de presa, fiind numita printre cele mai bune carti ale anului 2024 de publicatii precum The Guardian, The Observer, The Economist si The Financial Times, dar si de renumitul lant de librarii britanic  Waterstones  si a fost rasplatita cu mai multe premii, printre care si Nero Book Awards pentru non-fictiune, in 2024.

 

Scriitoarea de origine britanica Rachel Joyce, spunea despre cartea de fata ca este „una dintre acele carti speciale care te fac sa lasi totul deoparte doar ca sa te intorci la ea.”

 

Iar meritul pentru aceste pagini minunat scrise ii revine lui Sophie Elmhirst, o scriitoare premiata, care a avut numeroase colaborari cu publicatii prestigioase precum: The Guardian Long Read, revista online 1843 a publicatiei The  Economist, The Gentlewoman si Harper’s Bazaar. Talentul i-a fost recompensat cu premii precum: British Press Award (2020), la categoria Feature Writer of the Year; Foreign Press Award si o nominalizare pe lista lunga a Premiului Orwell.

 

Sophie Elmhirst a descoperit subiectul cartii de fata in timp ce se documenta pentru un articol pe tema dorintei oamenilor de evadare. Maurice si Maralyn este prima ei carte, si dat fiind enormul succes pe care l-a avut, pare sa  prevesteasca si alte scrieri de succes ale autoarei.

 

Romanul incepe ca o frumoasa poveste de dragoste si se transforma treptat intr-una dintre cele mai dramatice aventuri inregistrate vreodata, care te duc cu gandul la una dintre afirmatiile memorabile ale lui Walt Disney: „Este  distractiv sa faci imposibilul.” Ei bine, da, Maurice si Maralyn Bailey au reusit imposibilul, supravietuind 118 zile pe o pluta in largul Pacificului, fara prea multe resurse fizice, dar cu o dragoste mare compensatorie, dupa ce  ambarcatiunea care trebuia sa-i poarte spre Noua Zeelanda s-a scufundat.

 

Cazul lor nu e singular. Sunt numeroase povestile adevarate despre indivizi sau chiar familii intregi care au supravietuit pe mare in conditii dintre cele mai vitrege, dupa ce navele pe care se aflau s-au scufundat.

 

Una dintre ele este cea referitoare la familia Robertson, care si-a propus, in 1971, sa faca o calatorie in jurul lumii la bordul goeletei Lucette. Dupa ce aceasta a fost lovita de o balena si s-a scufundat, cei cinci membri ai familiei  Robertson au supravietuit timp de 38 de zile plutind in deriva pe mare pe o barca de salvare si o pluta gonflabila.

 

Atletul american de origine italiana, Louis Zamperini, a supravietuit pe o pluta de salvare in Oceanul Pacific timp de 47 de zile, alaturi de alti doi membri ai echipajului, dupa ce bombardierul lor, B-24, s-a prabusit in timpul celui  de-al Doilea Razboi Mondial, pe 27 mai 1943. Povestea lui extraordinara de viata face subiectul unei carti aparute la Editura ap! 

 

O alta poveste care frizeaza irealul despre naufragii si supravietuitori este cea a fochistului de pe Titanic, Arthur John Priest, care a supravietuit nu numai scufundarii Titanicului, ci unei intregi liste de incidente si naufragii,  fiind astfel numit unul dintre cei mai ghinionisti, dar si mai norocosi, marinari din istorie. In 1907 a scapat cu bine de pe RMS Asturias care s-a ciocnit cu o alta nava in timpul calatoriei inaugurale, dar a ramas pe linia de plutire.  In 1911, vasul pe care se afla, RMS Olympic, s-a ciocnit cu nava de razboi HMS Hawke, si aceasta ramanand pe linia de plutire. In 1912 a supravietuit scufundarii Titanicului; in 1916 a supravietuit scufundarii HMHS Britannic - nava sora  a Titanicului; in 1917 scufundarii navei SS Donegal (1917) – incident dupa care Arthur Priest ar fi afirmat ca: „M-am saturat de mare, ma voi retrage.”

 

Astfel, putem intelege mai usor cum de aceasta experienta la limita supravietuirii nu i-a facut pe cei doi protagonisti ai cartii sa se dezica total de ideea calatoriilor pe mare, ci dimpotriva, le-a dat elan sa se avante intr-o noua  aventura maritima la doar un an de la ceea ce Maurice a descris ca fiind „o experienta extraordinara”.

 

Cartea este structurata in cinci parti

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.