Manual de drept constitutional - Bogdan Dumitru Moloman
DESCRIERE
Manualul de drept constitutional, avandu-l ca autor pe domnul Bogdan Dumitru MOLOMAN, constituie o contributie semnificativa in peisajul lucrarilor menite sa deschida drumul studierii bazelor si institutiilor juridice fundamentale.
Manualul este riguros fundamentat stiintific, cu numeroase si utile referiri la legislatia, jurisprudenta si doctrina in materie. Incorporarea tuturor referirilor bibliografice este realizata intr-o maniera prietenoasa, oferind o sinteza utila, excelent structurata, a aspectelor esential de retinut, dar si sugestii cuprinzatoare de studiu in completare si aprofundare.
Conchizand, lucrarea domnului Bogdan Dumitru MOLOMAN surprinde, prin denumirea sa de Manual, esenta efortului autorului de a oferi un instrument de cunoastere a dreptului constitutional. Sub aspectul continutului insa, titulatura lucrarii este una modesta, intrucat aceasta cuprinde, atent structurata si slefuita, o extraordinara bogatie de informatii, astfel incat lectura sa constituie o experienta foarte utila nu doar studentilor, ci si practicienilor dreptului.
Prof. univ. dr. Marieta SAFTA
Cuprinsul lucrarii
Prezentul manual este structurat in 12 capitole, care trateaza urmatoarele teme: chestiuni introductive despre drept si drept constitutional, teoria statului, teoria constitutiei, cetatenia romana, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor, Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, autoritatea judecatoreasca, Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului si sistemul electoral.
Puncte forte
Manualul de drept constitutional, aflat la prima editie, nu se rezuma strict la a prezenta prevederile Legii fundamentale ci, acolo unde este necesar, aduce in prim plan, prin analiza detaliata, institutii de drept civil, procesual civil, penal si procesual penal, primind astfel un caracter, putem spune, interdisciplinar. De asemenea, structurarea materiei intr-un format usor de retinut, cu elemente grafice ce semnaleaza chestiunile asupra carora este necesar a se apleca mai cu atentie, face ca Manualul sa fie un instrument excelent pentru studentii care intra pentru prima data in contact cu materia „Sistem constitutional si institutii politice in Romania”.
Un alt punct forte al prezentului manual este faptul ca nu de putine ori se aduce in atentia cititorilor si optica instantei de contencios constitutional, tocmai pentru a exista o cat mai buna intelegere a institutiilor.
Public tinta
Prezentul curs universitar, intitulat sugestiv Manual de drept constitutional, se adreseaza, in primul rand, studentilor anului I de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (Departamentul de Administratie si Management Public, specializarea Administratie Publica) din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Extensia Universitara Bistrita, care, timp de un semestru, studiaza disciplina „Sistem constitutional si institutii politice in Romania”, iar, in al doilea rand, tuturor celor interesati (profani sau profesionisti ai dreptului) sa navigheze prin universul interesant, dar si uneori palpitant, al dreptului constitutional.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 58,41 leiPRP: 64,90 lei (-10%)
- 67,50 leiPRP: 75,00 lei (-10%)
- 129,00 lei
Promoţii
-- 58,41 leiPRP: 64,90 lei (-10%)
- 67,50 leiPRP: 75,00 lei (-10%)
- 161,10 leiPRP: 179,00 lei (-10%)
RECENZII