Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Liviu Rusu. Adevar si valoare - Vasile Voia

PRP: 40,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 36,00 lei
Diferență: 4,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Miercuri, 4 Dec. 2024
ISBN: 9786067973105
Anul publicării: 2018
Pagini: 312
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri
Daca omul are o chemare in viata, aceasta este sa creeze, sa lase ceva in urma lui, sa adauge ceva lumii, s-o innoiasca, s-o imbogateasca. (Liviu Rusu)
* * *
Afirmand o conceptie si o atitudine activiste, dinamice, Liviu Rusu a adus prin toate scrierile sale o contributie importanta la dezvoltarea axiologiei romanesti. Ceea ce a definit dintotdeauna scrisul sau a fost exprimarea clara si rigoarea metodologica. Idee insemna pentru Liviu Rusu o dezbatere ampla si nuantata la palierele diverse ale gandirii, persuasiune, fervoare si dictiune, care fascinau in scrieri, in discutii ocazionale sau organizate si deopotriva in salile de curs. Era profesorul care avea pasiunea valorii si adevarului, in numele carora isi punea la contributie inzestrarile de retor, pedagog si exeget, patetismul, care captivau in demonstrarea fiecarei afirmatii, reprezentand pentru noi, generatia anilor 60 ai secolului trecut, cum de altfel si mai inainte pentru generatia cerchistilor, in cuvintele lui Stefan Aug. Doinas, profilul unui „intelectual dornic de solul unor intemeieri critice, tribun pledand inflacarat pentru adevar si valoare, pentru valoarea adevarului, pentru singurul adevar care este cel al valorii…”. Vitam impendere vero – acesta a fost principiul existential al lui Liviu Rusu. (Vasile Voia)
* * *
Vasile Voia s-a nascut la 20 octombrie 1938, in Slatina-Nera, judetul Caras-Severin. Este critic literar si eseist. A absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Babes-Bolyai in 1963 si a obtinut doctoratul in filologie in 1978.
A publicat volumele: Novalis, 1981; Proza romaneasca in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, antologie comentata, Ungaria, 1995; Tentatia limitei si limita tentatiei. Glose la mitul faustic, 1997; Literatura comparata. Principii teoretice si studii aplicative, 1998; Aspecte ale comparatismului romanesc, 2002; Invalizii zeului Apollo. Introducere in poezia moderna, Partea I: Novalis si Hölderlin, 2005; Comparatism si germanistica, 2008; Literatura comparata la turnanta ultimului secol. Anxietati, paradigme, metode, 2016.
A tradus: Hans-Georg Gadamer, Heidegger si grecii. Addenda: Walter Biemel despre Heidegger, 1999.
Este prezent in volumele colective: Studii despre Cosbuc, 1966; Cercetari de literatura comparata, 1976; Le comparatisme roumain, 1982; Hugo Meltzl und die Anfänge der Komparatistik, Tübingen, 2005.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2597 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.