Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
Izgonitii - Vasile Ernu
35,96 lei
PRP: 39,95 lei (-9,99%)

Izgonitii - Vasile Ernu

PRP: 39,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,96 lei
Diferență: 3,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Vineri, 2 Mai. 2025
ISBN: 9789734679812
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304

DESCRIERE

Volumul Izgonitii este al treilea din Mica trilogie a marginalilor, din care mai fac parte Sectantii si Banditii.
Sectantii a fost distins cu Premiul „Matei Brancoveanu” pentru Literatura in 2015.
Banditii a fost distins cu Premiul Observator cultural pentru Eseistica/Publicistica in 2017.

Biblia ne povesteste despre Iacov si Esau, fiii gemeni ai patriarhului Isaac. Esau, care, potrivit legii, trebuie sa fie mostenitorul, pierde totul in fata lui Iacov. Acesta, cu ajutorul mamei sale, fura binecuvintarea tatalui, iar cu un blid de mincare ii „cumpara drepturile” flamindului Esau. Urmarea acestui „furt” este primul razboi civil din istorie. Izgonitii repovesteste acest mit fondator prin istoria unei familii de evrei din Chisinau de la inceputul secolului XX. Este istoria a doi frati: Sara si Aaron. Viata si aventurile lor se desfasoara in imperiul tarist intre 1903 – cind la Chisinau are loc primul pogrom cu rezonanta globala – si 1917 – anul Revolutiei ruse. Este si istoria unui razboi civil modern, in conditii total diferite, laice si radicale. Este povestea framintarilor celor doi si a felului in care reactioneaza cind au de-a face cu violenta si cind li se fura drepturile sociale, politice sau economice. Aaron si Sara dau raspunsuri radical diferite la aceleasi probleme intr-un debut de secol nebun.
 
Vasile Ernu s-a nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iasi, 1996) si al unui master de filosofie (Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy & Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta + societate. A activat in cadrul fundatiilor Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a avut rubrici de opinie in Romania libera, HotNews, Timpul, Adevarul, CriticAtac si Libertatea, precum si rubrici permanente in revistele Noua literatura, Suplimentul de cultura si Observator cultural. A debutat cu volumul Nascut in URSS (2006, 2007, 2010, 2013 Polirom), tradus in rusa, bulgara, spaniola, italiana, maghiara, poloneza, georgiana si japoneza. Cartea a fost nominalizata la Premiul de debut al revistei Cuvintul, Premiul pentru roman si memorialistica al revistei Observator cultural si Premiul Opera Prima al Fundatiei Anonimul si a fost distinsa cu Premiul pentru debut al Romaniei literare si cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (2009, Polirom; nominalizata la Premiul pentru eseu al revistei Observator cultural si distinsa cu Premiul Tiuk!; tradusa in Italia); Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (impreuna cu Bogdan-Alexandru Stanescu, 2010, Polirom); Intelighentia rusa azi (2012, Cartier); Sint un om de stinga (2013, Cartier); Mica trilogie a marginalilor. Sectantii (2015, 2017, Polirom; distinsa cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015); Intelighentia basarabeana azi. Interviuri, discutii, polemici despre Basarabia de ieri si de azi (2016, Cartier); Mica trilogie a marginalilor. Banditii (2016, 2017, Polirom; distinsa cu Premiul pentru eseistica/publicistica al revistei Observator cultural, 2017); Jurnal la sfirsitul lumii, I (2019, Cartier); Razboiul pisicilor (2019, Cartier; cu ilustratii de Veronica Neacsu). A coordonat: Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu (impreuna cu Costi Rogozanu, Ciprian Siulea si Ovidiu Tichindeleanu, 2008, Cartier); Ucraina live. Criza din Ucraina: de la Maidan la razboi civil (impreuna cu Florin Poenaru, 2014, Tact); Republica Moldova la 25 de ani. O incercare de bilant (impreuna cu Petru Negura si Vitalie Sprinceana, 2016, Cartier).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3692 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.