Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Iubirile stiute si mai putin stiute ale Regilor, Principilor si Principeselor Romaniei - Dan-Silviu Boerescu

PRP: 14,99 lei (-30,02%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 10,49 lei
Diferență: 4,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786069921616
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160

DESCRIERE

Iubirile stiute si mai putin stiute ale Regilor, Principilor si Principeselor Romaniei - Dan-Silviu Boerescu 
 
Deși monarhia în sine este considerată o instituție de drept divin, membrii dinastiilor – regi, regine, principi și principese – sunt și ei oameni, mai ales când vine vorba de iubire și, chiar, de suferințe din iubire. Ferdinand, pe când era principe moștenitor (dar și mult după aceea, se pare!), a suspinat după Elena Văcărescu; Carol al II-lea a fost împiedicat să-și continue relația morganatică avută cu domnișoara Lambrino (chiar dacă aceasta i-a dăruit un copil); Mihai I a avut și el o suită deloc neînsemnată de povești de dragoste înaintea plecării în exil și a întâlnirii providențiale cu Ana de Bourbon-Parma; despre Principesa Ileana, mătușa „roșie” a Regelui Mihai și una dintre surorile lui Carol al II-lea, s-a speculat că ar fi avut o legătură cu spionul sovietic devenit ministru comunist român, Emil Bodnăraș; Principesa Margareta a cunoscut în studenție o frumoasă poveste cu viitorul prim-ministru britanic Gordon Brown; în fine, ex-Principele Nicolae a fost inițial logodit cu o fată din Irlanda, Rebecca, care l-a părăsit la scurt timp după stabilirea acestuia în România…
‒     …Și monarhii plâng uneori, nu-i așa?
‒     Actrița italiancă pătimașă care a vrut să se călugărească din cauza Regelui Mihai I
‒     Dolly Chrissolegos, o agentă secretă a sovieticilor face legea la București? Controversele unor iubiri de tinerețe ale lui Mihai I
‒     Ileana, „Prințesa Roșie”, și ciudata ei pasiune târzielnică pentru omul rușilor, Emil Bodnăraș
‒     Principesa Sofia și falsul urmaș al Casei de Habsburg – Alain Biarneix, reinventat „Michel de Laufenburg”. Alte dezmoșteniri în Familia Regală
‒     Trista poveste a Principesei Elisabeta, care a renunțat la tronul Greciei, a fost dorită de alte două capete încoronate și l-a iubit, în adolescență, pe George Enescu
 
COLECȚIA REGALĂ (25 VOLUME)
Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.
Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.
Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare. Vă invităm să le devoalăm împreună în filele (pe care unii le-ar putea considera, pripit, iconoclaste) ale cărților din Colecția REGALĂ!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2592 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.