Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Istoria limbii romane (vol. I) - Academia Romana

PRP: 120,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 102,00 lei
Diferență: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067044249
Anul publicării: 2018
Pagini: 904
Categoria: Stiinte

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Istoria limbii romane (vol. I) - Academia Romana
 
„Limba română este limba latină vorbită în mod neîntrerupt în partea orientală a imperiului roman, cuprinzând provinciile dunărene romanizate (Dacia, Pannonia de sud, Dardania, Moesia superioară şi inferioară), din momentul pătrunderii limbii latine în aceste provincii şi până în zilele noastre.”
Al. Rosetti
Lucrarea de față – parte a unui amplu proiect realizat sub egida Academiei Române, având ca obiect istoria limbii române de la origini până în epoca actuală – descrie procesul constituirii românei ca idiom neolatin autonom, precum și evoluția acesteia până la începutul secolului al XVI-lea (1521). Volumul este structurat în trei mari secțiuni: prima – consacrată evoluției de la latină la română, a doua – celei mai vechi perioade din istoria limbii române, idiom vorbit originar pe o arie amplă, situată atât în nordul, cât și în sudul Dunării, așa-numita română comună, și a treia – celei mai vechi perioade din istoria dacoromânei, dialectul vorbit în nordul Dunării, după dezagregarea unității românești originare, așa-numita dacoromână comună. Aspectele de istorie internă, privind evoluția diverselor sisteme lingvistice configurate în timp, sunt puse în relație cu unele aspecte de istorie externă, considerate relevante. Descrierea faptelor de limbă se bazează pe reconstrucție, date fiind insuficiența și uneori chiar absența atestărilor. Explicațiile propuse au caracterul unor ipoteze.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3323 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.