Inaintand mascat - Adrian Mihalache
PRP: 28,90 lei (-24,98%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,68 lei
Diferență: 7,22 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Adrian Mihalache
ISBN: 9789736693939
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2007
Pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Stiinte
DESCRIERE
- Autorul cărţii de faţă îşi asumă sintagma din titlu: el înaintează prin viaţă mascat, schimbându-şi mereu măştile.
O pune când pe cea a omului de ştiinţă, când pe cea a omului de litere, când pe cea a omului de teatru. Un timp, s-a îngrijorat de incoerenţa personajelor pe care le încarnează, dar acum s-a împăcat cu situaţia. Multiplicitatea identitară i se pare, în fond, preferabilă consecvenţei care impune limitarea. A strâns între aceste coperte unele dintre eseurile publicate în revistele Lettre Internationale, Idei în dialog, Secolul 21. Ele au fost, la vremea lor, pietricele albe, risipite de eroul din poveste prin pădurea de sensuri, pentru a nu se rătăci. Puse cap la cap, formează un drum sinuos, cu cotituri capricioase şi, din când în când, cu deschideri panoramice. Cititorul nu este îndemnat să urmeze acelaşi drum, ci să construiască el însuşi noi cărări, pornind de la fiecare capitol, văzut ca o posibilă bifurcaţie.
Abuzată, trădată, venerată, deformată, raţiunea se vede astăzi neglijată, rânduită în muzeul conceptelor, pentru a fi vizitată, din când în când, de elevii veniţi cu şcoala.
A fi raţional înseamnă, de la Descartes încoace, să acţionezi astfel încât satisfacţia să fie maximă, sau disconfortul minim. Pentru aceasta, trebuie să exprimi ceea ce ştii, nu ceea ce simţi sau crezi.
Eşti mai inspirat atunci când îţi urmezi, capricios, fanteziile, decât atunci când, consecvent, îţi slujeşti interesele.
Raţiunea este provocată să elaboreze un discurs care să facă dezastrul inteligibil, ceea ce înseamnă ori evitabil, ori acceptabil.
Pentru a te adapta, eşti nevoit să gândeşti, ceea ce înseamnă să te schimbi.
Informaţia şi cunoaşterea nu pot fi păstrate inactive, pentru a fi folosite cândva, la nevoie, în viitor. Dacă ele nu circulă, se învechesc şi se alterează, ca alimentele.
Adrian N. Mihalache
De acelaşi autor:
Bazele teoretice ale fiabilităţii. Editura Academiei, Bucureşti, 1983.
Reliability Fundamentals. Elsevier Editions, Amsterdam, Tokyo, New York, 1989.
Riscul declinului. Editura Didactică şi Pedagogică, Colecţia Akademos, Bucureşti, 1994.
Când calculatoarele greşesc..., Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1995.
Navi-gând-ind. Introducere în cibercultură. Editura Economică, seria Societatea informaţională, Bucureşti, 2002.
Demonul dimineţii. Exerciţii pentru computer solo. Editura Vinea, Bucureşti, 2003.
Verva Thaliei. Eseuri teatrale. Editura Fundaţiei Culturale Ideea Europeană, Bucureşti, 2004. Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.
Adrian Mihalache a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, a susţinut teza de doctorat în teoria fiabilităţii şi este profesor în catedra „Tehnologie Electronică şi Fiabilitate“ a Universităţii „Politehnica“ din Bucureşti.
Este cunoscut în cercurile ştiinţifice din ţară şi din străinătate prin numeroase contribuţii la modelarea fiabilităţii sistemelor, inferenţa bayesiană, teoria reînnoirii, predicţia fiabilităţii programelor de calcul, asigurarea calităţii totale a proceselor şi proiectelor. Este autorul unor lucrări ca: Bazele teoretice ale fiabilităţii, Editura Academiei, 1983; Reliability Fundamentals, Elsevier Editions, 1989; Când calculatoarele greşesc...(Fiabilitatea software), EDP, 1995.
A publicat numeroase eseuri în reviste ca: Noesis, Dilema,Secolul 20, Contemporanul-Ideea Europeană, Lettre Internationale, Creanga de Aur, Arc, Plural, Scena, Teatrul azietc. O parte dintre ele au fost reunite în volumul: Riscul declinului, EDP, colecţia Akademos, 1994.
În paralel cu activităţile sale ştiinţifice şi culturale, A. M. este autor şi critic de teatru. A publicat volumul de eseuri pe teme teatrale Verva Thaliei, Editura Fundaţiei Ideea Europeană, 2004, distins cu premiul Asociaţiei Scriitorilor, filiala Bucureşti.
În anul universitar 1999-2000, Adrian Mihalache a fost bursier Fulbright la Western Michigan University, Mi, SUA, unde a iniţiat un proiect de cercetare despre calitatea informaţiei şi diversitatea culturală din ciberspaţiu. Tema a fost dezvoltată, ca o abordare antropologică a ciberculturii, în cărţile: Navi-gând-ind. Introducere în cibercultură, Editura Economică, colecţia „Societatea informaţională“, 2002; Demonul dimineţii. Exerciţii la computer solo, Editura Vinea, 2003.
Adrian Mihalache este membru al Uniunii Scriitorilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 36,75 leiPRP: 49,00 lei (-25%)
- 58,50 leiPRP: 65,00 lei (-10%)
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei (-15%)
Promoţii
-- 36,75 leiPRP: 49,00 lei (-25%)
- 58,50 leiPRP: 65,00 lei (-10%)
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei (-15%)
RECENZII