Gandirea laterala, editia a II-a - Edward de Bono
DESCRIERE
-
Termenul de „gândire laterală“ a apărut pentru prima dată în 1967 şi îşi propunea să desemneze un proces sistematic de a gândi inovator, depăşind tiparele limitative ale gândirii logice. După definiţia propusă chiar de dr. Edward de Bono, gândirea laterală ar putea fi înţeleasă astfel: „Nu poţi săpa o groapă nouă adâncind una mai veche.“
Creativitatea încetează, deci, a mai fi apanajul exclusiv al artiştilor, devenind un instrument practic la îndemâna oricărui doreşte să înveţe să gândească diferit. De la copiii de vârstă şcolară până la echipele manageriale de vârf, gândirea laterală le-a adus tuturor celor care au practicat-o o nouă perspectivă asupra felului în care funcţionează mintea şi o uimitoare creştere a capacităţii de a propune idei noi, de a găsi soluţii noi şi de a obţine rezultate uimitoare.
Astăzi, după apropae 40 de ani, gândirea laterală şi-a câştigat un binemeritat loc în Dicţionarul Oxford şi o reputaţie mondială de metodă infailibilă de creştere a productivităţii şi de obţinere a unor soluţii inovatoare optime la orice problemă. O dovedesc numeroasele companii internaţionale pentru care gândirea laterală reprezintă acum cheia succesului, printre care 3M, DuPont, IBM, Intel, McDonald’s, Procter&Gamble etc., precum şi miile de şcoli din întreaga lume în care metodele gândirii laterale sunt instrumentele de predare comune.
Edward de Bono este considerat autoritatea numărul unu în lume în domeniul gândirii creative şi al predării gândirii ca abilitate dobândită.
Originar din Malta, Dr. Edward de Bono a studiat la St. Edward’s College, apoi a obţinut o diplomă în medicină de la Royal University of Malta. A primit o bursă Rhodes la Oxford, unde a obţinut titlul de MA în psihologie şi fiziologie şi un doctorat în medicină, după care a mai obţinut unul la Universitatea Cambridge. Deţine, de asemenea, titlul de doctor al Royal Melbourne Institute of Technology şi titlul de doctor în drept de la Dundee. A predat la universităţile Oxford, Londra, Cambridge şi Harvard. În prezent, ţine cursuri la University of Malta, University of Pretoria, Dublin City University şi University of Central England. În mai 2005 a fost numit Da Vinci Professor of Thinking la New University of Advancing Technology în Phoenix, Arizona.
Este autorul a 70 de cărţi, traduse în 40 de limbi, şi a susţinut conferinţe în peste 58 de ţări din întreaga lume. Conceptele şi metodele sale au devenit parte obligatorie a programelor şcolare din numeroase ţări, printre care: Australia, Argentina, Canada, China, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, India, Irlanda, Italia, Malaysia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Statele Baltice, Suedia, Singapore, SUA, Rusia şi Venezuela. Programele sale de instruire au fost preluate de companii şi instituţii din întreaga lume, printre care: AT&T, Boeing, Bosch, British Airways, Coca-Cola, Du Pont, Ericsson, Ford, GM, IBM, Mondadori, Nestle, Nokia, NTT, Sanofi, Rolex etc.
A fost preşedintele Council of Young Enterprise Europe, organizaţie ce numără peste 1 500 000 de membri din Europa, Israel şi Rusia, tineri ce pornesc activitatea antreprenorială încă de pe băncile şcolii. În anul 2005, Asociaţia Firmelor de Consultanţă în Management i-a decernat Carl Sloane Award, pentru contribuţia sa la gândirea în afaceri, iar Asian Brand Foundation l-a desemnat drept „Personalitatea Anului pentru zona Asia-Pacific“.
Dr. de Bono a inventat conceptul de gândire laterală, recunoscut oficial ca făcând parte din limbajul uzual prin includerea sa în Dicţionarul Oxford, şi a pus bazele formale ale tehnicilor de gândire creativă deliberată.
Dintre cărţile sale, Curtea Veche Publishing a mai publicat Şase pălării gânditoare (2006), Cum să avem o minte armonioasă (2008), Şase medalii ale valorii (2008), Cursul de gândire al lui Edward de Bono (2009).
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 41,25 leiPRP: 55,00 lei (-25%)
- 15,00 lei
- 53,55 leiPRP: 63,00 lei (-15%)
Promoţii
-- 41,25 leiPRP: 55,00 lei (-25%)
- 23,92 leiPRP: 29,90 lei (-20%)
- 23,20 leiPRP: 29,00 lei (-20%)
RECENZII