Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Fabrica de fericire - Anca Goja

PRP: 25,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9786068699875
Anul publicării: 2016
Pagini: 188
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Prefata de Victor Cublesan
 
Fabrica de fericire este o patrundere in lumea de alaturi. Un mod de a vedea realitatea prin lupa unui autor care isi simpatizeaza personajele fara exceptie si le priveste in primul rind ca oameni. Dar exista si o a doua privire. Anca Goja are un reflex de moralist pe care il tine in friu, dar ale carui inflexiuni razbat permanent la suprafata textului. Autoarea nu incearca sa cosmetizeze sau sa denatureze lumea pe care o construieste ca pe o oglinda a realitatii, dar are in mod vizibil placerea de a oferi imbolduri.
Victor Cublesan
* * *
In acest volum de povestiri, Anca Goja se misca cu degajare pe linia subtire, aproape invizibila, de demarcare dintre reportaj si proza, reusind sa ofere cititorilor, in cele din urma, un produs literar meritoriu. Atenta la ceea ce numim realitatea imediata, autoarea da dovada de un sprinten simt al observatiei, o degajata creionare a personajelor, o discreta doza de umor si o buna stapanire a artei dialogului. Anca Goja se arata a fi o autoare care merita atentia si increderea iubitorilor de proza.
Radu Tuculescu
* * *
Personajele Ancai Goja se zdrobesc – trup si suflet – de frontiera transparenta ce separa iluziile de real. In acea zona de granita, ele cad, rand pe rand, victime tacute traficului cu produse ale diferitelor fabrici de fericire. Nepartinitoare, autoarea le vamuieste inocentele si cruzimile, iar in notatiile ei de arhivar scrupulos si sensibil la nuante se acumuleaza, pagina dupa pagina, drame mocnite si destine pe care momentele de revolta nu le pot salva de la strivire.
Crina Bud
* * *
Nascuta la 3 octombrie 1978 in Baia Mare, Anca Goja a absolvit Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, specializarea Jurnalistica (2001). Este secretara Cancelariei in cadrul Institutiei Prefectului Maramures. A publicat cartile: Convorbiri cu elite, interviuri, Editura Proema, Baia Mare (2011); Un jurnalist prin biblioteca – lucrare aparuta sub egida Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare. Debut literar in revista Familia, cu povestirea „Gradina cu trandafiri”; ulterior, a publicat proza scurta in revistele Vatra chioreana, Archeus, Verso, Nord Literar, Vatra veche, Familia, Caiete Silvane, Pro Unione, Miscarea literara. Prezenta cu proza scurta in volumele: Pasi impreuna, antologie literara a Cenaclului Scriitorilor din Maramures, alcatuita de Florica Bud si Augustin Cozmuta, Editura Gutinul, Baia Mare, 2013; O antologie a prozatorilor maramureseni, alcatuita de Nicolae Pauna Scheianu, Editura Ethnologica, Baia Mare, 2014. Texte semnate de Anca Goja sunt cuprinse in antologiile Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism, volum coordonat de Dan Lungu si Amelia Gheorghita, Editura Polirom, colectia Ego-grafii, Iasi, 2014 si Festivalul-Concurs National de Literatura Mostenirea Vacarestilor – Laureati ai editiei a XLVII-a, editata de Consiliul Judetean Dambovita, Centrul Judetean de Cultura, Biblioteca Judeteana „I. H. Radulescu” si Societatea Scriitorilor Targovisteni (2015). In martie 2014 i-a aparut volumul Zapada neagra si alte povestiri, Editura Tracus Arte, Bucuresti. Este prezenta in volumul Scriitori ai Transilvaniei – Dictionar critic ilustrat, alcatuit de Irina Petras, Editura Scoala Ardeleana si Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014.
Marele Premiu si Premiul revistei Nord Literar la Festivalul National de Literatura „Vasile Lucaciu” de la Cicarlau, Maramures; Premiul II la sectiunea Carte de proza la Festivalul National de Literatura si Folclor „Armonii de primavara”, editia a XXXVI-a, Viseu de Sus, cu volumul Zapada neagra si alte povestiri. Premiul „Opera Prima pentru consacrarea tinerelor talente in proza”, oferit de Fundatia „Dorel Chereches”. Premiul pentru proza al Taberei Nationale de Literatura si Arte Plastice „Archeus”, editia a X-a, Ocolis, Maramures. Premiul pentru proza, pentru volumul Zapada neagra si alte povestiri, la concursul „Cartile Anului”, Baia Mare. Premiul „Mircea Horia Simionescu” la Concursul National de Literatura „Mostenirea Vacarestilor”, editia a XLVII-a, Targoviste.
In perioada iunie-iulie 2015 a frecventat Atelierul online de scriere creativa condus de Florin Iaru, iar intre septembrie si noiembrie 2015, ianuarie-februarie 2016 a fost cursanta la Creative Writing Sundays, ateliere organizate de Revista de Povestiri.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.3264 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.