Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Enciclopedia asistentei sociale ( George Neamtu )

PRP: 69,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 62,96 lei
Diferență: 6,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734644391
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 1000

DESCRIERE

Enciclopedia asistentei sociale ( George Neamtu )

 
Elaborata de un colectiv de cadre universitare, specialisti din sistemul de asistenta sociala sau din sectoare complementare,Enciclopedia asistentei sociale este prima lucrare de acest gen aparuta in Romania. Cei peste doua sute de termeni selectati – concepte, teorii, tehnici utilizate, organizatii si valori ale profesiei de asistent social – sint analizati in detaliu, pornind de la aspectele etimologice si incheind cu rolul sau aplicatiile pe care le au in ariile corespunzatoare. Tematicile au fost abordate tinindu-se cont atit de contextul si principalele orientari in domeniu la nivel international, cit si de situatia din plan national, cu referiri permanente la conditiile, legislatia, politicile sociale aplicate si istoricul profesiei. Diversitatea datelor furnizate recomanda lucrarea ca instrument de lucru indispensabil pentru studentii si profesorii de la facultatile de profil, dar si pentru angajatii din cadrul institutiilor de asistenta sociala, organizatiilor filantropice sau nonguvernamentale.
 
 
.. Enciclopedia asistentei sociale este prima lucrare de acest gen aparuta in Romania. Cei peste doua sute de termeni selectati – concepte, teorii, tehnici utilizate, organizatii si valori ale profesiei de asistent social – sint analizati in detaliu, pornind de la aspectele etimologice si incheind cu rolul sau aplicatiile pe care le au in ariile corespunzatoare.
 
Tematicile au fost abordate tinindu-se cont atit de contextul si principalele orientari in domeniu la nivel international, cit si de situatia din plan national, cu referiri permanente la conditiile, legislatia, politicile sociale aplicate si istoricul profesiei...
 
...
 
 
De ce să evaluăm?
 
Evaluarea este parte din ceea ce facem zi de zi. Iar abordarea sistematică si profesională a evaluării este întreprinsă alunei când trebuie luate anumite decizii sau când o anumită formă de învăţare este necesară pentru a acţiona pe termen scurt sau lung (Russ-Eft. Preskill, 2009. p. 9).
 
Fiecare dintre beneficiile descrise depinde de utilitatea concluziilor rezultate in urma evaluării (Russ-Eft. Preskill, 2009. p. 11).
 
lata câteva dintre motivele pentru care se realizează evaluări in cadrul organizaţiilor asigură calitatea; contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor membrilor organizaţiei; ajută la prioritizarea resurselor, contribuie la planificare si la livrarea iniţiativelor organizationale; ajută la responsa-bilizarea membrilor organizaţiei.
 
Rezultatele evoluării pot reprezenta un factor de convingere asupra nevoii sau eficacităţii diferitelor iniţiative organizationale.
 
Obiectivele utilizării unui sistem de evaluare a performanţelor: informează angajaţii intr-un mod formal in privinţa clasificării nivelului de performantă la care se afla; identifică angajaţii care merită un salariu o indemnizaţie mai mare sau care au nevoie de instruire profesională suplimentara, desemnează angajatii cu potenţial, vizaţi pentru promovare.
 
Caracteristici ale sistemului de evoluare in organizaţii: evaluarea este un proces sistematic o activitate planificată, cu un scop bine definit; presupune colectarea datelor referitoare la întrebări despre societate, in general, si organizaţii şi programe, în particular; este văzută ca un proces pentru intensificarea cunoştinţelor si procesului de luare a deciziilor, indiferent dacă deciziile se referă la îmbunătăţirea sau rafinarea unui program, proces, produs, sistem sau organizaţie ori la determinarea deciziei de a continua sau extinde un program.
 
Până in urmă cu două decenii, evaluarea performantelor a fost considerată o problemă pur psihometrică. În prezent, asistăm la o schimbare de optici, preocupările actuale din sfera evaluării performantelor fiind centrate pe studii concentrate pe procesele care presupun implicarea atenţiei, clasificarea, recunoaşterea si reproducerea informatici, integrarea informaţiei, mecanismele psihice apelate in evaluare etc...
 
 
CUPRINS:
 

Adoptie • Anxietate • Asistent social • Autism • Behaviorism • Centru de plasament • Consiliere • Deficienta • Dezvoltare umana • Ecoharta • Familie • Farmacodependenta • Ghid de interviu • Institutionalizare • Migratie • Observatorul Social National • Personalitate • Plan de servicii • Schimbare sociala • Somaj • Tehnici de interventie in asistenta sociala • Virstnic

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5423 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.