Educatia emotional-afectiva. Noi explorari, noi strategii - Ioan Neacsu, Mihaela Suditu
DESCRIERE
„Relatia emotie-afectivitate-motivatie, nucleu al ritmului calitativ al vietii, defineste baza legica a comportamentului autentic, axa reglatoare a constiintei si conduitei cotidiene si constituie mecanismul explicativ al unora dintre realizarile profesiei de educator. Lucrarea de fata subliniaza ca avem nevoie de educatori care sa cunoasca strategiile de abordare responsabila a logicii, stiintei si artei de imbunatatire a conduitei profesionale si, sub paradigma inteligentei socioemotionale, pledeaza pentru imbogatirea repertoriului emotional-afectiv pozitiv al tuturor actorilor educatiei – elevi, parinti, profesori. Cartea demonstreaza ca aceasta actiune este strins legata de promovarea unei interactiuni echilibrate intre emotii, cognitie si valori socio-morale, de instaurarea unui climat emotional sanatos, stabil, anticipabil si creativ si de asigurarea unitatii vietii mintale, emotionale, spirituale si fizice. Sunt propuse citeva zeci de activitati si exercitii care pot fi rezolvate individual sau in grup si mai multe serii de argumente logice si infralogice, exemple si analize care le vor fi utile elevilor in procesul de autocunoastere si pentru a-si exprima adecvat emotionalitatea la nivel personal sau de grup. Educatia emotional-afectiva este un volum necesar educatorilor si elevilor si util parintilor, redefinind rolul scolii in termeni de transfer al formativului afectiv dinspre familie spre procesul de invatamint si de crestere a rezilientei emotionale a tuturor actorilor educationali.” (Autorii)
Ioan Neacsu, prof. emerit dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Bucuresti, coordonator de doctorat (din 1992). Preda cursuri de psihologia educatiei, metode si tehnici de invatare, teorii si practici ale invatarii (in coaching), managementul resurselor umane si al calitatii, managementul proiectelor de cercetare. Stagii de formare si perfectionare in SUA (Harvard), Israel, Marea Britanie, Austria, la UNESCO, Banca Mondiala. Doctor honoris causa al Universitatii „Ovidius”, Constanta, membru asociat al Academiei Oamenilor de Stiinta, Romania, membru corespondent al Academiei Romano-Americana de Arte si Stiinte. Autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume si peste 150 de studii si articole stiintifice publicate in reviste de specialitate din tara si din strainatate. Dintre cele mai recente volume publicate la Polirom mentionam: Neurodidactica invatarii si psihologia cognitiva (2019), Educatia la Centenar (coord. in colab., 2018), Psihologia educatiei (coord., 2018), Metode si tehnici de invatare eficienta (2015).
Mihaela Suditu, prof. dr., decan la Facultatea de Litere si Stiinte, Departamentul Stiinte ale Educatiei, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti. Doctor in stiinte ale educatiei la Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de teoria si metodologia instruirii, didactica predarii stiintelor educatiei, programe de educatie emotionala in gradinita si scoala, managementul carierei si dezvoltare personala. Autor, coautor sau coordonator a zece volume si peste 75 de studii si articole stiintifice publicate in volume si reviste din tara si din strainatate. Coordonator si membru in echipe de proiecte de cercetare-dezvoltare internationale si nationale. Dintre lucrarile publicate, mentionam: Violence Prevention and Safety Promotion in Higher Education Settings (ed. in colab., 2017), Inteligenta socioemotionala, competenta a profesiei didactice (2009).
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 38,40 leiPRP: 48,00 lei (-20%)
- 39,20 leiPRP: 49,00 lei (-20%)
- 179,10 leiPRP: 199,00 lei (-10%)
Promoţii
-- 38,40 leiPRP: 48,00 lei (-20%)
- 39,20 leiPRP: 49,00 lei (-20%)
- 179,10 leiPRP: 199,00 lei (-10%)
RECENZII