Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Ecleziastul vesel O privire asupra artei - Andrei Vieru

PRP: 24,08 lei (-25%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,06 lei
Diferență: 6,02 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065886025
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 192
Format: 13 × 20 cm
Categoria: Beletristica

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

  • Ecleziastrul vesel este o colecţie de eseuri strălucite, îndrăzneţe, nonconformiste, în care fineţea observaţiilor intra în competiţie cu profunzimea lor. Sunt meditaţii libere asupra artei şi a artiştilor, de la compozitori şi interpreţi până la mari scriitori, la care se adaugă analize politico-istorice (vizând dramele din Estul Europei) şi o analiză în perspectivă matematică a muzicii.

     

     

     

    Născut în Bucureşti într-o familie bilingvă (tatăl său e compozitorul Anatol Vieru, mama lui — muzicologul de origine rusă Nina Vieru), Andrei Vieru se stabileşte în 1988 la Paris, unde desfăşoară o carieră de pianist. Discografia sa cuprindeArta fugii, Variaţiunile Goldberg, Clavecinul bine temperat de 
    J. S. Bach, Tablouri dintr-o expoziţie de Mussorgski, Sonata în si minor de Liszt, Variaţiunile Diabelli de Beethoven etc.

     

    Îşi face debutul literar în limba franceză în revista NRF, la care colaborează timp de câţiva ani.

     

    Prima colecţie de eseuri reunite în volumul Le gai Ecclésiasteapare la editura Seuil în 2007. Unul din criticii francezi îl compară pe Vieru cu Cioran, întrebându-se dacă românii nu sunt cumva „ultimii noştri mari prozatori“.

     

    În 2013 îi apare la Grasset al doilea volum, Éloge de la vanité,primit cu entuziasm de critica franceză. Comparându-l cu Chamfort, Le Figaro îl înscrie printre românii din Paris „de la care francezii au avut ce să înveţe“ (Cioran, Ionesco, Paul Celan…) iar revista Marianne afirmă în privinţa lui Vieru că „nimeni nu mai îndrăzneşte azi să insulte atât de spiritual şi cu atâta fineţe mizeria umană“. Les Lettres Françaises îl compară cu Mme du Deffand, iar Nouvel Observateur cu La Roche­fou­cauld.

     

     

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3163 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.