Dune. Batalia Corrinului - Brian Herbert, Kevin J. Anderson
DESCRIERE
Bestseller The New York Times
Au trecut aproape sase decenii de la evenimentele din Cruciada masinilor, cele mai sangeroase ale Jihadului Butlerian.
Dupa lupte nesfarsite, planetele sunt eliberate una cate una, iar oamenii incep sa intrezareasca, plini de speranta, finalul tiraniei seculare a masinilor ganditoare.
Din pacate, Omnius mai are o carte de jucat: raspandeste virusuri letale prin toata galaxia, decimand populatii intregi. Din nou, totul pare pierdut si ultima sansa a omenirii se joaca la Corrin.
In cea mai mare batalie din istorie, oamenii si masinile se vor confrunta pentru ultima data.
„Inconjurat de cei care mureau in chinuri, de gemete si de toata gama de implorari, Erasmus il inregistra, sarguincios, pe fiecare dintre subiectii experimentului, cu aceeasi grija. O cerea acuratetea stiintifica. Retrovirusul ARN mortal era aproape gata sa fie lansat. Abia venise de la ultima dintr-o serie de intalniri cu Rekur Van, in cadrul careia discutase cele mai bune metode pentru raspandirea molimei. [...]. Van era obsedat de posibilitatea de a-si regenera membrele, dar robotul avea alte prioritati. [...] Imbracat intr-una dintre robele lui elegante favorite, de data asta de un albastru intens, Erasmus trecea dintr-o camera in alta, pastrand pe fata de metalfluid un zambet placut. Rata de infectare era de aproape 70%, iar mortalitatea anticipata – de 43%. Multi dintre cei care se insanatoseau ramaneau totusi permanent infirmi [...]. Fireste, paranoia si comportamentul irational erau simptome previzibile ale virusului. [...] Erasmus se simtea mandru de realizarile sale. Era usor sa creezi o boala care sa omoare aceste fragile fiinte biologice. Secretul era sa gasesti una care sa se raspandeasca repede printre oameni, sa ucida un procent mare de victime si sa fie aproape imposibil de vindecat. Robotul si colegul lui tlulaxa se oprisera asupra unui retrovirus ARN modificat genetic, care se raspandea prin aer si care, desi oarecum vulnerabil in mediul exterior, era transmis cu usurinta prin membranele mucoaselor sau prin ranile deschise.“
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 65,56 leiPRP: 69,01 lei (-5%)
- 35,00 lei
- 49,90 lei
Promoţii
-- 65,56 leiPRP: 69,01 lei (-5%)
- 47,20 leiPRP: 59,00 lei (-20%)
- 27,00 leiPRP: 30,00 lei (-10%)
RECENZII