Dieta fara gluten - Dr. Williams Davis
DESCRIERE
In cartea sa, Dieta fara gluten, Davis prezinta adevarul legat de graul modern si de rolul istoric al acestuia in dieta oamenilor. Departe de a mai semana cu graul folosit de stramosii nostri in dieta lor, graul modern a fost modificat genetic pentru a permite obtinerea unor productii foarte mari la hectar cu costuri reduse. In consecinta, aceasta cereala candva benefica a fost transformata intr-un ingredient alimentar omniprezent, dar nociv, care determina o crestere mai accentuata a glicemiei din sange decat zaharul de bucatarie consumat gol si care genereaza o dependenta ce declanseaza un cerc vicios al foamei, alimentatiei excesive si oboselii. Dr. Davis explica conexiunea acestui grau modern cu cresterea in greutate si cu acumularea de grasime in cele mai nepotrivite locuri din corp, provocand efecte dintre cele mai nocive asupra starii de sanatate, cum ar fi diabetul, boala cardiaca, dezechilibre neurologice precum boala celiaca, artrita reumatoida si dementa. In sfarsit, dr. Davis prezinta argumente extrem de convingatoare in favoarea eliminarii complete a graului din alimentatie, inclusiv strategii care pot facilita aceasta tranzitie, facand-o sa devina permanenta.
Stiai ca doar doua felii de paine din faina integrala de grau cresc glicemia mai mult decat doua linguri de zahar?
Dieta fara gluten explica de ce eliminarea graului din alimentatie – inclusiv a graului integral, considerat extrem de sanatos de catre foarte multi oameni – este cheia unei pierderi permanente in greutate, dar si a vindecarii partiale sau totale de o intreaga gama de boli si afectiuni ale sistemului digestiv si nu numai.
Dupa decenii de studii clinice in timpul carora a observat obtinerea unor rezultate extraordinare de catre miile de pacienti carora le-a recomandat sa elimine graul din alimentatia lor, dr. William Davis a scris aceasta carte extrem de convingatoare, argumentand in favoarea renuntarii definitive la acest aliment practic omniprezent in zilele noastre. Dieta fara grau si fara gluten este asociata cu beneficii semnificative pentru starea de sanatate, printre care se numara:
■Scaderea in greutate cu 10, 15 si chiar 25 de kilograme inca din primele luni
■ Alinarea multor simptome metabolice si vindecarea partiala sau totala a diabetului de tip 2
■ Vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasa si boala celiaca
■ Imbunatatirea indicatorilor referitori la colesterol si la particulele LDL
■ Imbunatatirea densitatii osoase si inversarea osteopeniei
■ Vindecarea multor afectiuni ale pielii, de la psoriazis la ulceratiile orale si caderea parului
Usor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual si extrem de argumentata stiintific, cartea Dieta fara gluten ofera o perspectiva inedita si extrem de importanta referitoare la cele mai critice probleme de sanatate ale zilelor noastre.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 26,00 lei
- 17,00 lei
- 26,00 lei
Promoţii
-- 74,66 leiPRP: 82,95 lei (-9,99%)
- 40,50 leiPRP: 54,00 lei (-25%)
- 20,40 leiPRP: 24,00 lei (-15%)
RECENZII
Info carte