Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
Despre dezastre - Sigmund Freud
14,50 lei
PRP: 29,00 lei (-50%)

Despre dezastre - Sigmund Freud

PRP: 29,00 lei (-50%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,50 lei
Diferență: 14,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Vineri, 27 Dec. 2024
ISBN: 9786064011220
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 112
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Noua serie FREUD despre isi propune sa aduca in atentia cititorilor mai mult sau mai putin familiarizati cu psihanaliza o serie de lucrari ale marelui ganditor, intr-un format accesibil si adaptat cerintelor lumii moderne. Textele au fost cu greu selectate din vasta opera freudiana, caci alegerea unora a reprezentat o nedreptate adusa altora. Temele tratate sunt mereu actuale, caci, in ciuda progreselor din planul exterior, mintea omeneasca nu s-a schimbat prea mult in ultima suta de ani. Astfel, la intrebarea pusa de revista Time in 1993, „A murit Freud?", raspunsul nostru este un "nu" categoric.

Cititorul va gasi, speram, in paginile acestor carticele esentele pretioase ce se afla adesea in recipiente de mici dimensiuni – pentru a-l calauzi in perpetua sa cautare si pentru a-i oferi reperele necesare pe drumul cunoasterii.


„Statul i-a interzis individului folosirea nedreptatii nu pentru ca ar vrea s-o indeparteze, ci pentru ca vrea sa o monopolizeze, ca sarea si tutunul."
– Sigmund Freud


"Inconstientul nostru nu crede in propria moarte, se comporta si cum ar fi nemuritor. El nu
cunoaste nimic negativ, nicio negatie – contrariile se unesc in el – si astfel nu cunoaste nici propria moarte. Poate ca acesta este chiar misterul eroismului."
– Sigmund Freud


***
Acest volum cuprinde lucrarile Consideratii actuale despre razboi si moarte (1915) si De ce razboi?.(1932/1933).
Cea dintai a fost scrisa la aproximativ sase luni de la izbucnirea Primului Razboi Mondial, intr-o incercare de a intelege motivele atitudinilor ambivalente ale oamenilor fata de violenta si moarte. Si, poate, pentru a da un sens plecarii pe front a celor patru fii ai sai, care, din fericire, s-au intors acasa nevatamati.
Cea de-a doua lucrare face parte dintr-un schimb de scrisori cu Albert Einstein, la invitatia Comitetului Permanent pentru Litere si Arte al Ligii Natiunilor, in dorinta de a incuraja colaborarea intre somitatile intelectuale ale planetei. Einstein a fost cel care a ales atat tema discutiei, cat si partenerul de discutie, intrebandu-l pe Freud daca exista vreo solutie pentru a putea elibera omenirea de flagelul razboiului. Schimbul de scrisori a fost publicat initial la Paris, in 1933, in trei limbi, germana, franceza si engleza, traducerile in franceza si engleza.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2632 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.