Black Friday 2024
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Cu mana pe inima. Corina Negrea in dialog cu Martin S. Martin

PRP: 37,57 lei (-10,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,81 lei
Diferență: 3,76 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735046798
Editura:
Anul publicării: 2014
Ediția: 1
Pagini: 240
Format: 13x20 cm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Martin S. Martin este autorul volumului America povestita unui prieten din Romania, aparut la Humanitas in 2012.
Toate cartile din seria „Portrete in dialog“ reprezinta un exercitiu de recapitulare a unei vieti, o incercare a memoriei de a gasi, in neprevazutul evenimentelor, coerenta unui destin. Sub forma unui dialog destins, doi oameni stau de vorba: unul intreaba, provoaca, scormoneste in viata celuilalt; celalalt, invitatul si eroul cartii, raspunde intorcandu-se catre sine, dar termina prin a-si aduce viata la lumina in beneficiul cititorilor. Caci, afland povestea unui destin individual si confruntandu-ne cu el, noi suntem cei castigati.
Cei doi care s-au prins aici in dialog sunt un jurnalist de stiinta, Corina Negrea, realizatoarea emisiunii Nascut in Romania de la Radio Romania Cultural, si Martin S. Martin, eroul povestii, chirurg si cardiolog celebru, emigrat in Statele Unite in 1985.
„Martin plecase din Romania in anii ‘80. Cine-i va citi povestea vietii de pana la 45 de ani va descoperi inca o data harul pe care-l au romanii de a-i impinge pe cei mai valorosi dintre ei sa-si ia lumea-n cap. Insa, aici, important este altceva. Ajuns in America dupa cateva decenii traite in comunism, Martin avea deja acea acuitate a privirii pe care, pentru intelegerea bunatatii unei lumi, nu ti-o da decat experienta prealabila a raului. Doar cineva care a trait intr-o tara nelibera e apt sa masoare intinderea si binefacerile libertatii. Sau, oricum, sa le aprecieze mai bine decat cei care, avandu-le si nepierzandu-le niciodata, sunt predispusi sa le ignore.“ (Gabriel LIICEANU)


„Am trait in doua tari, am avut doua nume si am practicat doua profesii medicale. Vietile mele, despartite de timp si distante, sunt unite prin multiple carlige de amintiri, situatii, imagini, bolnavi si prieteni. Datorez foarte mult celor doua vieti ale mele. Le iubesc deopotriva.“ (Martin S. MARTIN)


CORINA NEGREA (n. 1968, Bucuresti) a absolvit Facultatea de Chimie-Fizica la Universitatea din Bucuresti. Din 1995 este redactor la Radio Romania Cultural. Are o experienta de aproape douazeci de ani in jurnalismul de stiinta. A realizat mii de interviuri cu cercetatori romani si straini, precum si – din 1994 pana in prezent – mii de emisiuni de stiinta, printre care Planeta radio. Autostrada informationala, Planeta radio. Lumea in care vom trai si, mai nou, Planeta radio. Bruxelles connection, Cafeneaua de stiinta, Nascut in Romania, dar si editii speciale dedicate premiilor si laureatilor Nobel ai fiecarui an. Din 1998, este corespondentul Radio Romania la Stockholm la „Saptamana Nobel". A fost bursiera a cateva dintre cele mai prestigioase institutii, uni versitati si programe de pregatire dedicate jurnalistilor de stiinta din lume: EICOS – Martinsried, Germania; Knight Fellowships – Stanford University, SUA; FACS – Caltech, Pasadena, SUA etc.


MARTIN S. MARTIN (numele oficial, incepand din 1990, al lui Martin Stefan Constantinescu) s-a nascut la 28 septembrie 1942 la Bucuresti. A fost unul dintre cei mai talentati chirurgi pe care i-a avut Clinica de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Fundeni. A facut parte din seria chirurgilor de aur ai acestui spital, compusa din Dan Setlacec, Eugen Proca, Mihai Stancescu, Ion Socoteanu, Gheorghe Olanescu, Ludovic Ionescu, Mihnea Ionescu etc. In ciuda valorii sale, recunoscuta deopotriva de colegi si de pacienti, Martin a fost exclus din invatamantul universitar. Acest abuz, umilinta cotidiana a vietii din Romania, insatisfactiile materiale si spirituale l-au determinat sa paraseasca definitiv tara in vara lui 1985. A plecat la un congres medical la Atena, unde a cerut azil politic. Dupa cateva luni a ajuns in Statele Unite, unde s-a specializat in cardiologie si a practicat timp de nouasprezece ani cardiologia interventionala in Chattanooga, Tennessee. Alaturi de dr Dora Petrila, a semnat cartea Spitalul Fundeni. Istorie si destine (Humanitas, 2004). Este, de asemenea, autorul cartii America povestita unui prieten din Romania (Humanitas, 2012) si a tradus, in colaborare, volumul autobiografic al dr Marius Barnard (semnat impreuna cu Simon Norval) Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui. Amintirile unui chirurg legendar (Humanitas, 2013).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2919 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.