Pe valuri de iubire
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Copilul independent sau cum sa fii o mama lenesa

PRP: 27,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,30 lei
Diferență: 2,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734724345
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Sfaturi Practice

DESCRIERE

Copilul independent sau cum sa fii o mama lenesa 
 

Anna Bikova este pedagoga si psihologa. Faima ei a depasit de mult granitele Rusiei. Articolul „De ce sunt o mama lenesa” a iscat nenumarate dispute intre specialisti si parinti deopotriva. Un lucru este insa cert: pentru parintii carora le pasa de copilul lor, experienta si sfaturile ei, impartasite aici intr-un mod prietenos si cu foarte mult umor, pot constitui reteta magica a unei educatii armonioase, care sa-l ajute sa duca o viata mai buna.

 

Din aceasta carte veti afla:

  • cum sa invatati copilul sa doarma in patutul lui, sa-si stranga jucariile si sa se imbrace

  • cand trebuie sa-l ajutati pe copil si cand e mai bine sa va abtineti sa faceti asta

  • cum sa lasati deoparte rolul de mama perfectionista si sa deveniti o mama „lenesa”

  • de ce este periculoasa protectia excesiva si cum s-o evitati

  • cum sa-l faceti pe copil sa creada in fortele proprii

  • ce inseamna educatia in stil coaching

 

   Fragment din volum:
 
    “Toti adultii — si cei care aud de prima oara, si cei care nu asculta nici a zecea oara — sunt copii care au crescut. Daca din copilarie copilul e invatat sa asculte de prima oara, atunci e mare probabilitatea ca aceasta deprindere sa se pastreze toata viata. 
    Algoritmul invatarii e urmatorul. 
 
    1. MAI INTAI, ASIGURATI-VA CA SUNTETI ASCULTATA CU ATENTIE
    Se intampla ca cel mic sa fie absorbit de joc sau creatie si chiar sa nu auda. Apropo, cand scriu ceva sau elaborez un program de training, sunt asa de concentrata pe proces, ca ma deconectez total de realitatea inconjuratoare. Pentru ca intr-un asemenea moment sa aud ceva trebuie sa fiu strigata foarte, foarte tare sau sa fiu atinsa. Cea de-a doua varianta e mai placuta, nu-mi plac sunetele puternice. De aceea, intr-o situatie similara fac la fel, pun mana pe umar, atragand atentia asupra mea, si chiar pot sa-l intorc usor spre mine. Numai dupa ce m-am convins ca am atras atentia omului de care am nevoie incep sa vorbesc. 
    Ati discutat candva cu un copil mic care vrea sa va spuna ceva important? Care se ineaca cu vorbele pentru a va povesti tot ce tasneste la suprafata? Pentru a mentine atentia, intr-un asemenea caz copilul chiar fixeaza capul adultului cu ambele maini. Da, da, il cuprinde tare cu palmele lui, ca adultul sa nu se poata intoarce. Daca se intoarce, nu va auzi lucrul cel mai important. Tin minte o intamplare amuzanta cand tata i-a spus lui Arseni, care avea doi ani: „Te ascult cu atentie. Numai, te rog, ia mainile de pe urechile mele." 
    Desigur, nu are niciun rost sa-l tineti pe copil de urechi daca va adresati lui. Dar poate fi tinut de umeri. In principiu, e suficient sa se stabileasca un contact vizual. Daca am fost vazuta, probabilitatea de a fi auzita creste foarte mult. Cand spuneti ceva in fata, e greu sa nu fie retinut. Am observat de multe ori cum copiii din grupa mica de la gradinita, cand vor sa le spuna ceva colegilor de joaca, ii intorc cu mainile spre ei. Ei vor sincer sa fie ascultati."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2251 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.