Constiinta unui liberal - Paul Krugman
PRP: 62,61 lei (-20%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 50,09 lei
Diferență: 12,52 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Paul Krugman
ISBN: 9789731931241
Editura: Publica
Anul publicării: 2010
Pagini: 328
Format: 14.5 x 20.5 cm
Categoria: Economie generala
DESCRIERE
Constiinta unui liberal de Paul Krugman este a saptea carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut deOTP Bank – o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei.
In Constiinta unui liberal, Paul Krugman ia la bani marunti America secolului XX, incepand cu economia politica a Epocii de Aur, pana la anii Bush, despre care nu are o parere prea buna. El arata ca bunastarea si impasul economic nu apar de la sine, ci sunt create ca rezultat al politicilor guvernamentale. Nici America paturii de mijloc, rezultata din New Deal, nici America din ce in ce mai oligarhica a ultimilor ani nu au fost intamplatoare.
O critica a „mainii ascunse” a politicii care da la o parte „mana invizibila” a economiei, cartea economistului american este o trecere in revista a politicii si politicienilor americani, cu bunele si cu relele ei. Protagonistii sunt personaje celebre, precum Nixon, Reagan, Clinton sau Bush. Dar ei sunt doar punct de pornire pentru o discutie serioasa despre dreapta si stanga americane si despre principiile care unesc si impaca diferentele.
Constiinta unui liberal este o carte manifest care pune SUA intr-o noua lumina si pledeaza pentru principiile democratiei.
"Aceasta carte ar putea trezi si unele constiinte de la noi. Paul Krugman nu este un liberal asa cum intelegem noi liberalismul. El este un liberal american, opus conservatorismului radical republican, opus fundamentalismului de piata. De altfel, cartea e un raspuns peste timp la adresa unei carti din anii `60 a unui senator american, cu titlul Constiinta unui conservator. Constiinta lui Krugman a rezonat la cresterea inegalitatilor din societatea americana in deceniile care au dus la Marea Criza din 1929 si la similaritatea acelei situatii cu circumstantele care au dus la criza financiara si economica din 2008. In cartea lui sustine impozitarea progresiva, pentru a reduce inegalitatile sociale, si sprijina clasa de mijloc, aflata in pericol atunci cand inegalitatile se adancesc."
LIVIU VOINEA
"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combina fericit datele economice cu analiza sociala si politica. Rezultatul e o aparare intemeiata istoric a liberalismului si un indemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic."
"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combina fericit datele economice cu analiza sociala si politica. Rezultatul e o aparare intemeiata istoric a liberalismului si un indemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic."
PUBLISHERS WEEKLY
Autor al unei rubrici bisaptamanale de opinie editoriala care apare in New York Times si al unui blog zilnic intitulat „Constiinta unui liberal“, dupa cartea cu acelasi titlu, Krugman a fost desemnat Publicistul Comentator al Anului in 2008 de revista Editor and Publisher.
Krugman e unul dintre promotorii teoriei „noului comert”, iar pentru contributia sa in domeniul economiei i s-a acordat in 1991 medalia John Bates Clark, o distinctie a Asociatiei Economice Americane. Pentru demersul lui analitic in materie de scheme de comert si localizare a activitatii economice a primit Premiul Nobel pentru Economie in 2008. Washington Monthly il considera cel mai important analist politic al Americii, The Economist l-a declarat cel mai renumit economist al generatiei lui, dar faima sa a depasit spatiul american: in 2004 a fost recompensat cu Premiul Principe de Asturias.
A predat la Yale, MIT and Stanford, iar in prezent este profesor de economie si afaceri internationale la Princeton University. A scris sute de articole, inclusiv pentru Foreign Affairs, Harvard Business Review, Forbes, si peste douazeci de carti, printre care Pop Internationalism (1996), The Accidental Theorist (1998), The Great Unraveling (2003). Cele mai recente sunt Constiinta unui liberal (2007) si Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 (2008).
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 53,95 leiPRP: 65,00 lei (-17%)
- 60,00 lei
- 52,00 leiPRP: 65,00 lei (-20%)
Promoţii
-- 53,95 leiPRP: 65,00 lei (-17%)
- 40,46 leiPRP: 44,95 lei (-9,99%)
- 41,65 leiPRP: 49,00 lei (-15%)
RECENZII