Cine sunt eu si cine este Dumnezeu? Dialoguri interreligioase. Volumul II - Voichita Tulcan Macovei
DESCRIERE
ARGUMENT
„Prezenta carte se doreste a fi un semnal asupra momentului istoric in care ne gasim, dar mai ales, un moment de reflectie asupra viitorului care ne sta in fata.” (fragment din „Argumentul” primului volum al cartii, aparut in 2015)
Este aici un „adevar” grait in 2015… dar si un viitor trait deja… in 2020!
Acest volum (al II-lea) continua dezbaterile celor patru persoane (Suresha – hindus; Asher – evreu; Husayn – musulman; Cristian – crestin) asupra unor probleme importante pentru existenta noastra pe acest pamant: ce este moartea; deosebirea dintre moartea fizica si cea spirituala; rolul religiei in coordonarea vietii omului, cum anume putem alege cea mai buna religie pentru mantuire; care sunt intemeietorii celor patru mari religii: hinduismul, iudaismul, crestinismul si islamul.
Ceea ce devine important este faptul ca in cele 11 zile descrise in acest volum, m-am straduit sa abordez, legat de fenomenul mortii si al invierii, textul Apocalipsei. Am cautat interpretarile marilor momente ale Judecatii divine, mergand pe intelegerea data de Duhul Sfant, Care m-a calauzit in toata aceasta lucrare.
Dupa cum se va putea vedea, am folosit informatii din studii ce vizeaza marile religii, precum si altele apartinand celor mai cunoscute culte crestine, Apocalipsa fiind text apartinand Evangheliei lui Hristos (Noul Testament).
Trebuie specificat, ca un lucru important pentru cititori, faptul ca, la capitolul „Intemeietorii marilor religii”, am realizat o prezentare paradigmatica a reprezentantilor celor patru religii analizate: Iisus Hristos, Sri Krsna, Moise si Muhammed.
Un capitol al cartii incearca sa caute si sa gaseasca cea mai buna interpretare pentru biserica – lacas al lui Dumnezeu. Capitolul urmareste o evolutie istorica a lacasului de cult (numit templu, sinagoga, biserica, moschee) din primele secole pana in mileniul III.
In intregul demers m-am intors mereu la motivatia determinanta care m-a condus in studiul acestor probleme religioase, filosofico-existentiale, si anume la versetul Evangheliei crestine: „In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.” (Faptele Ap. 4, 12)
Cercetarile mele au durat ani de zile. Cu sinceritate spun, am crezut ca totusi, vor fi in unele colturi ale lumii, destule suflete, care nu au cum sa fi auzit de Hristos si, prin urmare, sunt de inteles optiunile lor, indiferent de curentul religios, filosofic sau cultural, in care s-au nascut sau pentru care au optat.
(Evident, in orice situatii, optiunile ne apartin!)
Din studiile facute am inteles, in primul rand, faptul ca oamenii nu Il cunosc deloc sau Il cunosc foarte putin pe Dumnezeu, Acela care S-a revelat omenirii si ne-a transmis cuvantul Sau, prin Scripturi. Si atunci, nu au cum sa Il cunoasca nici pe Hristos! De aici, cele mai mari confuzii… Din pacate, cei mai multi abordeaza o cale sau alta de cunoastere, fara sa cunoasca tinta finala la care vor ajunge.
Am mai inteles si am vazut extrem de multe exemple pe intregul glob, de misionari care fac cunoscuta invatatura lui Iisus ca Mantuitor, de oameni care L-au inteles si au acceptat in suflet si in minte, invatatura Evangheliei. Fiindca, insusi Iisus Mantuitorul a spus despre Sine si invatatura Sa: „Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.” (Matei 24, 14)
Dincolo de multele evanghelizari si misiuni crestine de pe intregul cuprins al Terrei, tehnica, prin dezvoltarea ei, a ajutat inclusiv la transmiterea cuvantului lui Dumnezeu peste tot in lume.
Nu doresc sa se inteleaga faptul ca studiile mele sunt exhaustive. Departe gandul acesta. Ele vin doar in ajutorul acelora care isi doresc sa aprofundeze cautarile Sfintei Scripturi si sa inteleaga Chipul Dumnezeului nostru salvator, asa cum acesta apare in scrierile sfinte.
Desi poate parea o carte de fictiune, aceasta nu este decat o stratagema, prin care am urmarit atragerea cititorilor. Fiecare (se) poate descoperi, mai mult sau mai putin, in randurile acestei carti.
Voichita T. Macovei
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 22,32 leiPRP: 24,00 lei (-7%)
- 69,99 leiPRP: 77,77 lei (-10%)
- 118,80 leiPRP: 132,00 lei (-10%)
Promoţii
-- 22,32 leiPRP: 24,00 lei (-7%)
- 69,99 leiPRP: 77,77 lei (-10%)
- 118,80 leiPRP: 132,00 lei (-10%)
RECENZII