Black Friday 2024
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania. Volumul 2. Secolul al 16-lea - Radu Oltean

PRP: 75,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 67,50 lei
Diferență: 7,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735065874
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania este un proiect conceput in patru volume, care aduna, in premiera, date si imagini legate de arhitectura de apãrare de la noi. Volumul de fata poate fi citit, in aceeasi masura, ca un compendiu de istorie militara a celor trei tari din jurul Carpatilor in secolul al XVI-lea – de la batalia de la Mohács (1526) pana la moartea lui Mihai Viteazul (1601), cu un accent aparte pe zbuciumata istorie a Transilvaniei.
Cartea contine peste 130 de imagini: fotografii vechi, fotografii aeriene, desene istorice si planuri de locuri fortificate, stampe si documente putin cunoscute din arhive romanesti si mai ales straine – germane, maghiare, austriece. Reconstituirile istorice ale lui Radu Oltean aduc in fata cititorilor, pentru prima oara, tablouri vii ale cetatilor si manastirilor intarite, asa cum vor fi aratat ele acum patru secole.

RADU OLTEAN (n. 1970) este astazi unul dintre cei mai apreciati autori de ilustratie documentara cu subiect istoric. A absolvit Academia de Arte din Bucuresti, Sectia grafica, in 1997. A debutat cu seria de colaborari cu Neagu Djuvara: Cum s-a nascut poporul roman (2001), Mircea cel Mare si luptele sale cu turcii (2001), De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul (2003; trad. engl. From Vlad the Impaler to Dracula the Vampire, 2011), aparute la Humanitas. Pasiunea sa pentru ilustratia documentara este dublata de aplecarea spre studiul stiintific al istoriei; lucrarile sale se bazeaza pe analiza riguroasa deopotriva a izvoarelor directe si a cercetarilor celor mai recente. A conceput proiecte editoriale care valorifi ca un patrimoniu iconografic cvasinecunoscut publicului larg: Bucurestii – 550 de ani de la prima atestare documentara (editor si coordonator, 2009), Carol Popp de Szathmari, fotograful Bucurestilor (2013, in colaborare cu Emanuel Badescu), Bucurestii Belle-Epoque (2016, in colaborare cu Emanuel Badescu). Volumul Art historia: Ilustratia istorica intre arta si stiinta / Historical Illustration Between Art and Science (2018) reuneste cele mai frumoase lucrari ale sale, aparute in tara sau in prestigioase publicatii de profil din strainatate, cu care colaboreaza in mod constant. Din ampla sinteza, unica in spatiul istoriografiei noastre, Cetati, castele si alte fortifi catii din Romania a publicat primul volum (2016, urmat de editia in limba engleza); cele trei volume care intregesc seria apar la Humanitas incepand cu 2019. Dacia. Razboaiele cu romanii, lucrare proiectata in doua volume (primul a aparut, in prima editie, in 2013) aduce laolalta informatiile esentiale si da seama de stadiul actual al cercetarii in domeniu, intr-o sinteza ilustrata cu un material iconografic deosebit de bogat, atat din lucrarile proprii de reconstituire vizuala, cat si din surse documentare dintre cele mai diverse. Va fi urmat, in anul 2020, de o adaptare menita sa continue seria de volume de popularizare pentru copii si cititorii mai tineri.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.