Ouă, iepurași și cărți grozave
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Calendarul taranului roman. Zile si mituri - Ion Ghinoiu

PRP: 49,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 41,65 lei
Diferență: 7,35 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067043914
Anul publicării: 2017
Pagini: 448
Categoria: Beletristica

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Calendarul taranului roman. Zile si mituri - Ion Ghinoiu 
 
Lunile anului aniversar al centenarului Marii Uniri 2018 devin în acest volum capitole cu 366 de subcapitole în care sunt prezentate sărbătorile şi obiceiurile calendaristice înregistrate din provinciile istorice unite la 1 decembrie 1918. În perioada Unirii, ţăranul folosea două tipuri de calendare: unul oficial, recunoscut de stat şi de biserică, şi altul neoficial, transmis exclusiv pe cale orală. Spre deosebire de Calendarul bisericesc, care dedică zilele anului Sfintei Treimi (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh), Fecioarei Maria, Sfântului Ioan Botezătorul şi câtorva mii de personaje canonizate, Calendarul popular îi indica în plus săteanului semnificaţiile materiale sau spirituale ale zilelor sărbătorite: la Nunta urzicilor (Duminica Floriilor) înfloreşte urzica şi nu mai era folosită în alimentaţie; Împuiatul urşilor (1 august, Scoaterea Sf, Cruci) anunţă perioada de împerechere a urşilor; Nunta oilor (14 octombrie, Sf. Cuv. Parascheva) se amestecă berbecii cu oile pentru împerechere; la Ziua cucului (25 martie, Buna Vestire), acesta începe a cânta vestind ziua egală cu noaptea etc. Fiecare zi a anului oferă cititorului o frumoasă tradiţie românească.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.3290 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.