Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Calculul consimtamantului. Fundamente logice ale democratiei constitutionale - James M. Buchanan, Gordon Tullock

PRP: 72,25 lei (-20%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 57,80 lei
Diferență: 14,45 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789731931272
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 460
Format: 14.5 x 20.5 cm

DESCRIERE

  Calculul consimtamantului de James M. Buchanan si Gordon Tullock este a opta carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, realizat in parteneriat cuBusiness Magazin si sustinut de OTP Bank – o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei.
  Calculul consimtamantului este o carte despre organizarea politica a unei societati a oamenilor liberi. Metodologia sa, aparatul sau conceptual si elementele sale analitice rezulta, in mod esential, din disciplina care are ca subiect organizarea economica a unei astfel de societati. Cercetatorii si cei care studiaza domeniul stiintelor politice ne vor impartasi interesul in ceea ce priveste aspectele esentiale examinate. Colegii lor din domeniul stiintelor economice ne vor impartasi interesul in privinta construirii argumentatiei. Aceasta lucrare se afla exact la granita mitica si mistica dintre aceste doua fiice risipitoare ale economiei politice.
  Un studiu stiintific al factorilor economici si politici care influenteaza procesul democratic decizional, bazat in mare masura pe metode ale stiintei economice moderne si pe teoria jocurilor.
 
  Calculul consimtamantului se numara printre cartile care au pus bazele unei noi discipline: alegerea publica in economie si in stiinte politice. "O contributie originala, incurajatoare la teoria comportamentului democratic."
JOURNAL OF INTERNATIONAL AFFAIRS
 "Calculul consimtamantului reprezinta o contributie semnificativa si eminenta la analiza proceselor politice cu metode ale stiintelor economice."
JOURNAL OF POLITICAL ECONOMY
  "O incercare originala, neobisnuita si edificatoare de aplicare a metodelor si ipotezelor economice la deciziile politice."
ETHICS
  "O importanta completare pe micul raft al cartilor care reconstruiesc domeniul teoriei politice."
MIDWEST JOURNAL OF POLITICAL SCIENCE
  "In privinta acestei carti pare sa existe o singura decizie rezonabila: trebuie citita."
AMERICAN ACADEMY OF POLITICAL AND SOCIAL SCIENCE
 
  James M. Buchanan este detinatorul Premiului Nobel pentru Economie (1986), pentru contributia adusa la dezvoltarea domeniului alegerii publice. Soldat in Marina Americana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa obtinerea doctoratului a fost profesor de economie la diverse universitati, printre care Virginia Polytechnic Institute si George Mason University, la aceasta din urma obtinand titlul de profesor emerit. E unul dintre fondatorii Centrului pentru Studierea Alegerii Colective. Autor a peste 300 de studii si articole si a peste 20 de carti, Buchanan a pus bazele analizei economice a politicii, discutand felul in care interesele personale ale politicienilor si alte forte noneconomice afecteaza politicile guvernamentale. In 2006 a primit distinctia National Humanities Medal.
   Gordon Tullock a fost profesor de Drept si Economie la George Mason University School of Law din Arlington, Virginia. A studiat Dreptul, dar nu si-a luat licenta, pentru ca a refuzat sa plateasca o taxa de 5 dolari. Asta nu l-a impiedicat sa devina profesor universitar – de economie. In 1947 a primit titlul de Juris Doctor de la University of Chicago, iar in 1997 aceeasi universitate l-a distins cu titlul de Doctor Honoris Causa. Alaturi de cartea scrisa impreuna cu Buchanan, cu care a fost coleg la Virginia Polytechnic Institute, printre cele mai importante contributii la domeniul stiintelor sociale si politice se afla conceptul de „rent-seeking”, despre care a scris inca din 1967. „Ipotezele lui Tullock”, „legile lui Tullock” si „paradoxurile lui Tullock” au marcat nu doar sfera de studiu a alegerii publice, ci si dreptul, economia si sociobiologia. A fost presedinte al Southern Economic Association si al Western Economic Associations, iar in 1998 a devenit membru de onoare in American Economics Association.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1857 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.